Tukea liiketoimintaan Yhdysvalloissa

Laajenna liiketoimintaasi Yhdysvaltoihin vaivattomasti kansainvälinen kumppani rinnallasi


Yhdysvallat ovat mahdollisuuksien maa, jonka markkinat ovat Kiinan rinnalla maailman suurimmat. Yritystoiminnan laajentaminen voi kuitenkin vaatia paljon resursseja ja käytännön järjestelyjä, sillä kaikki maan osavaltiot ovat hyvin erilaisia lainsäädännöiltään ja tavoiltaan. Kaikkea ei voi eikä tarvitse tietää itse - asiantuntijamme auttavat mielellään isojen askeltesi suunnittelussa!

Greenstep on osa kansainvälistä MSI Global Alliance-verkostoa. MSI Global on kirjanpito- ja lakiasiaintoimistojen verkosto yli 30 vuoden menestyksekkäällä kokemuksella ja siihen kuuluu yli 260 itsenäistä laki- ja tilitoimistoa yli 100 maasta. Näin varmistamme, että sinulla on osaava paikallisesti toimiva taloushallinnon kumppani rinnallasi niin kotona kuin Yhdysvalloissa. Asiakkaamme voivat myös luottaa siihen, että halutessasi voimme koordinoida maiden välistä yhteistyötä niin kutsutun "Shared Service Center" muodossa Suomesta käsin, jotta hallinto on sinulle aina mahdollisimman helppoa.

Kansainvälistyessäni kumppanin kanssa vältät turhat yritykset ja erehdykset sekä yleiset virheet, kuten liian nopean kasvun ilman riittäviä prosesseja tai sen, ettet tunne kaikkia tarpeellisia lakeja, säännöksiä tai toimintaperiaatteita. Meillä on kokemusta Yhdysvalloissa toimivista asiakkaista, ja haluamme koko ajan laajentaa osaamistamme ja kehittää palveluitamme. Kaikki kansainväliset kokonaisratkaisut räätälöidään aina asiakaskohtaisesti, joten varaa aika keskustellaksesi lisää juuri sinun yrityksesi mahdollisuuksista.

Palvelumme Yhdysvalloissa

Greenstep

Ostoreskontra, matkakorvaukset, luottokorttikulut, NetSuite käyttöönotto ja kehitys, sekä konsernin konsolidointi ja raportointi

Paikallinen kumppani

Myyntireskontra, pääkirjanpito, palkanlaskenta, lakisääteinen raportointi, ALV, veroilmoitus

Tutustu Yhdysvaltojen liiketoimintaan

 • Yrityksen perustaminen
  Yhdysvaltojen ulkopuolisten yritysten on perustettava maahan kokonaan tai osittain omistettu tytäryhtiö, tai rekisteröidyttävä ulkomaiseksi liiketoimintaa harjoittavaksi yritykseksi, eli perustettava sivukonttori. Osavaltion lait määräävät yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan harjoittamiseen ja ylläpitämiseen liittyvät säännöt, ja valittu yritysmuoto vaikuttaa vastuisiin, verotukseen ja yrityskustannuksiin.
 • Verotus
  Yhdysvaltojen verojärjestelmä koostuu liittovaltion, osavaltion ja paikallisista veroista. Ensisijaisia verotyyppejä Yhdysvalloissa ovat tulovero, palkanlaskenta, myyntivero sekä kuitti-, omaisuus- ja kiinteistöverot jne. Yhdysvallat eroaa useimmista maista siinä, että siellä ei ole kansallista arvonlisäveroa, vaan osavaltio- ja paikallistasolla määrätty myyntivero. Liittovaltion yhtiöverokanta on kiinteä 21 %, mutta yhtiövero- ja liikevaihtoveroprosentit vaihtelevat. Myös tuloverotuksessa on alueellisia eroja.
 • Tilintarkastus ja kirjanpito
  Lain mukaan kaikkien Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomiteaan (SEC) rekisteröityjen julkisten yhtiöiden tilinpäätökset on tarkastettava vuosittain riippumattoman tilitoimiston toimesta. Tarkastukset suoritetaan Public Company Accounting Oversight Boardin (PCAOB) standardien mukaisesti. Taloudelliset tiedot on julkaistava ja toimitettava neljännesvuosittain. Vaikka laki ei edellytä tilintarkastusta yksityisiltä yrityksiltä, ​​pankit tai muut rahoituslaitokset voivat vaatia sitä. Tarkastukset suoritetaan yleensä American Institute of Certified Public Accountantsin (AICPA) Yhdysvaltain tilintarkastusstandardien (GAAS) mukaisesti. Yksityisiltä yrityksiltä ei yleensä vaadita julkaisemaan taloustietojaan.
 • Matkarahat
  Vuonna 2021 kilometrikorvausmäärä on 0.56 USD per ajettu maili. Vuosina 2021-2022 päivärahat ovat vakiomääräisesti 151 USD per päivä, mutta tarkat määrät ovat määritelty piirikunta- ja matkustuspäiväkohtaisesti ja vaihtelevat suuresti.
 • Työsopimukset
  Oletusarvoisesti käytössä on "at will"- työsopimus, mikä tarkoittaa, että joko työntekijä tai yritys voi irtisanoa työsuhteen milloin tahansa myös ilman ennakkoilmoitusta ja mistä tahansa syystä, poislukien diskriminoivat syyt. Liittovaltion tai osavaltioiden lait eivät yleensä rajoita täysi-ikäisiltä työntekijöiltä vaadittavien työtuntien määrää, mutta maksimityöaika on yleisesti 40 tuntia viikossa ja 8 tuntia päivässä, ja ylitetystä työajasta tulee yleensä maksaa ylityökorvaus. Työntekijöille ei ole kansallisia vaatimuksia maksaa vapaa-ajasta, kuten lomista tai vapaapäivistä. Yleinen käytäntö on tarjota noin 15 vapaapäivää vuodessa.
Squire

MSI Global Alliance-kumppanimme

Greenstepin MSI Global-kumppani Yhdysvalloissa on Squire. Squire sijaitsee Salt Lake Cityssä, Utahin osavaltiossa, mutta se toimii koko maassa ja on kansainvälinen yritys. Yrityksen ideologia on tuottaa arvoa asiakkaalle liiketoiminnan neuvonantajana. He esimerkiksi tukevat sekä GAAP- että IFRS- standardeja, käyttävät NetSuitea ja tarjoavat CFO- palveluita monien muiden taloudellisten neuvontapalvelujen lisäksi. Lisäksi Squirella on laaja verkosto täynnä juridisia, sekä henkilöstö- ja pankkipalvelujen ammattilaisia kumppanuuden täydentämiseksi.

Oletko lähdössä muualle?