Kasvuyrityksen lakipalveluita rakentamassa – Leenan uratarina

Leena Oksanen

Mahdollisuus päästä kehittämään alkuvaiheesta lähtien kovaan kasvuun tähtäävän yrityksen lakipalveluita- ja tiimiä sai Leena Oksasen kiinnostumaan Greenstepillä työskentelystä. Tässä artikkelissa hän kertoo, millaisia kehittymismahdollisuuksia yritys on pystynyt tarjomaan hänelle lähes 20 juridiikan parissa vietetyn vuoden jälkeenkin.

Ennen Greenstepille tuloaan Leena työskenteli pitkän pätkän Big4-yrityksen lakitiimissä yritysjuridiikan parissa, josta hän siirtyi pankkialalle. Greenstepin vastaperustettuja lakipalveluita hän hyppäsi kehittämään kesällä 2022. Nykyään laki- ja veropalveluiden tiimeissämme työskentelee jo kahdeksan kokenutta asiantuntijaa ja tiimi kasvaa kovaa vauhtia.

“Greenstepille hakiessani koin olevani siinä vaiheessa urallani, että uskalsin ottaa haasteen vastaan ja hypätä taloon, jossa ei ollut vielä valmiiksi rakennettua lakitiimiä- tai palveluita. Ensimmäisiä tehtäviäni Greenstepillä onkin ollut tarjoamiemme palvelukokonaisuuksien muotoilu, palveluidemme tunnetuksi tekeminen sekä sisäisesti että ulkoisesti ja myös tiimin kasvattaminen. Aiemmista rooleistani poiketen työhöni kuuluu asiakastoimeksiantojen lisäksi keskeisesti myös mm. lakipalveluidemme kehittämistä”, Leena kertoo.

Kasvuyritys tarjoaa paljon vapautta ja vastuuta

Ennen Greenstepille tuloaan Leena oli työskennellyt vain isommissa vakiintuneissa yrityksissä ja hän kertoo kasvuyrityksessä työskentelyn tarjonneen mahdollisuuden kehittää ihan uudenlaista kasvumentaliteettia.

“Greenstepillä on aidosti mahdollisuus luoda uutta, kehittää vanhaa ja kehittyä itse mahtavien tiimikaverien rinnalla. Lakitiimin kaikki roolit ovat uusia, jolloin niihin pääsee myös itse vaikuttamaan. Samalla se tarkoittaa kuitenkin sitä, että pitää pystyä kantamaan vastuuta suhteellisen uuden toimintamme kehittämisestä. Greenstepillä vapaus näkyy myös siinä, että töitä voi tehdä joustavasti sijainnista riippumatta”, Leena kuvailee.

Ehdottomasti parhaiksi asioksi hän nostaa kuitenkin mielenkiintoiset asiakkaat ja asiakastoimeksiannot sekä osaavat ja kannustavat kollegat, joiden kanssa sparrailla.

“Greenstepillä on paljon erilaisia asiakkaita, jotka ovat itsekkin monesti kasvuvaiheessa ja joilla juridiset ja verotukselliset asiat eivät ole ydinliiketoimintaa. On palkitsevaa tietää, että omalla ja tiimin työpanoksella voi aidosti auttaa heitä heidän kasvupolullaan. Kasvuyrityksissä tulee myös vastaan paljon mielenkiintoisia tilanteita, joissa pääsee oppimaan lisää pitkänkin uran jälkeen. Jatkuvaa oppimista tukee myös tiimi, josta löytyy paljon erilaista osaamista ja jonka kanssa tehdään paljon yhteisiä toimeksiantoja”, Leena iloitsee.

Greenstepin lakipalvelut

Mukaan kehittämään Greenstepin laki- ja veropalveluita?

Lisääntyneen asiakaskysynnän myötä rikastutamme nyt laki- ja veropalveluidemme tiimejä useammalla mielenkiintoisella roolilla. Haemme mm. kokenutta työoikeuden osaajaa sekä tietosuojajuristia Senior Legal Counseleiden rooleihin, kokenutta tuloverotuksen asiantuntijaa Senior Managerin rooliin ja hieman juniorimpaa tekijää tuloverotuksen asiantuntijan rooliin. Lue lisää tehtävistä ja tule mukaan kehittämään kasvavaa liiketoimintaamme!