Lär känna Julia Vernersson - Skattekonsult 

Ca4a1a59 6d67 4a98 b77b d0ea829ba7d2

Julia jobbar som skattekonsult på vårt huvudkontor i Norrköping. Nu har du möjlighet att lära känna henne bättre och ta del av hennes erfarenheter som skattekonsult. Följ med i en intervju med Julia här!

Vad är dina arbetsuppgifter på Greenstep?

Mina arbetsuppgifter varierar från dag till dag, ingen är den andra lik. Som skattekonsult kan jag bistå med rådgivning vid alla faser under ett bolags livscykel, vare sig det gäller vid uppstart, under förändring eller vid avveckling.

Mina arbetsuppgifter är därför att ge råd, utreda och praktisk hantering av skattefrågor som uppstår i samband med alla dessa faser. Som exempel kan det röra sig om att starta upp nya bolag, hjälpa till vid omstruktureringar, upprätta deklarationer, utreda skattetekniska frågor över landsgränser osv. I min arbetsroll ingår det även att bevaka förändringar i skattelagstiftningen och rådge om vad som är skattetekniskt tillåtet.

Vad var det som lockade dig att söka till Greenstep?

Jag såg goda möjligheter till personlig utveckling inom rollen som skattekonsult på Greenstep. Eftersom tjänsteområdet var relativt nytt när jag började såg jag även chansen att få vara med och bygga en skatteaffär tillsammans med mitt fantastiska team.

Hur ser din bakgrund inom skatt ut?

Jag har en masterexamen i affärsjuridik med inriktning på skatterätt från Linköpings universitet. Efter universitetet har jag arbetat med skatterätt på Skatteverket och som skattekonsult på en revisionsbyrå innan jag började som skattekonsult här på Greenstep.

Julia Vernersson Greenstep

Vad har du lärt dig under din tid på Greenstep?

Eftersom vi jobbar så tight tillsammans över affärsområdena har jag fått möjlighet att bredda mina kunskaper inom våra andra tjänsteområden och därför utvecklat större förståelse för sambandet mellan redovisning och skatt samt lön och skatt bl.a.

Vad är det roligaste med att jobba inom skatt? 

Att ingen dag är den andra lik. Eftersom våra kunder är verksamma i en mängd olika branscher, både lokalt och globalt, blir även frågeställningarna och projekten väldigt varierande vilket för mig personligen både blir kompetensutvecklande och utmanande.

Eftersom skatterätten är så bred och under ständig utveckling kan man heller aldrig bli fullärd vilket jag också tycker är roligt.

Hur skulle du vilja utvecklas i din karriär?

Jag vill fortsätta jobba med att finslipa min materiella kunskap och utveckla nya kompetenser. Jag vill även jobba med att skapa nya innovativa lösningar, tjänster och produkter för att bistå våra kunder.

Vad gör du när du inte arbetar?

Just nu lär jag mig att spela golf och spenderar därför mycket tid på golfbanan. Nu när vårsolen äntligen har tittat fram är det inte heller omöjligt att hitta mig på afterwork på en härlig uteservering framöver.

Julia Vernersson Greenstep