Kanada on valtavan suuri maa, jolla on runsaat luonnonvarat, ja suuri osa Kanadan vientiteollisuudesta liittyy metsätalouteen, kalastukseen, maatalouteen, kaivostoimintaan ja energiaan. Kanada onkin yksi maailman kymmenen suurimman kauppavaltion joukossa. Resurssiensa lisäksi Kanadan erittäin kansainvälistynyt talous ja tiiviit yhteydet Yhdysvaltoihin tekevät sen markkinoista houkuttelevat ulkomaisille yrityksille. Yritystoiminnan laajentaminen maahan voi kuitenkin vaatia paljon resursseja ja käytännön järjestelyjä. Kaikkea ei voi eikä tarvitse tietää itse - asiantuntijamme auttavat mielellään isojen askeltesi suunnittelussa!

Greenstep on osa kansainvälistä MSI Global Alliance-verkostoa. MSI Global on kirjanpito- ja lakiasiaintoimistojen verkosto yli 30 vuoden menestyksekkäällä kokemuksella ja siihen kuuluu yli 260 itsenäistä laki- ja tilitoimistoa yli 100 maasta. Näin varmistamme, että sinulla on osaava paikallisesti toimiva taloushallinnon kumppani rinnallasi niin kotona kuin Kanadassa. Asiakkaamme voivat myös luottaa siihen, että halutessasi voimme koordinoida maiden välistä yhteistyötä niin kutsutun "Shared Service Centerin" muodossa Suomesta käsin, jotta hallinto on sinulle aina mahdollisimman helppoa.

Kansainvälistyessäni kumppanin kanssa vältät turhat yritykset ja erehdykset sekä yleiset virheet, kuten liian nopean kasvun ilman riittäviä prosesseja tai sen, ettet tunne kaikkia tarpeellisia lakeja, säännöksiä tai toimintaperiaatteita. Meillä on kokemusta Kanadassa toimivista asiakkaista, ja haluamme koko ajan laajentaa osaamistamme ja kehittää palveluitamme. Kaikki kansainväliset kokonaisratkaisut räätälöidään aina asiakaskohtaisesti, joten varaa aika keskustellaksesi lisää juuri sinun yrityksesi mahdollisuuksista.

Palvelumme Kanadassa

Greenstep

Kirjanpito, osto- ja myyntireskontra, pääkirjanpito, matkakorvaukset, luottokorttikulut, sekä konsernin konsolidointi ja raportointi NetSuiten avulla

Paikallinen kumppani

Palkanlaskennan palvelut, lakisääteinen raportointi, ALV, veroilmoitukset

Tutustu liiketoimintan Kanadassa

 • Kirjanpito ja tilintarkastus
  Vuositilinpäätös voidaan laatia Kanadan tilinpäätösstandardien (Accounting Standards for Private Enterprisess, ASPE) tai kansainvälisten tilinpäätösstandardien (IFRS) mukaisesti. Tilinpäätöstä laadittaessa on otettava huomioon kolme toimeksiantotyyppiä: Audit – yleinen julkisille yrityksille, yrityksille, jotka raportoivat Kanadan turvallisuusviranomaisille tai joilta lainanantajat/velkojat pyytävät sitä; Review – yleinen yksityisille tahoille, jotka hakevat ASPE/GAAP:n mukaisia ​​tilinpäätöksiä; ja Compilation – yleinen yhteisöille, jotka hakevat tilinpäätöstä sisäistä raportointia, verotusta jne. varten. Vaikka tilintarkastus- tai tarkastustyötä ei tehdä, CPA-sopimusten on noudatettava ammatillisia standardeja ja noudatettava kirjanpidon perusperiaatteita.
 • Tavara- ja palveluvero (GST)
  Kattava liittovaltion tavara- ja palveluvero (Goods and Services Tax - GST) koskee yleensä Kanadassa valmistettuja tai sinne tuotuja tavaroita ja palveluita, ja sen veroprosentti on tällä hetkellä 5 %. GST-järjestelmää hallinnoi Kanadan verovirasto (Canada Revenue Agency - CRA). GST veloitetaan jokaisessa myyntiprosessin vaiheessa. Tietyt maakunnat (Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland ja Labrador, Ontario ja Prince Edward Island) ovat yhdenmukaistaneet provinssien liikevaihtoveronsa GST:n kanssa muodostaakseen yhden harmonisoidun myyntiveron (Harmonised Sales Tax - HST). HST:llä on pohjimmiltaan samat säännöt kuin GST:llä.
 • Tulovero
  Kaikki Kanadassa asuvat ovat verovelvollisia Kanadaan kaikkien valtioiden tuloistaan. Muut kuin Kanadassa asuvat ovat yleensä verovelvollisia vain Kanadasta peräisin olevista tuloistaan, mukaan lukien tulot Kanadassa harjoitetusta tai suoritetusta liiketoiminnasta tai työsuhteesta sekä verotettavat myyntivoitot, jotka syntyvät ITA:ssa määritellyn "verotettavan kanadalaisen omaisuuden" luovutuksesta.
 • Yhtiövero
  Kuten yksityishenkilöitä, Kanadassa asuvia yrityksiä verotetaan kaikkien valtioiden tuloistaan. Tuloverotuksessa yrityksen katsotaan yleensä asuvan Kanadassa, jos sen johto ja määräysvalta ovat Kanadassa. Lisäksi tuloverolain mukaan yrityksen katsotaan asuvan Kanadassa, jos se on perustettu tai sitä jatkettiin Kanadassa. Yleisyhtiöiden liittovaltion tuloverokanta on 15 %. Maakuntien yhteisöverokannat vaihtelevat 8 prosentista 16 prosenttiin.
Hogg shain sheck

MSI Global Alliance-kumppanimme

MSI Global-kumppanimme Kanadassa on Hogg, Shain & Scheck Professional Corporation. Se on ammattimainen putiikkitilitoimisto, jolla on yli 46 vuoden kokemus tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalvelujen tarjoamisesta yrittäjille, yrityksille, hyväntekeväisyysjärjestöille sekä voittoa tavoittelemattomille järjestöille Suur-Toronton alueella ja Etelä-Ontariossa.

Oletko lähdössä muualle?