Webinaaritallenne: Responsible Supply Chain

Keskiviikkona 26.01.2022
10:00
Vastuullisuus osana yrityksen kilpailukykya

Webinaarissa käydään läpi EU:n uusien vastuullisuusregulaatioiden vaikutusta toimitusketjuihin ja kuinka organisaatiot, isot sekä pienet, voivat priorisoida vastuullisuustoimiaan.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet pandemiasta johtuen haastavia niin hankinta- kuin vastuullisuustiimeille. Samalla kestävät hankintaketjut ovat olleet yhä keskeisemmässä roolissa strategista kehitystä. Tässä tapahtumassa nostamme esiin ideoita ja näkökulmia, kuinka löytää uusia työkaluja kestävän hankintaketjun hallintaan ja johtamiseen.

Kestävyys on ja on ollut pitkään esillä useimmissa organisaatioissa. Säännökset, mukaan lukien taksonomia, vievät tätä muutosta eteenpäin. Kävimme webinaarissa läpi mm.:

 • Millaisia toimenpiteitä hankintaosasto voi tehdä visualisoidessaan vastuullisuustoimiaan?
 • Miten integroida kestävän kehityksen KPI:t / mittarit toimintaan?
 • Millä tavoin yritykset tekevät yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa varmistaakseen klausuulien noudattamisen?

Taksonomia – selkeämpää toimitusketjujen raportointia

 • Regulaatio on muuttumassa – Mitä taksonomia ja muut uudet direktiivit tuovat mukanaan?
 • Lainsäätäjien ja sijoittajien kiinnostus vastuullisuutta kohtaan on kasvussa
 • Vastuullisuus ei ole yhden tiimin show – Miten organisaatio voi huolehtia vastuullisuudesta koko elinkaaren ajan?
  • Ovatko käytetyt komponentit tuotettu vastuullisesti? Mitä keinoja pienemmillä yrityksillä on varmistua toimitusketjun vastuullisuudesta?
  • Vastuullisen toimitusketjun raportointi

Katso tallenne tästä:


  Esiintyjät:

  Pirjo Virtanen Senior Manager, Ph.D. (Tech.) Greenstep Oy

  Pirjon erityisosaamiseen kuuluvat riskienhallinta, health & safety, vastuulliset toimitusketjut ja liiketoiminnan ilmastovaikutukset sekä kasvuyhtiöiden ESG-mittaristojen laatiminen ja kehittäminen, olennaisuusanalyysit sekä kokonaisvaltainen tuki kestävyysasioissa. Greenstepiä ennen hän on toiminut mm. vastuullisuusjohtajana Metso Outotecilla ja Metsolla. Hänellä on raskaan teollisuuden syvällinen ja kansainvälinen toimialatuntemus.

  Martyna Wojciechowska työskentelee vastuullisen hankinnan parissa EcoVadiksella. Martynalla on vankka asiantuntemus vastuullisista toimitusketjuista sekä vastuullisuusraportoinnista. Hän auttaa myös Pohjoismaisia yrityksiä kestävän kehityksen arviointiohjelmissa.