Merily Pärn, kokenut kirjanpitäjä

Tallinnan toimistossamme työskentelevä Merily kertoo kirjanpitäjän työstä Greenstepissä.

Kuinka päädyit hakemaan juuri Greenstepille töihin?

Greenstepin työpaikkailmoitus viehätti minua, sillä minusta tuntui, että kokeneen kirjanpitäjän työ täällä sisältää muutakin kuin vain laajemman ymmärryksen rahoituksesta ja taloudesta. Halusin tehdä jotain erilaista kuin mitä tein edellisessä työssäni. Olin iloisesti yllättynyt huomatessani, että rekrytointiprosessin viimeinen vaihe oli tapaaminen yrityksen omistajien kanssa, mikä osoitti, että omistajat olivat kiinnostuneita siitä, kuka heille tulee töihin.

Kerro hiukan taustastasi - minkälainen ura sinulla on ollut ennen Greenstepiä?

Ennen Greenstepiä työskentelin 15 vuotta toisessa tilitoimistossa. Greenstepin tavoin kyseessä oli perheyritys, joka on perustettu Suomessa, mutta jonka toiminta on kansainvälistä. Aloitin työelämäni yliopistossa kerätyillä teoreettisilla tiedoilla, käytännön kokemus kertyi vuosien varrella. Päivittäinen kansainvälinen vuorovaikutus oli yleistä. Olen valmistunut Tallinnan teknillisestä yliopistosta kauppatieteiden kandidaatiksi.

Merily Pärn pearaamatupidaja


Minkälaisia työtehtäväsi ovat?

Hoidan asiakkaiden kirjanpitoa kokeneen kirjanpitäjän tasolla. Kirjanpitotyön lisäksi tehtävään kuuluu myös palkanlaskentaa, verokirjanpitoa, tilastoraportointia, asiakkaiden neuvontaa, valmiutta oppia uusia kirjanpito-ohjelmia ja joskus osallistumista uusien kirjanpito-ohjelmien käyttöönottoon ja testaamiseen.

Miltä tyypillinen työpäiväsi näyttää?

Kun tulen aamulla töihin, tarkistan ensimmäisenä sähköpostini. Asetan päivän prioriteetit ja määritän tehtävät sähköpostien perusteella. Jokainen työpäivä on erilainen. Joskus koko päivä kuluu esimerkiksi uuden ohjelman testaamiseen ja käyttöön ottoon.

Minkälaisia mahdollisuuksia Greenstep tarjoaa kokeneelle palkanlaskijalle / kirjanpitäjälle?

Greenstepissä on valtavasti erilaisia kehittymismahdollisuuksia. Olen esimerkiksi päässyt oppimaan kolmen vuoden aikana kolmen uuden kirjanpitojärjestelmän käyttöä.

Kaikki käyttämämme järjestelmät ovat nykyaikaisia ja laitteet erinomaisia. Greenstepissä tarjotaan myös mahdollisuus työskennellä kotoa käsin, ja voin tarvittaessa ottaa kaikki varusteeni ja näytöt mukaani. Meillä on upouusi, kaunis toimisto, jossa on ergonominen työympäristö. Tarjolla on säädettäviä työpöytiä, kuntopalloja ja jopa kuntopyörä.

Mikä työssäsi on parasta?

Greenstepissä ehdottomasti parasta on mahdollisuus kehittyä. Kasvulle on todellakin tilaa ja aktiivisuus korottaa mahdollisuuksia entistä enemmän.

Itse halusin oppia lisää vero- ja kirjanpitotyöstä Suomessa, kun hakeuduin töihin Greenstepiin. Suomi ja Viro ovat melko samanlaisia, mutta verotuksen ja kirjanpidon käytännöt eroavat paljon toisistaan. Koska olin kiinnostunut aiheista, osallistuin Suomen puolella järjestettyihin koulutuksiin, vaikka ne eivät olleet pakollisia meille. Selvisin koulutuksesta, vaikka se olikin kielellisesti haasteellista! Lisäksi pääsin työskentelemään suomalaisten asiakkaiden kanssa, mikä myös auttoi opiskeluani.

Mitä haluaisit kertoa niille, jotka harkitsevat hakevansa töihin Greenstepiin?

Greenstep sopii hyvin niille, jotka pitävät haasteista, itsenäisestä työskentelystä ja kansainvälisestä toiminnasta. Ennalta määriteltyjä ohjeita ei ole kovin paljoa, vaan opit ja kehityt tekemällä. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä, sillä yrityksessä on paljon keskinäistä tukea. Aina on joku, jolta voi kysyä apua ja neuvoja. Meillä on myös sisäinen tukijärjestelmä, jonka avulla voit olla jatkuvasti yhteydessä kollegoihisi riippumatta siitä, missä he ovat.

Mitä sinulle merkitsee olla osa Greenstepiä?

Vaikka Viron tytäryhtiö on virallisesti emoyhtiöstä erillinen yksikkönsä, koen, että olemme tärkeä osa koko konsernia. Greenstepissä on suuri yhteenkuuluvuuden tunne, ja vaikka sijaitsemme eri maissa, olemme silti yksi suuri tiimi.