Kokeneen kirjanpitäjän uramahdollisuudet Greenstepissä

Greenstep on reilussa 10 vuodessa kasvanut kovaa vauhtia ja tarjoaa laajasti erilaisia taloushallinnon, HR:n, talousjohdon ja data-analytiikan palveluita asiakkailleen. Tämän myötä yrityksen asiantuntijoille voidaan tarjota myös paljon eri ura- ja kehittymismahdollisuuksia.

Taloushallinnon konsultin roolissa voi Greenstepissä tehdä paljon eri asioita, ja polkuja on useita. Perinteinen taloushallinnon osaajan urapolku on edetä trainee/assistentin roolista ensin asiantuntijaksi ja lopulta konsultiksi. Greenstepissä ei kuitenkaan tarvitse mennä perinteistä urapolkua pitkin tai olla konsulttina ”valmis” - haluamme tarjota erilaisia mahdollisuuksia ja haasteita asiantuntijan jatkuvan kehityksen tukemiseksi myös kokeneelle kirjanpitäjälle.


Greenstepissä taloushallinnon konsulttina ja tiiminvetäjänä työskentelevä Barbro Bruunin mukaan Greenstepissä on valtavat mahdollisuudet kehittyä taloushallinnon ammattilaisena. Hän kertoo, että jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan urapolkuunsa vahvuuksiensa ja kiinnostuksiensa perusteella:

- Vaikka tekee kirjanpidon työtä niin meillä voi erikoistua moneen eri tehtäväalueeseen ja saa itse olla mukana muotoilemassa omaa tehtäväänsä. Itselläni on pitkä kirjanpitotausta ja olen toiminut muun muassa pääkirjanpitäjänä in house-tehtävissä ennen kuin siirryin Greenstepille. Aloitin täällä taloushallinnon konsulttina seitsemän vuotta sitten ja työnkuvaani on tässä ajassa tullut mukaan myös tiiminvetäjän tehtävät. Nykyään vähän yli puolet työajasta menee asiakastyöhön ja loput tiiminvetäjän tehtäviin - ja vielä opin koko ajan uusia asioita! kertoo Barbro.

Greenstepissä tilipuolen tiimi kasvaa nopeasti ja eri kokoisia ja aloilla toimivia asiakkaita tulee koko ajan lisää. Kun asiakkaita on startupeista kansainvälisiin konserneihin, on myös taloushallinnon asiantuntijan rooli tosi vaihteleva. Konsultille tulee jatkuvasti uusia tilanteita eteen ja sen myötä osaaja pääsee kehittämään itseään. Tätä Barbro komppaa:

- Verrattuna in-houseiin niin tämä on huomattavasti haastavampaa, mutta myös mielenkiintoisempaa. Kun asiakkaat muuttuvat - ne vaikka kasvavat, kutistuvat tai yritys jopa lakkautetaan - niin saattaa olla, että saa tehdä fuusioita tai muita yritysjärjestelyitä, johon ei muuten olisi mahdollisuutta. Kun on niin paljon erilaisia toimialoja ja erityyppisiä yrityksiä niin voi myös erikoistua tiettyyn alueeseen; esimerkiksi rahastoihin, holding yhtiöihin, konserniyhtiöihin. Ei tarvitse jämähtää tiettyyn.


Jos vaihtelevat asiakkuudet eivät sykähdytä, voi taloushallinnon asiantuntijana Greenstepissä toimia myös Interim kirjanpitäjänä asiakkaalla (esim. 6-18 kk), jolloin työ keskittyy yhteen tai pariin isompaan asiakasyritykseen. Myös myynnin, koulutukseen, rekrytoinnin tai asiakkuuden hallintaan erikoistuminen onnistuu taloushallinnon osaajana. Henkilölle, jolla on vahva tekninen kiinnostus, löytyy Greenstepistä myös valtavasti mahdollisuuksia: konsulttina voi syventyä esimerkiksi kansainvälisen NetSuiten ERP-järjestelmän rakentamiseen kirjanpidon näkökulmasta tai kirjanpitojärjestelmän Netvisorin/Business Centralin kehittämiseen.

- Teemme kirjanpidossa tiiviisti yhteistyötä myös muiden tiimien, esimerkiksi analytiikkatiimin ja haltuunottotiimin, kanssa, jonka kautta pääsee luonnollisesti tutustumaan myös muihin liiketoimintoihin. Ja nyt äskettäin esimerkiksi kirjanpitopuolelta siirtyi tuki/haltuunottotiimiin osaajia, jotka mieluummin ovat tekemisessä itse järjestelmän kanssa - niin tällainenkin onnistuu, kertoo Barbro.

Mielenkiintoiset asiakkaat, mahdollisuus vaikuttaa omaan tehtävään sekä hyvä työilmapiiri ja hyvät työkaverit ovat Barbron mielestä parasta työssä. Onko muuta, mitä tekee Greenstepistä hyvän työnantajan?

- Greenstepissä arvot ovat todella kohdillaan ja ne oikeasti näyttäytyvät myös käytännössä: täällä on kaiken maailman hyviä juttuja menossa koko ajan, esimerkiksi panostaminen vastuullisuustyöhön, erilaiset hyväntekeväisyysprojektit ja uusi together-projekti, jossa jaetaan henkilöstölle vuosittain osa liikevoitosta. Täällä välittyy aidosti tunne siitä, että ihmisistä huolehditaan ja ollaan niin kuin perhe. Voi aidosti olla ylpeä, että on töissä täällä, sanoo Barbro.

Tutustu Greenstepin taloushallinnon osaajan monipuolisiin uramahdollisuuksiin alla olevasta videosta ja hae mukaan osaavaan tiimiimme! Kaikki avoimet työpaikat löydät täältä.