Norja on maailman viidenneksi suurin öljynviejä ja kolmanneksi suurin kaasun viejä. Se on turvallinen ja helppo maa liiketoiminnalle ja Norjan hallituksen tavoitteena on, että verojärjestelmä on kilpailukykyinen ulkomaisten investointien houkuttelemiseksi maahan. Yritystoiminnan laajentaminen ulkomaille voi kuitenkin vaatia paljon resursseja ja käytännön järjestelyjä. Kaikkea ei voi eikä tarvitse tietää itse - asiantuntijamme auttavat mielellään isojen askeltesi suunnittelussa!

Greenstep on osa kansainvälistä MSI Global Alliance-verkostoa. MSI Global on kirjanpito- ja lakiasiaintoimistojen verkosto yli 30 vuoden menestyksekkäällä kokemuksella ja siihen kuuluu yli 260 itsenäistä laki- ja tilitoimistoa yli 100 maasta. Näin varmistamme, että sinulla on osaava paikallisesti toimiva taloushallinnon kumppani rinnallasi niin kotona kuin Norjassa. Asiakkaamme voivat myös luottaa siihen, että halutessasi voimme koordinoida maiden välistä yhteistyötä niin kutsutun "Shared Service Centerin" muodossa Suomesta käsin, jotta hallinto on sinulle aina mahdollisimman helppoa.

Kansainvälistyessäni kumppanin kanssa vältät turhat yritykset ja erehdykset sekä yleiset virheet, kuten liian nopean kasvun ilman riittäviä prosesseja tai sen, ettet tunne kaikkia tarpeellisia lakeja, säännöksiä tai toimintaperiaatteita. Meillä on kokemusta Norjassa toimivista asiakkaista, ja haluamme koko ajan laajentaa osaamistamme ja kehittää palveluitamme. Kaikki kansainväliset kokonaisratkaisut räätälöidään aina asiakaskohtaisesti, joten varaa aika keskustellaksesi lisää juuri sinun yrityksesi mahdollisuuksista.

Paikalliset palvelumme Norjassa:

 • Taloushallinnon palvelut
 • Palkkahallinnon palvelut
 • CFO-palvelut
 • Netsuite
 • Vastuullisuuspalvelut
 • BI- ja analytiikkapalvelut

  Tutustu Norjan liiketoimintaan

  • Yleisimmät yhtiömuodot
   Yleisimmät yhtiämuodot Norjassa toimiville ulkomaisille yrityksille ovat sivuliike, tytäryhtiö, kumppanuus ja yhteisyritys sekä yksityinen elinkeinonharjoittaja.
  • Yrityksen rekisteröinti
   Jokaisen, joka harjoittaa liiketoimintaa Norjassa, on rekisteröidyttävä Brønnøysundin keskitettyyn rekisteriin. Rekisteri antaa yritykselle yhdeksännumeroisen norjalaisen tunnusnumeron, jota kutsutaan nimellä "organisaationumero" tai "org.no". Tätä tunnusnumeroa tarvitaan sopimuksia solmittaessa, laskutettaessa, raportoinnissa, yhteydenpidossa viranomaisten kanssa jne.
  • ALV
   Norjan oletusarvonlisäverokanta on 25 %, alennettu 15 % elintarvikkeissa ja 12 % mm. joukkoliikenne, hotellimajoitus.
  • Kirjanpito
   Kaikkien liiketoimintaa harjoittavien yritysten tulee noudattaa Norjan GAAP:n mukaista kirjanpitoa. Tietyt yritykset ovat kuitenkin velvollisia käyttämään kansainvälisiä tilinpäätösstandardeja, IFRS:sää.
  • Tilintarkastus
   Lakisääteinen tilintarkastus vaaditaan, jos jokin seuraavista ehdoista täyttyy: Liiketoiminnan tuotot ylittävät 6 miljoonaa Norjan kruunua (sivuliikkeellä 5 miljoonaa Norjan kruunua), taseen varat ovat yli 23 miljoonaa Norjan kruunua tai keskimääräinen työntekijöiden määrä on yli 10.
  • Yhtiöverotus
   Norjan yhtiöverokanta on yleensä 22 %. Rahoitusalan yritykset ovat kuitenkin 25 % verotuksen alaisia.
  • Henkilöverotus
   Palkoista verotetaan enintään 38,2 %, joka muodostuu 22 %:n kiinteästä verokannasta ja progressiivisesta 4-portaisesta verokannasta, joka on enintään 16,2 %. Korkein veroprosentti saavutetaan, kun vuosipalkka yli 999 550 Norjan kruunua.

  Oletko lähdössä muualle?