Paluumuuttajat - mikä innosti Jennin ja Vesan palaamaan Greenstepille?

Kraftskiva

Meillä Greenstepillä on joka kuukausi ilo toivottaa kymmeniä uusia työntekijöitä tervetulleiksi tiimeihimme Pohjoismaihin ja Viroon. Suurin osa aloittavista työntekijöistä ovat yritykselle uusia, mutta aina välillä aloittavien työntekijöiden joukosta löytyy myös vanhoja tuttuja - eli henkilöitä, jotka ovat työskennelleet meillä aiemmin ja nyt löytäneet tiensä takaisin. Minkälaisten syiden takia sitten palataan? Kysyimme tätä Vesa Leinolta ja Jenni Hakkaraiselta, jotka molemmat palasivat Greenstepille viime syksynä.

Jenni Hakkarainen aloitti uransa Greenstepillä kesätyöntekijänä taloushallinnon parissa toukokuussa 2018. Kesätöiden jälkeen hän jäi yritykseen tuntityöntekijäksi, opiskellessaan samalla kauppatieteitä Tampereen yliopistolla. Hän viihtyi roolissa hyvin, mutta oli jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut kokemaan, millaista työ tilintarkastuksen parissa on. Kun mahdollisuus aukesi noin puolentoista vuoden jälkeen, hän päätti tarttua tilaisuuteen ja haki tilintarkastusyhtiöön töihin.

Vesa Leinon Greenstep-ura alkoi elokuussa 2017, kun hän sai soiton Greenstepiltä avoinna olleeseen toimeksiantoon liittyen. Eräs listayhtiö haki tällöin lähteneen CFO:n tilalle pikaisesti uutta henkilöä, ja Vesan vankka kokemus kansainvälisistä talousjohdon tehtävistä sopi täydellisesti työnkuvaan, ja hän otti paikan vastaan. Puolentoista vuoden jälkeen Vesalle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä mielenkiintoisen yrityksen toimitusjohtajaksi. Se oli tarjous, josta Vesa ei halunnut kieltäytyä.

Monipuoliset asiakkuudet ja kehittymismahdollisuudet

Syksyllä 2021 sekä Jenni että Vesa päättivät kuitenkin palata Greenstepille. Jenni toimii nykyään taloushallinnon asiantuntijana Espoon toimistolla. Häntä puhutteli varsinkin Greenstepin jatkuva kasvu ja se, että konsultin roolissa pääsee monipuoliesti kehittämään kasvuyhtiöiden prosesseja. Mielenkiintoisten asiakkaiden lisäksi hän arvostaa taloushallinnon asiantuntijan roolissa erityisesti työtehtävien vaihtelevuutta sekä yhdessä tekemisen meininkiä.

- Päätin siirtyä takaisin Greenstepille, jotta pääsen taas kehittäjän rooliin sekä tekemään monipuolisesti taloushallinnon tehtäviä pelkän tarkastamisen sijaan. Greenstepillä olen saanut työskennellä monipuolisesti kirjanpidon, verotuksen, myynnin, haltuunoton sekä data-analytiikkapuolen tekijöiden kanssa, ja tämä on omalta osaltani lisännyt yhteenkuuluvuuden tunnetta työyhteisössämme, kertoo Jenni.

Jennin mukaan tilintarkastusmaailmassa pyörähtäminen on tuonut syvyyttä osaamiseen myös nykyisessä työssään hyödynnettäväksi.

Myös Vesan osalta sopivan haastavat asiakastoimeksiannot sekä yrityksen avoin kulttuuri sai hänet hakemaan uudestaan Greenstepille, jossa hän tällä hetkellä toimii Partnerina Transaction-/CFO-palveluiden parissa. Hän siirtyi viime kesänä pois silloisesta toimitusjohtajan roolistaan ajatuksenaan pitää lyhyt sapattivapaa miettien seuraavaa askeltaan. Vesa tiesi viihtyvänsä haastavien toimeksiantojen parissa ja nauttivansa asiakkaiden kanssa työskentelystä ja tiesi, että juuri tällaisia on tarjoilla Greenstepillä. Hetken harkinnan jälkeen hän päätti ottaa yhteyttä Greenstepiin.

