Nora Kari vahvistamaan Greenstepin laki- ja yrityskauppaosaamista

Heidi Talasjoki

Markkinointikoordinaattori

Greenstepillä elokuussa aloittanut Nora Kari toimii asiantuntijana yritysjärjestelyihin ja yritysten tervehdyttämiseen liittyvissä tehtävissä. Lisäksi hän auttaa asiakkaitamme monipuolisesti liiketoiminnan juridisissa asioissa.


Kertoisitko taustastasi?

Minulla on monipuolista kokemusta asiantuntija- ja johtotehtävistä finanssialalta, oikeuslaitoksesta, julkisista kilpailutuksista ja viimeisimpänä olen toiminut valmennusalalla toimitusjohtajana. Kaiken kaikkiaan asiakkaita on tullut uran aikana vastaan aivan laidasta laitaan: pörssiyrityksiä, perheyhtiöitä, institutionaalisia asiakkaita, julkista sektoria sekä yksityishenkilöitä. Olen ollut mukana niin kasvutarinoissa kuin saneerauksissakin.

Olen yhdistelmä juridista osaamista, myynnillistä ja maanläheistä ajattelua sekä intohimoa ihmisten sisäisten motivaattoreiden tunnistamiseen.


Minkälaisten asioiden kanssa työskentelet Greenstepillä?

Työskentelen transaction-tiimissä yritysjärjestelyjen parissa sekä autan elinkelpoisia yrityksiä takaisin jaloilleen. Vastaan yrityksemme omista lakiasioista ja samalla autan kasvuyrityksiä huomaamaan vaaran paikat. Vihellän pilliin, jos ei enää olla turvallisilla vesillä. Silloin pysähdytään ja oikaistaan kurssia, täsmennetään ohjeistusta tai toimintatapoja. Juristeilla on paha tapa tehdä asioista turhan vaikeita. Parhaimmillaan lakiosaaminen auttaa priorisoimaan ja erottamaan tärkeät asiat niistä, joissa on liikkumavaraa – juridiikkahan on lähinnä sanaleikkiä eikä ehdottomia totuuksia, ja se pitää ehdottomasti valjastaa liiketoiminnan tueksi eikä jarruksi.

Haluan, että asiat tehdään oikein ja kunnolla, mutta en halua päästää prosesseja ja byrokratiaa määräävään rooliin. Ihmiset pyörittävät bisnestä ja tekevät ostopäätökset ja haluankin saattaa sellaiset ihmiset yhteen, jotka saavat toisistaan enemmän irti.


Minkälaisissa asioissa asiakkaamme voivat hyödyntää osaamistasi?

Interim managerina yrityksissä, jotka kaipaavat väli- tai osa-aikaista toimitusjohtajaa, liiketoiminnan solmukohtien avaajaa, johtoryhmän sisäisen dynamiikan tunnustelijaa tai HR-asioiden selvittäjää. Pankinjohtajataustan vuoksi tiedän miten rahoittaja ajattelee, ja miten asiat saadaan etenemään tiukoissa rahoitusneuvotteluissa.

Lakipuolen asioissa voin auttaa esimerkiksi kaikissa sopimusasioissa asiakkaiden tai alihankkijoiden suuntaan, tietosuoja- ja GDPR-kysymyksissä, insolvenssi- eli maksukyvyttömyysasioissa sekä vahingonkorvaus- tai muissa riidoissa. Osaamisestani on hyötyä ehdottomasti myös yt-neuvotteluissa HR:n tukena.


Mitä odotat työskentelyltä Greenstepillä?

Tiedän pääseväni tekemään erittäin monipuolisesti erilaisia asiakasprojekteja. Jo ensimmäisen viikon aikana osallistuin neljän startupin tarinan ja kasvusuunnan hiomiseen, selvittelin konkurssiin ajautuneen yhtiön keskeneräisiä asioita, suunnittelin ulkomaisten yhtiöidemme integraatioon liittyviä sopimusasioita jne. Ennen kaikkea olen laajalti käytössä olevasta etätyöskentelystäkin huolimatta tavannut jo lukuisia aivan mahtavia Greenstep-perheen jäseniä, jotka ovat toinen toistaan fiksumpia ja jotka ovat ottaneet minut avosylin vastaan! Tuntuu, että tänne minä kuulun.Lisätietoja:

Nora Kari
Senior manager, Chief Legal
+358 50 3039 093 
nora.kari@greenstep.fi