Greenstep jatkaa Ukrainan tukemista – lahjoittaa 10 000 euroa Empowering Future Entrepreneurial Ukraine -ohjelmalle

Ukrainian Future x Greenstep

Innovaatioille on hyökkäyssodan runtelemassa Ukrainassa suuri tarve. Empowering Future Entrepreneurial Ukraine -ohjelman tavoitteena on sekä löytää potentiaalisia innovaatioita maailmanmarkkinoille että vahvistaa ukrainalaisten nuorten uskoa tulevaisuuteen.

Ukrainalainen yrityshautomo Ukrainian Future järjestää ukrainalaistaustaisille startup-yrityksille kilpailun, jossa etsitään innovaatioita puolustusteollisuuden ja kyberturvallisuuden, elintarviketeollisuuden ja maatalouden sekä rakentamisen, energian ja terveydenhuollon aloille.

Kilpailuun kuuluu myös mentorointiohjelma, jossa parhaiten pärjänneet startupit saavat valmennusta Suomesta, Baltiasta ja Ukrainasta tulevilta kokeneilta yrittäjiltä ja liiketoimintaosaajilta.

Voittajatiimi saa Greenstepin lahjoittaman 10 000 euron arvoisen pääpalkinnon. Lisäksi Greenstep tarjoaa muiden yhteistyöyritysten tavoin palveluitaan pro bono ukrainalaisten startupien kasvun vauhdittamiseksi.

Hankkeen käynnistäneen Ukrainian Future -yrityshautomon toimitusjohtajan Vitaliy Lisovyin mukaan lahjakkaat nuoret saavat ohjelman myötä ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä kokeneiden mentoreiden kanssa, kasvattaa verkostojaan ja hyödyntää yhteistyökumppaneiden korkeatasoisia palveluita.

– Ohjelma tarjoaa startupeille mahdollisuuksia pysyä Ukrainassa maataan puolustaen ja jälleenrakennukseen osallistuen sekä integroitua globaaliin startup-ekosysteemiin avaten uusia rahoitusmahdollisuuksia, kertoo Vitaliy Lisovyi.

Ukrainian Future -yrityshautomon neuvonantajana toimiva Hannele Mennala kertoo, että ohjelma on konkreettinen tapa auttaa Ukrainaa.

– Ohjelmassa syntyy ratkaisuja, kontakteja ja osaamista, joiden uskon edistävän konkreettisella tavalla Ukrainan jälleenrakentamista, jossa suomalaisella vahvalla koulutus- ja yrittäjyysosaamisella tulisi olla merkittävä rooli, kuvaa Mennala.Ukrainian Future on arvostettu yrityshautomo, joka tarjoaa täyden palveluvalikoiman liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen. Ukrainian Future -yrityshautomokonsepti on kehitetty suomalaisten asiantuntijoiden tuella ja se perustuu suomalaiseen koulutuksen ja yrittäjyyden huippuosaamiseen. Ukrainian Future on osa Junior Academy of Sciences -tiedekoulutusohjelmaa, johon osallistuu vuosittain 150 000 lahjakasta nuorta Ukrainassa. Vakiintunut tiedekoulutusohjelma käynnistyi 1964 ja se on UNESCON suojelema.

Empowering Future Entrepreneurial Ukraine -ohjelmaan kuuluu pitching-kilpailu ja mentorintiohjelma. Ohjelmaa tukee suuri kansainvälisten neuvonantajien, yritysjohtajien ja yrittäjien joukko Suomesta, Virosta ja Ukrainasta. Yhteistyökumppaneita ovat Greenstepin ohella Miltton, Liquido Ventures, Lexia, Howspace ja Amazon Web Services.