Carestep – Yhteiskuntavastuuta kantamassa

Carestep yhteiskuntavastuuta kantamassa
Heli hayrynen

Heli Häyrynen

Partner, Head of L&D

Carestep on Greenstepin pro bono -toimintaan keskittyvä tytäryhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen laadukkaita puhtaanapidon palveluita.


Yritysmaailma on havahtunut asiakkaiden vastuullisuuden odotuksiin entistä voimakkaammin. Carestepin kautta siivouspalveluita ostamalla yritys voi löytää itselleen yhden uuden tavan edistää yhteiskuntavastuuta omassa toiminnassaan.

Carestep perustettiin, jotta ihmisille voidaan tarjota mahdollisuus merkityksellisen työuran rakentamiseen. Carestepissä työntekijä saa palkkatyön, jonka voi sovittaa esimerkiksi opiskelun aikatauluihin. Jos kokemusta siivousalalta ei ole, Carestepin siivousalan ammattilaiset kouluttavat työntekijät tehtäviinsä.

Koko Carestepin liikevoitto palautetaan työntekijöille koulutuksen, valmennuksen sekä uraohjauksen kautta. Työuran ei tarvitse tähdätä siivousalan eri tehtäviin, vaan se voi olla jotain ihan muuta. Jokainen työntekijä pääsee siis vaikuttamaan oman uransa sekä osaamisensa kehittämiseen omien tarpeidensa mukaisesti. Jollekin se merkitsee kielikoulutusta, toiselle ammattitutkintoa tai oman yrityksen perustamista. Carestep toimii siis ponnahduslautana: Kun aika koittaa, työntekijöillä on mahdollisuus jatkaa työuraansa uusin eväin Carestepin ulkopuolella.


Carestepin tiimiä: palvelupäälliköt Marili Saarme ja Kristi Arro sekä toimitusjohtaja Joakim HildénPro bono -toiminta on vielä uutta siivousalalla, ainakin Suomessa. Carestepin arvot perustuvat vastuullisuuteen ja läpinäkyvyyteen. Carestepin toimitusjohtaja Joakim Hildén kertoo Carestepin arvojen näkyvän käytännössä esimerkiksi seuraavasti: ”Me luomme työntekijöillemme sellaiset edellytykset, että he pystyvät tekemään työnsä kunnolla. Tällä tavalla takaamme myös työn laadun. Carestepin yrityskulttuuri perustuu avoimeen ja rehelliseen kommunikaatioon niin yrityksen työntekijöiden kuin ulkoistenkin sidosryhmien kanssa.”

Carestepin toiminta on vielä alkutaipaleella, mutta tiivis yhteistyö Greenstepin asiantuntijoiden kanssa on tuottanut tulosta. Greenstepin asiantuntijat ovat auttaneet Carestepiä muun muassa henkilöstö-, laki- ja koulutusasioissa.

Hildénin mukaan yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat valoisat: ”Carestepin vastuullisille arvoille on selkeä kysyntä markkinoilla. Vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja läpinäkyvyys ovat vahvasti nousemassa yritysmaailmassa. On ollut hienoa todeta, kuinka paljon positiivista palautetta olemme saaneet yrityksiltä. Lähdemme luottavaisin mielin kohti tulevaa. Etsimme aktiivisesti asiakkaiksi vastuullisia yrityksiä, jotka jakavat arvomaailmamme ja haluavat osallistua toimintaamme. Lisäksi etsimme motivoituneita työntekijöitä, jotka ovat valmiita panostamaan huippulaadukkaan siivoustyön tekemiseen ja jotka ovat valmiita sijoittamaan aikaa kouluttaakseen itseään."


Lisätietoja:

Joakim Hildén
Carestep Oy:n toimitusjohtaja
+358 40 5093813
joakim.hilden@carestep.fi
carestep.fi

Heli Häyrynen
Carestep Oy:n hallituksen puheenjohtaja
Head of Greenstep Academy
Partner, Greenstep
+358 45 7875 6866
heli.hayrynen@greenstep.fi