Vaikuttavuusanalyysilla Kummit ry sai näkyvyyden yhteistyökumppanien kokemuksiin

Vastuullisuusanalyysilla Kummit ry sai nakyvyyden yhteistyokumppanien kokemuksiin

Lastenklinikoiden Kummit ry panosti yritysyhteistyöhön toteuttamalla vaikuttavuusuusanalyysin. Järjestö sai mahdollisuuden analysoida oman toimintansa vahvuuksia ja kehityskohtia pohjautuen yhteistyökumppanien kokemuksiin.

Lastenklinikoiden Kummit ry on vuodesta 1993 alkaen tehnyt tärkeää työtä lasten ja nuorten parhaan mahdollisen hoidon hyväksi Suomessa. Kummit tukee viittä yliopistollista lastensairaalaa, lastentautien tutkimustyötä, potilasviihtyvyyttä sekä lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Toimintavuosiensa aikana hyväntekeväisyysjärjestö on tehnyt lahjoituksia jo 42 miljoonan euron edestä. Nyt 30-vuotias Kummit halusi panostaa yritysyhteistyöhön toteuttamalla Greenstepin kanssa vaikuttavuusanalyysin, jonka tarkoituksena oli kartoittaa syvempää ymmärrystä kumppanien kokemuksista ja tarpeista.

”Lastenklinikoiden Kummit ry tarjoaa yrityksille monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa vaikuttavaa, näkyvää ja tuloksellista yhteistyötä. Juhlavuotemme kunniaksi päätimme teettää kumppaneillemme kohdennetun vaikuttavuusanalyysin. Haluamme ymmärtää kumppaneitamme entistäkin paremmin ja kuulla heidän kokemuksiaan yhteistyöstä”, kertoo Kummit ry:n kumppanuuspäällikkönä työskentelevä Nina Tuomenoksa.

Yhteistyökumppanit ja lahjoittajat mahdollistavat hyväntekeväisyysjärjestön työn

Vaikuttavuusanalyysin avulla Kummit ry toivoi saavansa apua oman toimintansa kehittämiseen sekä uusien kumppanuuksien kartoittamiseen. Tutkimus toteutettiin näppäränä lomakekyselynä, ja datan avulla järjestö sai mahdollisuuden analysoida oman toimintansa vahvuuksia ja kehityskohtia pohjautuen yhteistyökumppanien kokemuksiin.

"Vastuullisuus on Lastenklinikoiden Kummien toiminnan ytimessä. Työskentelemme tehokkaasti yhteisten tavoitteiden eteen ja haluamme viestiä avoimesti lahjoittajille sekä yhteistyökumppaneille. Meille on todella tärkeää ymmärtää, mitä kumppanimme kokevat hyötyvänsä yhteistyöstä vaikuttamisen, yritysvastuun ja liiketoiminnan näkökulmista. Haluamme olla luottamuksen arvoisia kaikille sidosryhmille", Nina kuvailee.

Yksilöllisiin tarpeisiin suunniteltu vaikuttavuusanalyysi tuottaa tärkeää informaatiota kaikille sidosryhmille

Tarpeen herätessä Nina oli yhteydessä Greenstepin vastuullisuuspalveluihin, ja tiimi oli heti valmis käärimään hihat tärkeän asian puolesta. Analyysi suunniteltiin ja toteutettiin tarkasti yksilöllisten tarpeiden pohjalta, jotta siitä saatava data vastaisi Lastenklinikoiden Kummien sekä myös sidosryhmien toiveisiin.

“Greenstepin porukan kanssa meillä on ollut alusta alkaen hyvä tiimihenki ja he vaikuttivat todella innostuneilta yhteistyöstä. Heidän tiiminsä on täynnä rautaisia vastuullisuuden asiantuntijoita, jotka tietävät mitä tekevät. Kokonaisuudessaan yhteistyö oli todella sujuvaa ja meidät pidettiin hyvin ajan tasalla aikataulusta sekä projektin etenemisestä. Meille tuli aidosti fiilis siitä, että tämän kaltainen hyväntekeväisyyteen liittyvä projekti on heille tärkeä ja ajankäytön arvoinen”, Nina kertoo.

Vaikuttavuusanalyysin tulokset osoittautuivat kokonaisuudessaan positiivisiksi. Kenties merkittävin havainto oli se, että kaikki kyselyyn vastanneet suosittelivat yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummien kanssa. Analyysin kattavaa dataa aiotaan Ninan mukaan hyödyntää monipuolisesti Kummien sidosryhmäviestinnässä.

“Tavoitteenamme on Kummien 30-vuotisjuhlavuonna kutsua mukaan yrityksiä toimintamme tukemiseen, joten analyysista saadun datan avulla meidän on helppo viestiä uusille kumppaneille yhteistyön eduista. Saimme tämän analyysin avulla tärkeää tietoa yhteistyökumppaniemme kokemuksista ja voin lämpimästi suositella Greenstepiä myös muille vastaavanlaisiin asiantuntijaprojekteihin”, Nina kertoo.