- Sattumalta käynnissä oli juuri sopiva interim CFO-tarjouksen teko pienelle listautumista suunnittelevalle yhtiölle, joka kaipasi kipeästi apua paitsi talouden perusasioissa ja raportoinnissa, sekä myös listautumisen ja sitä edeltävän rahoituskierroksen suunnittelussa ja toteutuksessa, kertoo Vesa.

  Greenstepillä on tapahtunut paljon sinä aikana, kun Jenni ja Vesa olivat muualla töissä. Yritys on kasvanut noin 250:sta yli 500 osaajan konsulttitaloksi, Suomeen on avattu lukuisia uusia toimipisteitä, ja liiketoiminta on kasvanut Suomen rajojen ulkopuolelle Viron lisäksi myös Ruotsiin ja Norjaan. Palveluvalikoima on myös kasvanut ja monipuolistunut, mikä näkyy myös tekemisen tasossa ja laadussa. Laaja palveluvalikoima tarjoaa luonnollisesti myös Greenstepin asiantuntijoille mahdollisuuden oppia uutta ja kehittyä myös oman osaamisalueen ulkopuolella.

  - Greenstep on loistava paikka osaaville tekijöille, jotka haluavat toisaalta koko ajan oppia uutta ja myös käyttää koko kertynyttä osaamistaan asiakkaiden parhaaksi. Itse pidän erityisesti tehtävien laajasta kirjosta ja mahdollisuudesta hyödyntää laajasti kaikkea jo opittua, ja oppia myös samalla koko ajan lisää, sanoo Vesa.

  Vesa Leino
  Vesa on nähnyt Greenstepin toimintaa sekä greenstepiläisenä että Greenstepin asiakkaana, ja kertoo voivansa suositella yritystä molemmista näkökulmista

   Myös Jenni arvostaa Greenstepillä monipuolisia ura- ja kehittymismahdollisuuksia. Täällä tarjotaan työntekijän kiinnostuksen mukaan tehtäviä myös oman roolin ulkopuolelta, mikä Jennin mukaan auttaa kehittymään omalla urapolulla.

   - Greenstepillä koen saavani tukea omien uratavoitteiden saavuttamiseen. Itse olen esimerkiksi tällä hetkellä mukana projekteissa, joissa kehitän Greenstepin data-analytiikkapuolen kanssa asiakkaiden BI Book -raportointijärjestelmää kirjanpidon näkökulmasta, kertoo Jenni.

   Loistavat työkaverit

   Mielenkiintoisten asiakkuuksien ja uramahdollisuuksien lisäksi sekä Jenni että Vesa pitävät Greentepin ainutlaatuista työyhteisöä yhtenä tärkeimpänä syynä palata Greenstepille. Vesa kokee Greenstepin henkilöstön positiivisuuden ja yhteishengen olevan poikkeuksellista, mikä näkyi hyvin esimerkiksi syksyn 2018 yhteisellä Riian matkalla, jossa työntekijät siistivät yhdessä paikallista rantaa. Tämä osoitti miten greenstepiläiset ovat aidosti kaikki yhdessä mukana tekemisessä myös työn ulkopuolella. Tätä Jenni komppaa:

   - Kaikista parhainta työssäni ovat kuitenkin kollegat, joiden kanssa yhdessä puhallamme yhteen hiileen. Greenstepin arvomaailma ja työyhteisö ovat myös keskeisiä asioita, miksi tykkään työskennellä Greenstepillä.

    Oletko sinä seuraava kollegamme? Katso kaikki avoimet työpaikkamme ja hae mukaan positiiviseen ja kasvavaan työyhteisöömme jo tänään!