Palkkahallinnon asiantuntija

Greenstepissä palkkahallinnon asiantuntijan työ on konsultoivaa työtä palkkahallinnon parissa; mielenkiintoisten asiakasyritysten neuvontaa, opastusta ja ohjaamista mm. työehtosopimuksiin ja vuosilomalakiin liittyvissä palkka-asioissa sekä tietysti palkanlaskentaa sekä tarvittavien viranomaisilmoitusten ja hakemusten hoitoa. Palkkahallinnon asiantuntija/konsultti tekee tiiviisti yhteistyötä asiakkaan lisäksi myös kirjanpitäjän ja henkilöstöhallinnon osaajien kanssa. Greenstepissä palkanlaskija on mukana alusta saakka uusien asiakkuuksien käyttöönotoissa ja aloituspalavereissa kartoittamassa asiantuntijana asiakkaiden tarpeita.



Palkkahallinnon konsulttimme Hanna kertoo, että Greenstepissä ollaan lähellä asiakasta. Yhteydenpito on välitöntä ja se luo luottamusta sekä tuttuutta puolin ja toisin. ” Hyvin usein asiakas myös tavataan yhteistyön alkuvaiheessa ja tarvittaessa myös useammin”, hän kertoo. Greenstepissä palkkahallinnon työ on asiakasvastuullista ja asiakastöitä tehdään yli maantieteellisten rajojen. Sillä, että työ saatetaan tehdä eri puolella Suomea, ei Hannan mukaan ole suurtakaan merkitystä sähköisessä, paperittomassa ympäristössä. Työhön tuo positiivisessa valossa haastetta myös asiakkaiden kansainvälistyminen ja siihen liittyvät ulkomaan työskentelyn eri tilanteet palkkahallinnon näkökulmasta.

Kaiken kaikkiaan työ ja asiakkaat ovat hyvin vaihtelevia. Asiakkaan tarpeet otetaan yksilöllisesti huomioon jo sopimusvaiheessa, kahta täysin samanlaista ei ole ja palvelua muokataan asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakasyritykset ovat eri kokoisia, eri toimialoilta ja eri elinkaaren vaiheissa. Tämä tuo työhön erilaisia haasteita ja kysymyksiä selvitettäväksi sekä vaatii konsultilta mm. laaja-alaista TES-tuntemusta. Hannalle tämä sopii, ja hän näkee, että tämä jos mikä rikastuttaa omaa osaamista. Kun asiakkuuksia on useampia, työ on hyvin erilaista kuin yrityksen omana palkanlaskijana toimiminen. Monipuolisuuden lisäksi Hanna nauttii työn vauhdikkuudesta:

”Palkkahallinnon työssä parasta on työn monipuolisuus ja nopea tempo sekä numerot!”


Plussaa ovat myös ammattitaitoiset kollegat ja mielenkiintoiset asiakkaat, vaihtelevassa työympäristössä oppimiskäyrä on jyrkkä! Työn hyvistä puolista Greenstepillä Hanna nostaa edellä mainittujen lisäksi hyvän työyhteisön. ”Työkavereiden tuki ja tsemppi – aito välittäminen on se juttu”, hän sanoo. Myös Greenstepin tarjoamat mahdollisuudet opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn osana tiimiä sekä etätyömahdollisuus pitää motivaation korkealla. Hanna lisää lopuksi: ”Meillä on reipas tekemisen meininki ja kannamme yhdessä vastuun asiakkaiden ilahduttamisesta!”



Onko sinulla kokemusta palkanlaskijan työstä ja haluaisit kehittää osaamistasi monipuolisessa palkkahallinnon asiantuntijan roolissa? Katso avoimet työpaikkamme ja hae mukaan tiimiimme!