Hanna Paulamäki, järjestelmä- ja haltuunottotiimin vetäjä

”Oikeiden ratkaisujen löytäminen kullekin asiakkaalle ja sitä kautta aidon lisäarvon tuottaminen palkitsee!”


Miten päädyit Greenstepiin?

Aloitin Greenstepissä keväällä vuonna 2015. Takana oli kiireinen kevät PWC:llä. Tuttavani oli jossain yhteydessä tavannut Greenstepin perustajaa Torea ja tapaamisen jälkeen kysyi minulta, onko Greenstep minulle tuttu. Menin tutustumaan Greenstepin nettisivuihin ja löysin avoimia hakuja CFO-tiimiin. Tartuin puhelimeen ja soitin CFO-palveluiden vetäjälle Juholle ja hyvin pian puhelun jälkeen tapasin sekä Juhon että Toren. Rekryprosessi oli tehokas ja nopea, ja aloitin Greenstepillä huhtikuussa 2015.Kerro aiemmasta opiskelu- ja työhistoriastasi

Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi Oulun yliopistosta. Tein opintojen ohessa töitä myyntitehtävissä urheiluliikkeessä sekä hiihdonopettajan että valmentajan töitä alppihiihdon parissa. Aloitin tilintarkastustehtävissä PWC:llä Helsingissä valmistumisen yhteydessä ja ehdin toimia tilintarkastustehtävissä erilaisten yrityksien parissa reilut kolme vuotta ennen siirtymistä Greenstepiin.


Millaisissa tehtävissä olet työskennellyt Greenstepissä?

Greenstepissä aloitin CFO-tiimissä tehden johdon raportointia, budjetointia, kassavirtaennusteita sekä muita monipuolisia talouden tehtäviä. Työtehtäviin kuului paljon asiakkaiden sparrailua niin erilaisissa projekteissa kuin jatkuvissa asiakkuuksissa. Alkuun asiakasyritykset olivat aika pieniä, mutta hiukan kokemuksen kerryttyä pääsin työskentelemään konsernien parissa ja olemaan mukana muun muassa yritysjärjestelyprojektissa.

Vuonna 2018 siirryin vetämään järjestelmä- ja haltuunottoasiantuntijoista koostuvaa tiimiämme. Kun aloitamme yhteistyön uuden asiakkaan kanssa, tiimimme varmistaa, että kirjanpidon ym. sovittujen palvelujen käynnistys tapahtuu mutkattomasti ja ilman katkoksia asiakkaan talousasioiden hoidossa. Hoidin jonkin aikaa rinnakkain näiden tehtävien kanssa CFO-asiakkuuksia kooten ja kehittäen samalla haltuunottotiimiämme.

Helmikuussa 2019 loukkaannuin pahasti laskettelurinteessä ja olin poissa töistä lähes viisi kuukautta kuntouttamassa itseäni, alkuun aivan täysin vuodepotilaana. Palasin hiljalleen töihin juhannuksen jälkeen. Kuntoutuksen aikana minua tuettiin todella hienosti Greenstepin puolesta ja onnettomuuden aikaan meneillä olleet työt sekä asiakkuudet siirtyivät uusille osaaville tekijöille. Hyvin hoidetun tilanteen myötä pystyin hyvällä omallatunnolla keskittymään täysillä omaan kuntoutumiseen.

Tiiminvetoon kuuluvat Greenstepissä myös rekrytoinnit. Tiimiä koottiin niin sisäisillä kuin ulkoisilla rekrytoinneilla. Poissaoloni aikana tiimiini tuli yksi uusi henkilö, jonka kanssa olimme aloittaneet keskustelun jo ennen loukkaantumistani. Todella hyvä tyyppi saatiin silloin tiimiin ja viime kesän jälkeen olemme kasvattaneet tiimiä vielä kahdella uudella osaajalla.


Millaisia työpäiväsi ihan konkreettisesti ovat?

Hektisiä sekä vaihtelevia! Työnkuvaan kuuluu kiireelliset pyynnöt uusiin asiakkaisiin tai meneillä oleviin projekteihin liittyen ja tapaamisia on enemmän kuin työssäni CFO-tiimissä, sillä asiakkaiden haltuunottoon osallistuu aina useita henkilöitä niin meiltä Greenstepistä kuin myös asiakkaan puolelta. Teen itse tosi paljon asiakastyötä osallistumalla asiakkaiden haltuunottoihin aktiivisesti.

Iso osa työstä on myös projektinhallintaa sekä tiimille kommunikointia. Olen vastuussa siitä, että tiimiläiset voivat menestyä työssään. Tähän kuuluu paljon viestintää tiimille eri tavoin sekä mm. yhteiset sisäiset palaverit. Olemalla konkreettisesti mukana asiakaskeisseissä pysyy parhaiten kärryillä siitä, mistä työssä on kyse.


Mikä työssäsi on parasta?

Olen aina asettanut oman tekemisen riman korkealle; minulle on tärkeää hoitaa hommat hyvin, tehokkaasti ja fiksusti. Työssä turhauttaa joskus, kun asiat eivät etene niin rivakasti kuin toivoo. Työssä onkin parasta, kun saamme haltuunotot maaliin mallikkaasti sovitussa aikataulussa ja asiakas on tyytyväinen. Oikeiden ratkaisujen löytäminen kullekin asiakkaalle ja sitä kautta aidon lisäarvon tuottaminen palkitsee!

Lisäksi nautin työssäni tiimini onnistumisista. Tiimissäni on huikeita osaajia ja koen itse tärkeänä, että saa tehdä töitä osaavien henkilöiden kanssa niin omassa tiimissä kuin tiimirajojen yli. Tämä mahdollistaa osaamisen jakamista koko organisaation tasolla ja siinä pääsee myös oppimaan uutta!


Mitä haluaisit kertoa henkilölle, joka miettii, hakisiko Greenstepiin töihin?

Voin suositella henkilöille, jotka nauttivat eteenpäin menemisestä, asioiden aikaansaamisesta nopeallakin aikataululla ja erilaisten sekä monipuolisten haasteiden taklaamisesta.

Greenstepissä pääsee omalla aktiivisuudella ja proaktiivisuudella kiinni todella kiinnostaviin keisseihin. Asiat eivät tule tarjottimella, joten siinä mielessä tämä on juuri oikea paikka henkilöille, jotka ovat itse tottuneet tai joilla on intoa saada asioita itse aikaan.


Mitä greenstepiläisyys sinulle merkitsee?

Eteenpäin menemistä. Greenstepissä olemme muutoksen etulinjassa ja haluamme olla se yritys, joka omalla toimialallaan näyttää muille mallia.