Konsta Willberg, RPA Developer

Myynnin työkalujen kehittämisestä kokonaisvaltaiseen RPA-työhön


Miten päädyit Greenstepiin?

Puolisoni aloitti ennen minua Greenstepin palkkahallinnon tiimissä ja hänen mielestään Greenstep oli paikka, missä minäkin voisin viihtyä. Siinä hän oli oikeassa! Aiemmissa työpaikoissa törmäsin usein "näin on aina tehty" -ajattelutapaan ja oli mahtavaa huomata, että Greenstepissä ei ole ollut lainkaan sellaista. Tästä hyvänä esimerkkinä on oma matkalaskuohjelmamme Bezala, silloinen Receiptcamera, joka oli aloittaessani hyvin alkutekijöissään. Bezalaa alettiin kehittämään ketterästi, kun Greenstepissä huomattiin, että markkinoilta ei löytynyt sekä asiakkaiden että taloushallinnon asiantuntijoiden tarpeita täyttävää ohjelmaa. Tämä tekemisen meininki ja kehittämisen ajatusmaailma vetosivat minuun!


Greenstepissä ajatellaan paljon oman työn parantamista sen kautta, miten saamme oman kehittymisen ja työn tehostamisen näkymään asiakkaan päässä. Se oli minulle uusi ajattelutapa, joka houkutteli myös hakemaan!


Kerro aiemmasta työhistoriastasi

Olen työskennellyt erilaisissa taloustehtävissä mm. kirjanpitäjänä ja assistant financial controllerina. Ennen Greenstepiä työskentelin teknisemmissä rooleissa mm. Vismalla sekä myyntitehtävissä Tikonilla. Tikonilta siirryin Greenstepiin loppukeväästä 2015.

Millaisissa tehtävissä olet työskennellyt Greenstepissä?

Aloitin täällä myyntitiimissä. Myyntitehtävien ohella aloin kehittämään olemassa olevia myynnin työkaluja, joilla automatisoitiin mm. kirjanpidon ja palkanlaskennan tuntiarvioiden tekemistä tarjouksiimme. Tein myös aktiivisesti myyntiä ja työskentelin erityisesti inbound-myynnin parissa, eli käsittelin meille tulevia yhteydenottopyyntöjä ja vein niitä eteenpäin. Suuri osa Greenstepin asiakkaista edelleen tulee inboundina, joten se täytti silloin työaikani suurimmalta osin.

Sydämeni sykkii kehitystyölle, ja myynnin työkalujen ja prosessien kehityksen kautta siirryinkin koko ajan enemmän ja enemmän automatisoinnin ja robotiikan pariin. Vuoden 2018 alussa tein yhdistelmäroolia myynti- ja RPA-tiimissä, mutta tällä hetkellä teen kokoaikaisesti työtä RPA:n (Robotic Process Automation) parissa. Työni on pääasiassa sisäistä kehitystä. Asiakkaille näkyvintä työssäni on laadun varmistus, sekä asiakastyöhön liittyvä automatiikka.

Millaisia työpäiväsi ihan konkreettisesti ovat?

Työpäivät ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Projekteja ja uusia ideoita tulee jatkuvasti. Lisäksi teen paljon kehitystyötä olemassa olevien työkalujen parantamiseksi. Kehityspyynnöissä keskitymme niihin, joiden toteuttamisesta mahdollisimman moni asiakas hyötyy. Intohimosta olen joskus kehittänyt viikonloppuiltoina pienempiäkin juttuja, joita olemme sitten saaneet myös tuotantoon saakka. Nämä liittyvät enemmänkin oman osaamisen kehittämiseen, mutta aina ilahduttaa, jos saamme ne myös tuotantoon!

Isot projektit katsomme aina yhdessä tiimin kanssa, mutta sen lisäksi saatan ottaa myös pienempiä 1-2 päivän kehitystöitä tai jopa pienempiä, mikäli tapaukset ovat kiinnostavia ja pääsen haastamaan itseäni. Se minuun kolahtanut into kehittämistyöhön ja jatkuva tahto myös oman osaamisen kehittämiseen täällä Greenstepissä näkyy myös omassa työssäni, sillä työkaluja kehitetään jatkuvasti ja kehitysprojektit voivat olla koosta riippuen pitkiäkin.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta itse työssä on se, että saa itse vaikuttaa, olla aktiivinen ja tehdä ehdotuksia. Ideoita arvostetaan ja niitä pallotellaan myös yhdessä tiimin kanssa. Ideoimisen lisäksi asioita saadaan myös aikaiseksi! Greenstepissä saa oppia uutta, mikäli on itse aktiivinen. Itse opettelemalla olen päässyt tekemään mielenkiintoisia juttuja, mutta toki se vaatii myös paljon itseltä sekä halua etsiä omatoimisesti tietoa.

Tekemämme kehitystyö ei välttämättä aina näy yhden ihmisen työssä niin konkreettisesti, mutta isossa joukossa on voimaa. Esimerkiksi jos 100 yksittäistä greenstepiläistä käyttää joka päivä yhteensä 100 kertaa viisi sekuntia aikaa vievää toimintoa, tämän viiden sekunnin lyhentäminen kahteen sekuntiin vapauttaa yhteensä työaikaa yli kahdeksan tuntia päivässä! Tällaisen konkreettisen parannuksen löytäminen on innostavaa, kun siitä hyötyy sekä greenstepiläiset että asiakkaat. On hieno tunne saada olla mukana asiakkaidemme menestystarinoissa, ja olla sitä kautta tekemässä jotain merkittävää ja ainutlaatuista.

Lisäksi täällä Espoon toimistolla käyn samassa rakennuksessa olevalla kuntosalilla joka päivä lounastunnilla, sekin on yksi parhaita asioita!

Mitä haluaisit kertoa henkilölle, joka miettii, hakisiko Greenstepiin töihin?

Tänne vaan! Edellä mainittujen asioiden lisäksi täällä on hyvät ja osaavat kollegat. Greenstepissä pääsee tekemään töitä alan parhaimpien osaajien kanssa ja oppimaan sitä kautta itsekin uutta. En usko, että missään muualla voisin viihtyä paremmin, mutta toki tällainen työpaikka ei sovi kaikille. Mutta mikäli olet positiivisella asenteella varustettu, nautit haasteista ja viihdyt jatkuvassa muutoksessa sekä olet siinä mielessä kilpailuhenkinen, että haluat ylittää itsesi, on Greenstep oikea paikka!

Mitä Greenstepiläisyys sinulle merkitsee?

Joskus aiemmin minulla oli sellainen sunnuntai-illan kiukku, kun uusi työviikko oli alkamassa. Se on poistunut, ja tilalle on tullut ennemminkin perjantaikiukku, kun perjantaina on hyvä draivi päällä eikä haluaisi keskeyttää hommaa pariksi päiväksi, vaan päästä vielä jatkamaan kiinnostavien juttujen parissa. Raja vapaa-ajan ja työn välillä onkin muuttunut tosi paljon, ja minua ei haittaa työn tekeminen vapaa-ajalla. Perhe menee aina etusijalle, mutta mielenkiintoiset hommat ovat mielessä kyllä koko ajan.

En keksi Greenstepiä parempaa paikkaa tulla aamuisin töihin!