100 autettua organisaatiota

Taru Laukkanen

Head of HR and Culture

Greenstep haluaa omalta osaltaan tukea Suomen kasvua, joten vuoden 2017 tavoitteemme on tukea 100 organisaatiota tai yritystä jakamalla osaamistamme ja tietoamme kasvun mahdollistamiseksi. Tässä esittelemme joitakin näistä yrityksistä ja organisaatioista.

Tulevaisuuskuvioita Haaga-Helian opiskelijoiden kanssa

Greenstepin ohjelmistoliiketoiminta osallistui myös 100-vuotiskampanjaamme yhteistyössä Haaga-Helian kanssa. Tässä tapauksessa tavoitteena oli sekä opiskelijoita että Greenstepiä hyödyttävä yhteistyö. Greenstepin omistuksessa olevan Receiptcamera-sovelluksen kansainvälistymistoiveet saivat konkreettista vetoapua Haaga-Helian International Business –kurssin muodossa alkuvuodesta 2017. Kurssi kesti tammikuusta maaliskuuhun.

Kurssilla käsiteltiin aitoa haastetta: mihin maahan Receiptcamera-sovellusta kannattaisi viedä? Millaisia verkkolaskustandardeja ulkomaalaisilla taloushallinnon ohjelmistotaloilla on käytössään? Missä maissa olisi potentiaalisia asiakkaita? Kurssin toteutus ei ollut kuivaharjoittelua, vaan osallistujat olivat Receiptcameran asialla suoraan yhteydessä ulkomaisiin toimijoihin ja tutustuivat jokaisen kohdemaan autenttiseen tilanteeseen. Opiskelijat pääsivät tutustumaan syvällisemmin itse sovellukseen sekä näkemään arjen työskentelyä ja haasteita kasvavassa start-up-yrityksessä. Avoimuus toimi molempiin suuntiin: saimme paljon tiukkoja kysymyksiä ja rakentavaa palautetta opiskelijoilta.

Oulun toimiston Margit Heiniemi mentoroimassa tulevaisuuden yrittäjiä

Avanto Accelerator on ideakiihdyttämöohjelma, joka tavoitteena on edistää yrittäjyydestä kiinnostuneiden henkilöiden tai tiimien ideoiden kaupallistamista ja yrittäjyyttä. Margit toimii ohjelmassa mentorina sparraten osallistujia niin, että ideasta kristallisoituisi markkinavalmis! Margitin mielestä motivaatio, asenne ja taidot intohimoon ja haluun yhdistettynä ratkaisevat lopulta menestymisen.

Greenstepiläiset auttamassa kasvuyrityksiä KasvuOpenissa

KasvuOpen tukee kasvuhakuisia yrittäjiä järjestämällä ympäri Suomea Kiitoratapäiviä, joiden aikana yrittäjät pääsevät tapaamaan yrityselämän konkareita ja poimimaan näiltä parhaat opit oman liiketoimintansa tueksi. Näitä konkareita kutsutaan mylläreiksi. Heidän tehtävänsä on toimia kasvun asiantuntijoina ja neuvoa, haastaa, kyseenalaistaa ja ohjata mukana olevien yrittäjien ja yritysten kasvusuunnitelmia. Yhden Kiitoratapäivän aikana mylläri tapaa viisi yritystä.

Tulevaiduuden liikenne –teeman Kiitoratapäivässä 26.4. myllärin roolissa olivat Greenstepin Pia Kemppinen ja Heikki Suutala.

Verkostoitumista ja tietojen päivitystä Oulun seudun kasvuyrityksille

Osana juhlavuoden tapahtumia Oulun toimistomme tekee vahvaa verkostoyhteistyötä talousalueen kasvuhakuisten yritysten tukemiseksi. Oulun toimistollamme järjestettiin 28.8. Toriportin venetsialaiset -niminen tilaisuus. Kyseessä on ensimmäinen viidestä syyskaudella 2017 järjestettävästä Greenstepin ja Fondian yhteistapahtumasta. Tapahtumien tarkoituksena on tarjota asiantuntemusta sekä matalan kynnyksen keskustelu- ja verkostoitumispaikka Oulun seudun kasvuhakuisille yrityksille sekä asiakkaillamme. Tarve verkostoitumiseen tuli ilmi järjestettyämme toukokuussa 2017 Menesty ja kasva -seminaarin.

Elokuun tilaisuus kokosi toimistollemme n. 20 yrittäjää keskustelemaan ja päivittämään kesän jälkeen tiedot talouden näkymistä, yritysten kasvurahoituksesta ja kasvun mahdollistajista sekä digitalisaation vaikutuksesta liiketoimintaan. Fondian Marko Moilanen tarjosi myös tietopaketin EU-lainsäädäntömuutosten käytännön merkityksestä yrityksille. Vierailevana puhujana oli Nordean Pohjois-Suomen yritysalueen aluejohtaja Sami Heikkilä. Samin ja Markon lisäksi äänessä oli Greenstepin oma Margit.