Moi Mobiili <3 Greenstep

Vuonna 2015 ex-soneralaiset Petri Lahtinen ja Juha Koivuniemi päättivät rakentaa Suomen asiakaslähtöisimmän mobiilioperaattorin, MOIn.


Heillä oli vahva näkemys, että markkinassa on Suomen ensimmäisen virtuaalisen matkapuhelinoperaattorin mentävä aukko. Petri ja Juha saivat vinkin verkostostaan, että Greenstep voisi olla oikea kumppani toiminnan käynnistämisessä.

Greenstep kävi yhdessä asiakkaan kanssa läpi liikeidean ja menestyksen kriteerit kirkastettiin. Tahtotilana oli moderni markkinointi, IT, tuote ja asiakaspalvelu - brändi, joka on yhtä kuluttajan arvomaailman kanssa. Tämä haluttiin saada aikaan ilman suuria infrainvestointeja ja hyvin kevyellä organisaatiolla. Ajatuksena oli valita parhaimmat kumppanit pyörittämään koneistoa. Kumppanuuksista haettiin toimintaan myös joustoa ja tämä malli mahdollistaisi myös huippuosaajien mukaansaannin MOI:lle riskittömästi. Greenstepin CFO-puolen asiantuntijat purkivat yhdessä asiakkaan kanssa tehdyn liiketoimintasuunnitelman luvuiksi, jonka jälkeen Greenstep avusti MOI:ta rahoituksen löytämisessä. Yhteistyön tuloksena sopivan rahoituspohjan ja sijoittajien löydettyä löydettiin myös yhtiölle sitoutuneet omistajat.Greenstep huolehtii MOIn talous- ja rahoitusasioista.

Asiantuntijamme hoitavat asiakkaan kirjanpidon, palkanlaskennan sekä talousjohtopalvelut. Greenstepläiset ovat myös olleet luomassa MOI:n tarvitsemat  talousprosessit mm. loppuasiakkaan myyntilaskutusprosessin. Asiantuntijoiltamme asiakkuus vaatii tarkkuutta ja oikea-aikaisuutta kirjanpidossa ja raportoinnissa sekä erityisesti MOIn liiketoiminnan talousajureiden ymmärrystä. Yhtiön kassavirta- ja tulosennusteita päivitetään jatkuvasti saatavan datan perusteella. MOI on luottanut Greenstepiin ja ulkoistanut meille koko taloushallintonsa, joten MOIn johtaminen perustuu taloudellisen informaation osalta puhtaasti Greenstepin tuottamaan palveluun. Laaja palvelukokonaisuus edellyttää Greenstepin asiantuntijoilta sitoutumista MOIn tarinaan – osaltaan sitoutumisesta kertoo myös se, että Greenstep on itse yksi yhtiön tarinaan lujasti uskovista osa-omistajista.


MOI:n kanssa työskentelevät asiantuntijamme kertovat, että on ollut erittäin mielenkiintoista päästä mukaan luomaan kokonaan uutta tarinaa meitä kaikkia suomalaisia tavalla tai toisella koskettavaan mobiilioperaattorikenttään. Uuden luominen ja yhteistyö on jatkuvaa oppimista.


MOIn matkassa Greenstepläiset ovat päässet näkemään kuinka myyntiä- ja markkinointia ohjataan reaaliajassa


Eri toimenpiteiden vaikutus on jatkuvasti nähtävillä MOIn omilla työkaluilla. Tämän kaltainen nopeus luo positiivisen paineen myös talouspalveluiden tuottajan reagointiherkkyyteen – perinteisin opein ei tässä kelkassa pärjää!