Taloushallinnon nykytila-analyysi

Yritys kohtaa elinkaarellaan monia muutoksia. Johtuivatpa nämä muutokset ulkoisista tai sisäisistä tekijöistä, on aina hyvä tietää, missä tilassa yrityksen prosessit ovat. Uusi strategia, yllättävät henkilövaihdokset ja lisärahoitus ovat hyviä esimerkkejä tilanteista, jolloin hyvä ymmärrys taloushallinnon tilasta on tarpeen.

Greenstepin taloushallinnon nykytila-analyysi auttaa yritystänne kartoittamaan taloushallinnon toimivuuden tilan. Tämä tukee yritystänne tulevaisuuden suunnittelussa sekä päätöksenteossa tehostaen yrityksenne omien resurssien käyttöä. Yrityksen ulkopuolinen, riippumaton asiantuntija näkee usein totuttujen toimintatapojen taakse ja kykenee haastamaan ja analysoimaan niiden tehokkuutta. Greenstep Oy:ssä työskentelee yli 300 taloushallinnon eri osa-alueen ammattilaista, joiden laaja kokemuspohja kattaa lähes kaikki toimialat. Tämän myötä erilaiset alakohtaiset best practice -tavat auttavat ammattilaisiamme juuri sinun yrityksesi nykytilan kartoituksessa ja tavoitetilan saavuttamisessa.


Autoakin pitää huoltaa lähes vuosittain ja se tehdään, vaikka kaikki olisi kunnossa. Miksi sama asia ei pätisi yrityksiin?


Taloushallinnon nykytila-analyysi soveltuu kaikille yrityksille, jotka haluavat kehittää taloushallintonsa toimintaa ja tehokkuutta. Oli yritykselläsi selkeä kuva tavoitetilasta tai ei, me Greenstepillä olemme tukenasi kehittämässä toimintaa. Nykytilan selkeä ymmärtäminen on kriittinen tieto, jotta tavoiteltu tulevaisuus voidaan saavuttaa.

Nykytila-analyysi voidaan toteuttaa keskittyen tiettyihin taloushallinnon osa-alueisiin tai kohteena voi olla laajemmin jopa kaikki talouden prosessit. Toimeksiannossa voidaan kartoittaa esimerkiksi:

  • Hallinto, rakenne ja resurssointi
  • Kirjanpito-, myynti-, ja ostolaskuprosessit
  • Käytössä olevien tietojärjestelmien kuvaus
  • Sisäinen laskenta ja kustannusseuranta
  • Työajanseuranta, palkanlaskenta sekä matka- ja kululaskuprosessi
  • Talouden ennustaminen ja budjetointi
  • Operatiiviset ja taloudelliset KPI:t

Greenstepin asiantuntijan toteuttamalla taloushallinnon nykytila-analyysilla saat näkemystä taloushallinnon kehittämiskohteista ja siitä, miten näissä päästään eteenpäin (nopeat toimenpiteet / pidemmät kehittämisprojektit).

Työssä voidaan verrata myös, miten saman kokoluokan yrityksissä taloushallinto on järjestetty vertailukelpoisilla toimialoilla ja liiketoimintamalleilla.

  • Palvelun laajuus sovitetaan aina liiketoiminnan luonteen ja yrityksen koon mukaan
  • Tarjoamme työhön aina kokeneen asiantuntijan tai tiimin
  • Kartoituksesta tehdään aina myös asianmukainen dokumentointi, joka voi toimia jatkotoimenpiteiden tiekarttana (projektit, järjestelmävalinnat, tarjouspyynnöt jne)

Me Greenstepillä haluamme olla auttamassa yritystäsi saavuttamaan ja ylittämään tavoitteesi.