Carestep – Yhteiskuntavastuuta siivouspalveluiden kautta

Carestep yhteiskuntavastuuta kantamassa

Carestep on Greenstepin tytäryhtiö, joka on yhteiskunnallinen ja omistajilleen voittoa tavoittelematon siivousyritys. Carestep tarjoaa laadukkaita ja vastuullisia siivouspalveluita yrityksille pääkaupunkiseudulla, ja kaikki voitot käytetään yhteiskunnalliseen tarkoitukseen.

Yritysmaailma on havahtunut asiakkaiden vastuullisuuden odotuksiin entistä voimakkaammin. Carestepin siivouspalveluita ostamalla yritykset voivat löytää itselleen yhden uuden tavan edistää yhteiskuntavastuuta omassa toiminnassaan!

Mikä Carestepin yhteiskunnallinen tarkoitus on?

Carestepin tavoite on työurien avaaminen niille ihmisille, joilla on työuralla etenemiseen liittyviä puutteita tai esteitä, mutta joilla on halu kehittyä ja mennä uralla eteenpäin. He auttavat esimerkiksi maahanmuuttajia, joiden on vaikeaa edetä työuralla kielitaidon puuttumisen vuoksi, sekä nuoria, jotka ovat jääneet yhteiskunnassa hankalaan asemaan. Carestep tarjoaa heille vakituisen työn, reilun palkan, ja liikevoitto käytetään heidän henkilökohtaisia tavoitteitansa ja työuralla etenemistä edistävän koulutuksen, ohjauksen ja tarvittaessa kieliopetuksen mahdollistamiseen.

Työtekijöidemme uran ei tarvitse tähdätä siivousalan eri tehtäviin, vaan se voi olla jotain ihan muuta. Jokainen työntekijä pääsee siis vaikuttamaan oman uransa sekä osaamisensa kehittämiseen omien tarpeidensa mukaisesti. Jollekin se merkitsee kielikoulutusta, toiselle ammattitutkintoa tai oman yrityksen perustamista.

– Me pyrimme siihen, että saamme motivoituneita työntekijöitä hyvin integroitua yhteiskuntaan ja myös siihen, että he meidän avullamme voivat mahdollisesti jatkaa opintojaan, löytää uuden ammatin, tai aloittaa vaikkapa yritystoimintaa. Autamme ihmisiä vapauttamaan koko potentiaalinsa, toimitusjohtaja Helena Sopen-Luoma kertoo.

Carestep toimii siis ikään kuin ponnahduslautana. Kun aika koittaa, työntekijöillä on mahdollisuus jatkaa työuraansa uusin eväin Carestepin ulkopuolella!

Vastuullista siivouspalvelua

Carestepin kumppanina asiakkaan toimitilat pysyvät puhtaina ja viihtyisinä, ja samalla asiakas voi olla varma, että siivouskumppanin toiminta on vastuullista.

Siivousalalla on valitettavasti paljon epätervettä kilpailua, mikä johtaa alalla epävarmuuteen siivoojien toimeentulossa ja heidän aikaansa suorittaa työ kiristetään jatkuvasti. Lue lisää artikkelistamme: Miksi on tärkeää huomioida siivouspalveluiden vastuullisuus? Tähän ongelmaan Carestepillä halutaan vastata, ja mullistaa siivousalaa positiivisessa mielessä.

Työntekijöille tarjotaan aina suurempaa palkkaa, kuin TES:issä määritelty minimipalkka. Työntekijät saavat selkeät työvuorolistat toiveiden mukaisesti. Carestep tarjoaa kokoaikaisia työsuhteita niin paljon, kuin mahdollista. Tuntityöntekijöille taataan ovitun verran tunteja joka viikko, että ei tarvitse olla epävarmuudessa, että annammeko töitä vai ei. Carestepillä suositaan vakituisia työsuhteita – määräaikaisesti palkataan vain kesällä.

Lisäksi ympäristövastuuteen kiinnitetään huomiota. Tämä tarkoittaa siivousta mahdollisimman pienellä kemikaalikuormalla, vedenkulutuksen minimoimista, kulkemista vähäpäästöisillä kulkuvälineillä, sekä toiminnan hiilijalanjäljen seuraamista.


Teemme asiakkaidemme kanssa yhdessä hyvää


Asiakkaat ovatkin valinneet Carestepin kumppanikseen erityisesti vastuullisuuden vuoksi sekä monesti osana omaa vastuullisuustyötään, sillä Carestepin asiakkaana yritykset tukevat yhteiskuntavastuuta. Tämä on asia, jonka voi mainita myös omassa vastuullisuusraportissa.

– Me huolehdimme, että asiakkaamme toimitilat pysyvät puhtaina ja viihtyisinä, ja palveluamme ostaessaan he auttavat meitä toteuttamaan tavoitettamme yhteiskunnallisena yrityksenä, ja voivat olla varmoja että palvelu tuotetaan vastuullisesti. Todellinen win win -tilanne siis, Helena hymyilee.


Tulevaisuus Carestepillä näyttää valoisalta:

”Carestepin kaltaisille vastuullisille siivousyrityksille on selkeä kysyntä markkinoilla. Vastuullisuus, ympäristöystävällisyys ja läpinäkyvyys ovat vahvasti nousemassa yritysmaailmassa. On ollut hienoa todeta, kuinka paljon positiivista palautetta olemme saaneet yrityksiltä. Etsimme aktiivisesti asiakkaiksi vastuullisia yrityksiä, jotka jakavat arvomaailmamme ja haluavat osallistua toimintaamme!"


Lue lisää Carestepin nettisivuilta: carestep.fi

Tai ota yhteyttä Helenaan:

Helena Sopen-Luoma
Carestep Oy:n toimitusjohtaja
+358 45 78335373
helena.sopen-luoma@carestep.fi

Artikkeli on julkaistu alunperin 5/2021, ja se on päivitetty 6/2024.