Satu Halttunen, kirjanpitopalveluiden vetäjä

Matka kirjanpitäjästä partneriksi

Miten päädyit Greenstepiin?

Entinen kollegani tunsi yhden Greenstepin osakkaista ja vinkkasi, että Greenstepissä etsivät kirjanpitäjää. Vuosi oli 2010 ja työskentelin tuolloin kirjanpitäjänä suuressa tilitoimistossa, joka sijaitsi samassa rakennuksessa kaksi kerrosta Greenstepin tiloja alempana. En ollut aikeissa lähteä silloiselta työnantajaltani, mutta tartuin kuitenkin tilaisuuteen hakea tehtävää. Työhakemukseni oli käytännössä kymmenen ranskalaista viivaa osaamisestani! Kävin yläkerrassa ja niin minusta tuli Greenstepin viides työntekijä.


Kerro aiemmasta opiskelu- ja työhistoriastasi

Olen alun perin yo-merkonomi, mutta päivitin koulutukseni tradenomiksi. KLT-tentin läpäisin 1997. Olen työskennellyt koko työurani ajan tilitoimistotehtävissä.

Millaisissa tehtävissä olet työskennellyt Greenstepissä?

Aloitin Greenstepissä asiakasyritysten kirjanpidon tehtävissä. Noin vuoden päästä aloituksestani minulle ehdotettiin, että lähtisin vetämään kirjanpidon tiimiä, jossa työskenteli tuolloin viitisen henkilöä. Minulla ei ollut aiempaa kokemusta esimiestyöskentelystä, mutta harkinnan jälkeen päätin tarttua haasteeseen.

"Esimiestyöskentely on opettanut minulle paljon ja opin silloin myös nauttimaan vastuunkantamisesta"


Vuonna 2015 minut kutsuttiin osakkaaksi ja sain haasteekseni koko tilipuolen vetovastuun. Pidin vetäjän roolia isona pallina eikä tuon vastuun ottaminen ollut minulle itsestäänselvyys. Mutta olen erittäin tyytyväinen siihen, että tartuin tähän mahdollisuuteen. Jokainen päivä on oppimista.

Millaisia työpäiväsi ihan konkreettisesti ovat?

Klassinen vastaus eli tyypillistä työpäivää ei ole. Saan paljon neuvonantopyyntöjä kollegoiltani toimistoistamme ympäri Suomen. Käytän paljon aikaa tiimiläisteni tukemiseen ja neuvontaan. Minulla on lisäksi muutama oma kirjanpidon asiakas ja jonkin verran olen mukana erillisprojekteissa ratkaisemassa asiakkaiden taloushallinnon haasteita.

Olen myös myynnin tukena uusissa asiakkuuksissa ja toimin kirjanpidon asiantuntijana asiakaskäynneillä. Enää ei riitä lakisääteisten kirjanpitopalveluiden myynti vaan asiakkaille etsitään kokonaisvaltaisia ratkaisuja.

Olen myös yksi Greenstepin Netvisor-pääkäyttäjistä. Henkilökuntaa ja asiakkaita on paljon, joten pyyntöjä liittyen käyttöoikeuksiin ja muihin haasteisiin tulee runsaasti.

Greenstep on auktorisoitu tilitoimisto, mikä tarkoittaa sitä, että Taloushallintoliitto valvoo toimintaamme ja he tekevät toiminnan tarkastuksia. Vastaavana KLT-kirjanpitäjänä pyrin siihen, että meille palkataan parhaat osaajat ja kannustamme muutoinkin ammattitaidon kehittämiseen. Kirjanpidon- ja laskentatoimen (KLT) sekä Palkkahallinnon (PHT) tutkinnon suorittaneita meiltä löytyy useita ja kannustamme henkilökuntaamme osallistumaan tenttiin ja sitä edeltävään pitkään valmennukseen.

Mitä Greenstep tarjoaa kokeneelle kirjanpidon ammattilaiselle?

Greenstepin asiakaskunta poikkeaa selkeästi perinteisistä tilitoimistoasiakkaista. Greenstep on kasvanut nollasta 400 henkeen reilussa 10 vuodessa ja sama pätee asiakkaisiinkin – heidän liikevaihtonsa on nollasta 100 miljoonaan. Tähän mahtuu niin startup-maailman haasteet, kasvuyritysten kipuilut kuin suurempien yritysten muuttuvat tarpeet.

"Asiakkaamme ovat mielenkiintoisia ja inspiroivia, pääsemme olemaan mukana upeissa kasvutarinoissa."

Henkilön omasta kiinnostuksesta ja osaamistasosta riippuen asiakkuudet vaihtelevat startupeista suurempiin yhtiöihin sekä erilaisiin projekteihin.

Usein tilitoimistoissa keskitytään puhtaasti laskutustavoitteen saavuttamiseen ja lähituki jää puuttumaan. Itse uskon siihen, että kun työntekijät viihtyvät, saavat tukea ja heistä pidetään huolta, he automaattisesti tuovat meille lisää asiakkaita ja hyvää laskutusta. Meillä eri asiantuntijoita ei ole eriytetty omiin lokeroihinsa vaan kollegoiden tuki tulee monesta suunnasta ja on aina läsnä.

Mikä työssäsi on parasta?

Parasta ovat ehdottomasti kollegat ja asiakkaat. Olen päivittäin innoissani, että saan tehdä tätä työtä. Työni on minulle pikemminkin elämäntapa. Kun on jo edennyt työelämässä näin pitkälle voisi luulla, että väsyttää, mutta päinvastoin!

Arvostan Greenstepissä joustavuutta todella paljon. Kaikki työ saattaa olla ajoittain kuluttavaa, mutta se on aika paljon itsestä kiinni. Asenne ratkaisee! Greenstepissä mahdollistetaan perhe- ja työelämän tasapaino ja meillä on mahdollisuus itse vaikuttaa siihen missä, milloin ja miten työnsä tekee. Itsekin tein useita vuosia osa-aikaisena, kun lapset olivat pieniä. Työntekijöihin luotetaan. Meidän työvälineet ja tietojärjestelmät toimivat ihan samalla tavalla niin kotona kuin toimistolla.

Porukka meillä Greenstepissä on todella osaavaa ja vastuuntuntoista. Meillä asioista puhutaan suoraan ja vaikeammatkin asiat nostetaan pöydälle. Ja tietysti kahvi, se on meillä erinomaista!
Mitä haluaisit kertoa henkilölle, joka miettii, hakisiko Greenstepiin töihin?

Greenstep on vauhdikas ja jatkuvasti kehittyvä yritys, siihen on varauduttava. Positiivista energiaa, menoa ja meininkiä meillä riittää yllin kyllin. Tilitoimistotyö ei ole enää kirjanpitoa, tilinpäätöksiä ja verotusta – totta kai se on sitäkin, mutta lisäksi se on kokonaisvaltaista yrittäjien tukemista ja taloushallinnon kehittämistä. Jos siis haluaa työskennellä pirteässä ja iloisessa yhteisössä, jossa toisia tuetaan, kannustetaan ja kehitytään, niin tämä on juuri oikea paikka!

Mitä Greenstepiläisyys sinulle merkitsee?

Mahtavia kollegoita, asiakkaita, innostusta, elämäntapaa.