Independent Business Review

IBR - Tunnista potentiaaliset riskit

Independent Business Review (IBR) on taloudellinen katsaus, joka tarjoaa puolueettoman näkemyksen yrityksen ennusteista hyödyntämällä faktoja ja lukuja yrityksestä ja ulkoisista resursseista. Tämän raportin perusteella esimerkiksi potentiaalinen rahoittaja, kuten liikepankki, investointipankki tai pääomasijoitusyhtiö, voi tehdä luottopäätöksen.

IBR suoritetaan tavallisesti, kun yritys kohtaa tietynlaisen ongelman, johon rahoittaja ei tiedä, miten reagoida. Yrityksellä on oma näkemys tulevaisuudesta ja IBR:n pitäisi antaa puolueeton katsaus tästä. IBR:n päätavoite on potentiaalisten riskien tunnistaminen.

IBR:n lopputulos voi määritellä esimerkiksi sen, siirtääkö pankki saatavat perintään vai jatkaako se yrityksen auttamista. Pankilla on yleensä jo jonkinlainen näkemys asiasta, mutta usein puolueettoman ulkopuolisen tahon näkemystä arvostetaan. Toisinaan pankin luottoportfolion analysointia varten myös edellytetään puolueeton arvio asiakkaiden tilasta. Tietyissä tapauksissa tällainen arvio määrittää sen, miten pankki aikoo suhtautua tähän yritykseen jatkossa.

Sijoittajat katsovat yritysasiakkaissa eri asioita kuin rahoittajat. Rahoittajat katsovat velanhoitokykyä, kun taas sijoittajat katsovat arvonkasvua. Toki molemmat kulkevat käsi kädessä, mutta raportin tekemisessä on hyvä pitää mielessä, kenelle raporttia aiotaan esittää. Kummassakin tapauksessa peräänkuulutetaan faktoja ja vähemmän arvioita.

Lähestymistapamme on ensin suorittaa alustava arviointi, jonka jälkeen analysoimme liiketoimintasuunnitelma taloudellisesta näkökulmasta. Teemme skenaarioanalyysejä ja arvioimme eri vaihtoehtoja.

Vankka kokemus IBR:stä

Talousasiantuntijamme, joilla on vankka kokemus taloudellisessa ahdingossa olevien yritysten auttamisessa, suorittavat IBR:t. Kokoamme omistautuneen joukkueen, jolla on monipuolinen tausta taloushallinnosta tilastotieteisiin.


Ota yhteyttä IBR-asiantuntijoihimme!