Lär känna Jessica Palmu - Manager inom CFO

IMG 8874 Edited

Jessica jobbar som Manager i CFO-teamet på Greenstep i Stockholm. Nu har du möjlighet att lära känna henne bättre och ta del av hennes erfarenheter som CFO-konsult. Följ med i en intervju med Jessica!

Vad är dina arbetsuppgifter på Greenstep?

Jag jobbar i CFO-teamet i Stockholm, och mina arbetsuppgifter varierar väldigt mycket eftersom vårt arbete är väldigt långt projektbaserat. Vi hjälper företag med olika interim lösningar där exempelvis ekonomichefen eller controllern är borta.

Utöver våra interim lösningar hjälper vi även företag med olika analyser, rapporter och prognoser samt värderingar.

Vad var det som lockade dig att söka dig till Greenstep?

Jag tyckte att jobbet som CFO-konsult lät väldigt intressant och företagskulturen på Greenstep tilltalade mig. Alla medarbetare på företaget ges möjligheten att både utvecklas och påverka arbetet.

Flexibiliteten och möjligheterna på Greenstep var något jag fick uppleva väldigt snabbt då jag började min anställning på Greenstep i Finland, men kort därefter bestämde jag mig för att flytta till Stockholm, vilket endast blev bemött av positiva reaktioner och jag blev erbjuden att stanna kvar inom företag och istället jobba ifrån kontoret i Stockholm.

Jessica Palmu Greenstep

Hur ser din bakgrund inom CFO ut?

Jag började min karriär redan under studietiden i Helsingfors, vid sidan av studierna jobbade jag med försäljning och ekonomi. Efter att jag blev klar med studierna jobbade jag med revision tills jag bestämde mig för att börja jobba på Greenstep som CFO-konsult.

Vad har du lärt dig under din tid på Greenstep?

Jag har lärt mig extremt mycket, min vilja att ständigt utveckla mig själv syns både i arbetet och på fritiden, därför passar jobbet som CFO-konsult mig utmärkt. Mina arbetsuppgifter varierar väldigt mycket, beroende på de olika projekt vi har och vi möts ständigt av nya system, förväntningar och processer samt utmaningar.

Jag hade aldrig kunnat föreställa mig en så pass brant utvecklingskurva som Greenstep faktiskt möjliggjort för mig.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det absolut roligaste med mitt jobb är nog att varje dag ser annorlunda ut. Inte nog med att jag får jobba med så många fantastiska och otroligt kompetenta människor, jag får även möta spännande företag inom många olika branscher.

Hur skulle du vilja utvecklas i din karriär?

Om fem år jobbar jag fortfarande på Greenstep som CFO-konsult, men förhoppningsvis med flera nya intressanta projekt och med ett större team. Eftersom projekten varierar så mycket är jag helt säker på att jag kommer fortsätta utvecklas väldigt mycket på Greenstep.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jessica Palmu Greenstep

Jag är en väldigt aktiv person som älskar att umgås med vänner och gillar att testa nya saker. På fritiden tränar jag mycket och testar gärna nya sporter. Jag tränar bland annat på gym, spelar padel, tennis och golf och säger aldrig nej till att testa något nytt.

Det senaste jag har testat är bounce class, där man hoppar på en studsmatta i en timme. Jag har försökt att locka med mig mina kollegor, men än så länge har intresset varit lågt för just bounce class, så jag får nog jobba vidare på det!