Työ mutkattomasti osana elämää

Greenstepiläisiä yhdistää intohimo tekemäämme työtä kohtaan, mutta meillä kaikilla on myös muita intohimon kohteita, jotka vievät oman aikansa arjessa. Urheileminen, viikottainen harrastus tai esimerkiksi lasten omat menot voivat tehdä arjen aikatauluista melkoista palapeliä ja yhteensovittelua.

Taloushallinnon asiantuntijamme Petra kokee, että joustava päivittäinen työaika ja yhteiset pelisäännöt etätöistä tekevät Greenstepistä joustavan sekä perheystävällisen työpaikan. Ilman kiinteitä saapumis- ja lähtöaikoja on mahdollista suunnitella päivän aikataulut perhe huomioon ottaen. ”Neuvola-ajat ja päivähoitoon liittyvät tapaamiset ovat usein päiväsaikaan. Ne on helpompi hoitaa etäpäivinä”, Petra sanoo.


Greenstepissä käytössä olevat järjestelmät eivät sido ihmisiä yhteen paikkaan. Ne antavat työntekijöille enemmän vapautta työaikojen suhteen perinteisiin toimistotunteihin verrattuna. Kaikilla Greenstepissä on mahdollisuus vaikuttaa omiin työaikoihinsa yhdessä sovittujen reunaehtojen puitteissa. Etätyön pelisäännöt ovat selkeät, mikä edesauttaa etätyön mahdollistamista käytännössä.

Jouston tueksi Greenstepissä pyritään siihen, että työntekijällä on selkeä käsitys omasta työnkuvastaan ja työn tavoitteista. Tämä takaa realistisen työmäärän suhteessa työaikaan. Tiiminvetäjät seuraavat tiimiläistensä jaksamista sekä työmäärää. Työn ja muun elämän yhteensovittamiseen liittyviä haasteita taklataan yhdessä. Työaikaakin toki seurataan, mutta lähtökohtaisesti ollaan kiinnostuneita työn tuloksista. Tätä Petra komppaa:

” - Tärkeää on työn tulos, ei se missä työtä tehdään. Työntekijään luotetaan ja pääsen itse vaikuttamaan työaikaani mahdollisimman paljon.”

Miten jousto toimii käytännössä? Petra summaa, että kiireaikoina tehdään vähän ylimääräistä kun taas rauhallisina aikoina voi ottaa rennommin ja aina on mahdollisuus sovitella omat henkilökohtaiset menot limittäin työn kanssa. Milloin Petra on viimeksi käyttänyt jouston tuomia mahdollisuuksia hyväkseen?

”Puoliso on ollut tämän viikon reissussa, joten olen ollut yksin vastuussa kodin arjen pyörittämisestä. Olenkin tehnyt hieman lyhyempää päivää, koska olen hoitanut lasten kuljetukset päiväkodin ja kodin välillä. Etäpäiviäkin olen pitänyt kaksi, joista toisena hoitui vielä lapsen asioiden hoitaminen keskellä päivää!”, Petra kiteyttää.