Kiihdytyskaista data-analytiikan syväosaajaksi - Senior Data Analystin kokemuksia

Aleksi Stenberg Senior Data Analyst

Senior Data Analystina työskentelevän Aleksi Stenbergin ensikosketus Greenstepin analytiikkatiimiin oli, kun hän istui asiakkaan puolella pöytää. Aleksi näki tuolloin ensi kertaa Greenstepin kehittämän analytiikkatyökalu BI Bookin, ja se herätti oitis hänen mielenkiintonsa. BI Bookissa häntä viehätti sen ainutkertaisuus ja tapa, jolla se “venytti” Power BI:n rajoja seuraavalle tasolle. Myyntitapaamisen jälkeen Aleksi päätti hakea Greenstepille.

Aleksi aloitti työt Greenstepin analytiikkatiimissä kesäkuussa 2021. Sitä ennen hän oli työskennellyt noin neljä vuotta data-analytiikan parissa ja omasi laajan kokemuksen Power BI:stä. Greenstepissä Aleksia kiehtoi erityisesti BI Book -tuote ja millaista data-analytiikan ja Power BI:n syväosaamista sen kehittäminen on vaatinut.

Ennen Greenstepille tuloaan Aleksi oli toiminut sekä in-house rooleissa että konsulttina. Hän kertoo konsulttina työskentelyn tarjoavan todellisen kiihdytyskaistan, jos haluaa sukeltaa syvälle analytiikkaan ja kehittyä sen kansainväliseksi huippuosaajaksi.

“Olen huomannut, että puoli vuotta konsulttina Greenstepillä on mahdollistanut data-analytiikan osaamisen nostamisen ihan uudelle tasolle. Täällä pääsee tekemään niin paljon erilaista ja toteuttamaan itseään ihan eri lailla. Täällä on päässyt myös käyttämään markkinoiden parhaita työkaluja, joita ei löydy monesta paikasta. Aika harvassa paikassa on myöskään näin paljon kokeneita kollegoja, jotka tekevät samoja asioita. Greenstepillä pääsee työskentelemään puhtaasti data-analytiikan parissa ja pureutumaan siihen paljon syvemmälle kuin tyypillisesti in-house rooleissa”, Aleksi kuvailee.

Senior Data Analystin laaja pelikenttä Greenstepillä

Aleksi kertoo saaneensa jo alusta asti paljon vastuuta ja hoidettavakseen isoja asiakkuuksia. Asiakasprojektien osalta Aleksin työhön kuuluu mm. raportoinnin suunnittelua ja asiakkaiden couchaamista. Greenstepillä Data Analystit toimivat myös projektinjohtajina heille osoitettujen asiakkuuksien osalta. Tämän lisäksi Aleksi vastaa Greenstepin analytiikkatiimin koulutuksista ja vetää yhtä analytiikkatiimin soluista. BI Bookin yhtenä Product Ownerina hänellä on myös merkittävä vastuu sen käyttöliittymän ja ominaisuuksien kehittämisessä.

Aleksi kertoo videolla lisää BI Bookista ja sen kanssa työskentelystä:

Greenstepillä Aleksi on myös päässyt esimerkiksi työskentelemään Power BI embedded -analytiikan parissa, joka ei ollut hänelle ennestään tuttua.

“Power BI -kehitys oli minulle hyvin tuttua, mutta ennen Greenstepiä en ollut tehnyt mitään Power BI Embedded -analytiikkaan liittyvää. Se on erilainen käyttöliittymä, jossa on ihan omat ominaisuutensa, joita ei normaalissa Power BI:ssä ole“.

Monipuoliset projektit ja kokenut tiimi kehittymisen kirittäjinä

Monipuoliset projektit ja erityyppisten asiakkaiden kanssa työskentely tarjoaa Aleksin mukaan ainutkertaisen mahdollisuuden kehittyä jatkuvasti työssään Senior Data Analystina. Hän kertoo myös, kuinka olennaista oman osaamisen kehittämisen kannalta on, että ympärillä on tiimi, josta löytyy useita huippuosaajia, joiden kanssa voi vapaasti vaihtaa ideoita ja sparrailla. Lisäksi Aleksi korostaa, kuinka merkityksellistä kehittymisen kannalta on ollut, että Greenstepillä on päässyt aidosti toteuttamaan itseään ja kokeilemaan uusia ideoita.

"Uskallan väittää, että vaikka kuinka kokenut Data Analyst olisi, niin täällä oppii hyvin paljon uutta, kun pääsee työskentelemään monipuolisissa tehtävissä muiden kokeneiden analystien ja parhaiden työkalujen kanssa. Greenstepillä kasvumahdollisuuksia löytyy vaikka kuinka pitkälle nimenomaan data-analytiikan parissa, jos se todella kiinnostaa. Täällä ei myöskään tule koskaan tylsää, sillä omaa data-analytiikan osaamistaan voi syventää jatkuvasti ja valikoitua itseään kiinnostaviin projekteihin”, Aleksi kertoo.

Greenstepin analytiikkatiimi kasvaa huimaa tahtia ja palkkaammekin uusia konsultin roolissa viihtyviä Data Analysteja kasvun tueksi säännöllisin väliajoin. Kaikkia Data Analystejamme yhdistävät tavoitteellisuus, proaktiivisuus ja halu ylittää asiakkaidemme odotukset yhdessä. Lue lisää työskentelykulttuuristamme ja kurkkaa avoimet työpaikkamme.