Greenstep sijoittaa kolme miljoonaa euroa Ålandsbankenin tuulivoimaan

Coast g21cfba794 1280b

Kasvuyhtiö Greenstep ilmoitti lokakuussa sijoittavansa seuraavan viiden vuoden aikana 10 % tuloksestaan uusiutuvaan energiaan. Nyt Greenstep on sijoittanut ensimmäiset kolme miljoonaa euroa Ålandsbankenin Tuulivoima-erikoissijoitusrahastoon. Päätökset viisivuotiskauden jatkosijoituksista tehdään myöhemmin. Summa on merkittävä, sillä se on noin puolet Greenstepin arvioidusta kokonaissijoituksesta uusiutuvaan energiaan seuraavan viiden vuoden aikana. Ålandsbanken valikoitui kumppaniksi, koska sillä on pitkä kokemus vastuullisesta sijoittamisesta ja hankkeista, joiden tavoitteena on hidastaa ilmastonmuutosta.

“Vastuullisuus on keskeistä kaikessa mitä teemme”, korostaa Greenstepin hallituksen puheenjohtaja Tore Teir. “Tavoitteemme on auttaa muita yrityksiä menestymään kestävästi, ja muun muassa siksi perustimme vastuullisuuspalvelutiimin aiemmin tänä vuonna. Yhtä tärkeää meille on oma vastuullisuustyömme. Nyt tehty investointipäätös on osa vastuullisuusohjelmaamme, johon olemme sitoutuneet. Tarkan harkinnan jälkeen päädyimme investoimaan uusiutuvaan energiaan ja erityisesti tuulivoimaan. Tähän Ålandsbanken tarjosi meille erinomaisen ratkaisun. Toivomme investointimme inspiroivan myös muita yrityksiä vastaavanlaisiin kestäviin investointeihin.”

Tuulivoima-erikoissijoitusrahaston tavoitteena on lisätä kestävästi tuulivoiman käyttöä ja vahvistaa uusiutuvan energian osuutta energiamarkkinoilla. Rahasto sijoittaa varat tuulivoimapuistoihin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Rahaston sijoitusprosesseja ohjaa Ålandsbankenin vastuullisen sijoittamisen säännöstö.

Sijoittamalla rahastoon Greenstepin ja muiden tahojen on mahdollista vauhdittaa hiilineutraalin Suomen saavuttamista. Ålandsbankenin mukaan 100 000 euron sijoitus Tuulivoima- erikoissijoitusrahastoon edistää noin 300 MVH/a päästöttömän sähkön tuotantoa, mikä vastaa noin 50 - 100 toimistotyöntekijän vuotuista sähkönkulutusta. Greenstepin kolmen miljoonan euron sijoituksella voidaan siis tuottaa noin 9000 MVH / a ympäristöystävällistä tuulienergiaa, joka vastaa noin 1500 toimistotyöntekijän vuotuista sähkönkulutusta.

“Olemme erittäin iloisia, että Greenstep valitsi Ålandsbankenin Tuulivoima-erikoisrahaston ja edistää tällä sijoituksella siirtymistä hiilineutraaliin yhteiskuntaan. Haluamme onnitella Greenstepiä sen vastuullisesta työstä!”, kommentoi Ålandsbankenin varainhoitaja Maria Östergård Käld.

Greenstep Oy on vuonna 2010 perustettu perheomisteinen yhtiö, joka tukee yritysten kasvua monipuolisesti. Autamme asiakkaitamme taloushallinnon, talous- ja henkilöstöjohtamisen, yritysjärjestelyiden ja rahoituksen sekä liiketoiminnan ohjauksen ja vastuullisuuspalveluiden avulla. Lisäksi Greenstep tuottaa erilaisia raportointi-, automaatio- ja järjestelmäratkaisuja.

Yhtiö toimii Suomessa jo kymmenellä paikkakunnalla sekä kansainvälisesti Ruotsissa ja Virossa. Greenstep on kasvuyhtiö: reilussa kymmenessä vuodessa sen liikevaihto on kasvanut noin 45 miljoonaan ja yhtiön palveluksessa on nyt noin 500 työtekijää.

Lisätiedot:

Tore Teir, Greenstepin hallituksen puheenjohtaja
+358 40 760 4909