Webinaaritallenne: Tehosta Power BI -mallien hallintaa Tabular Editorin ja ALM Toolkitin avulla

Keskiviikkona 16.03.2022
09:00
Charts 1

Power BI -osaajille suunnatussa webinaarissa kerroimme, miten tehostat Power BI -kehitystä Tabular Editorin ja ALM Toolkitin avulla! Opit myös jakamaan Power BI -raportit helposti organisaatiosi ulkopuolelle Power BI Embeddediä hyödyntäen.

Katso tallenne tästä:Tabular Editor ja ALM Toolkit tarjoavat sinulle tehokkaat työkalut useamman Power BI -mallin kehittämiseen samanaikaisesti ja poistavat merkittävästi siihen hupenevaa manuaalista työtä. Työkalut ovat markkinoiden parhaimmistoa ja niihin törmää usein syvällisesti analytiikkaan erikoistuneissa taloissa, joista löytyy Power BI:n syväosaamista. Nyt haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden ottaa Tabular Editor ja ALM Toolkit haltuun yhdessä kokeneiden asiantuntijoiden kanssa ja nostaa Power BI -osaamisesi uudelle tasolle!

Webinaarissa kerroimme vastauksen myös yhteen Power BI -maailman suurimmista mysteereistä eli kuinka jakaa Power BI -raportit 20 sekunnissa organisaation ulkopuolelle Power BI Embeddediä hyödyntäen.

Webinaaritallenteen katsottuasi tiedät kuinka

  • tehostaa Power BI:n käyttöä Tabular Editorilla ja ALM Toolkitilla
  • välttää manuaalista työtä Power BI -kehityksessä
  • hallita useita Power BI -malleja tehokkaasti
  • muokata useita measureita samaan aikaan find-and-replace -metodilla
  • kopioida muutoksia mallista toiseen käyttämällä ALM Toolkitia
  • tehdä "makroja" Tabular Editoriin
  • käyttää Tabular Editoria mallien suorituskyvyn optimointiin
  • jakaa Power BI -raportit helposti organisaation ulkopuolelle Power BI Embeddediä hyödyntäen


Tabular Editor on työkalu, joka helpottaa ja nopeuttaa Power BI -datamallien ja muiden tabulaaristen mallien muokkaamista. Sillä voit muokata ja hallita nopeasti mm. mittareita, laskennallisia kolumneja, käännöksiä, formatointeja ja kansioita mallin sisällä. Tabular Editor mahdollistaa myös laskentaryhmien (calculation groups), best practize analyzer -toiminnon sekä erilaisten scriptien ja automatiikan hyödyntämisen Power BI -kehityksessä.

ALM Toolkitin avulla voit helposti vertailla kahden eri Power BI -mallin eroja, ja implementoida muutoksia mallista toiseen yhdellä klikkauksella. Tämä helpottaa merkittävästi mm. versionhallintaa, sillä eroja ei tarvitse etsiä käsin ja halutut muutokset voi siirtää nopeasti. Voit esimerkiksi siirtää kaikki Power BI -mallin mittarit yhdellä klikkauksella toiseen malliin, tai päivittää uuden paremmin optimoidun mallin käytäntöjä toiseen vanhempaan malliisi helposti.

Power BI Embedded mahdollistaa Power BI:llä rakennettujen visuaalien ja dashboardien upottamisen osaksi omaa sovellustasi tai nettisivuasi. Se helpottaa raporttien sisällön jakamista halutuille sidosryhmille, erityisesti jos haluat jakaa raportteja organisaatiosi ulkopuolelle vaivattomasti. Normaalisti jaettujen Power BI- raporttien katselu vaatii katsojalta vähintään Power BI pro -lisenssiä, mutta kun olet upottanut raportin omaan sovellukseesi, ei raportin katselu vaadi erillisiä oikeuksia, vaan hallinnoit itse kenelle jaat pääsyn sovellukseesi.