Greenstep Vennerin matkassa

Greenstep Vennerin matkassa
Ella tanskanen

Ella Tanskanen

Head of Sustainability Services

Greenstep sijoitti Vennerin kasvutarinaan, koska uskomme ravitsemuksellisen tasa-arvotyön vaikuttavuuteen.


Greenstep etsii aktiivisesti tapoja rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Suomessa arvioitiin jo ennen koronaa olevan jopa 120 000 köyhää lasta, ja terveyserot ovat Suomessa länsimaiden jyrkimpiä. Sijoitimme Vennerin kasvutarinaan, koska uskomme ravitsemuksellisen tasa-arvotyön vaikuttavuuteen. Vennerin matkassa -artikkelisarjamme pureutuu Venner-konseptin kasvuun ja vaikuttavuuden mittaamiseen.

Venner -konsepti tekee konkreettista hyvää

Venner on vuonna 2018 perustettu yhteiskunnallinen yritys, joka pyrkii vähentämään hyvinvoinnin polarisaatiota ja tasoittamaan lasten terveyseroja ravitsemuksellisen avun kautta. Vennerin ravitseva ruokakonsepti auttaa haavoittuvassa asemassa ja avun tarpeessa olevia suomalaisia lapsiperheitä yhteistyössä järjestö- ja säätiösektorin kanssa. Konseptin kautta perheet saavat apua haastavaan tilanteeseen, sekä oppivat käyttämään ravitsevia, sesongin ja kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita. Kestävän kehityksen mukaisuus näkyy raaka-ainevalinnoissa ja suomalaisten kasvisten suosimisessa, sekä reseptien suunnittelussa niin, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän, sekä konseptin ruokakasvatusmallissa jonka vaikuttavuus on todennettu. Vennerin konsepti on palkittu sosiaalinen innovaatio.

Suoraan apua tarvitsevan perheen kotiovelle toimitettava ruokalaatikko sisältää: monipuoliset raaka-aineet ja reseptit seitsemään lämpimään kasvisateriaan 4-6 hengelle (jopa 42 ateria-annosta), välipaloja, Sana-sol D-vitamiinia tukemaan immuniteettia, 2-3 kg hedelmiä, oliiviöljyä, reseptit ja e-kokkikurssin.

Auttaja voi tilata terveellisen Venner-ruokalaatikon helposti ja nopeasti vähävaraiselle lapsiperheelle, itselleen tai osallistua auttamiseen rekisteröitymällä uuteen Vennerin Keittiössä -palveluun.

Keittiökummi auttaa perheitä elämän käännekohdissa

Greenstep lähti Vennerin matkaan vuonna 2020 Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan kautta. Kampanja auttoi kevään ja syksyn aikana yhteensä arviolta 20 000 lasta. Halusimme jatkaa tärkeää työtä, ja liityimme Vennerin Keittiökummiksi. Keittiökummi mahdollistaa kuukausittaisen avun valitulle määrälle apua tarvitsevia perheitä. Autettavat perheet löytyvät Ensi- ja turvakotien liiton yhdistysten kautta. Tavoitteena on auttaa perheitä uudenlaisen arjen rakentamisessa, juuri kun perheet tarvitsevat eniten apua.

Venner-ruokakonsepti oli myös Greenstepin etäjuhlien yhteisenä aktiviteettina keväällä 2021. Jokaiselle etäjuhliin osallistuvalle greenstepiläiselle kolmessa eri maassa toimitettiin oma Venner Sesonkiruokalaatikko kotiovelle. Laatikko sisälsi herkulliset, sesongin ja kestävän kehityksen mukaiset ainekset yhteiseen ateriaan. Vennerin keittiön kokki opasti greenstepiläisiä maittavan aterian valmistuksessa. Aktiviteetin kautta tarjosimme kaikille greenstepiläisille tietoutta ja sisältöä terveelliseen arkiruokailuun, sekä lisäksi 1200 ateriaa vähävaraisille perheille, sillä osa Venner Sesonkiruokaboksin hinnasta ohjataan aina vähävaraisten perheiden ruokabokseihin. Yrityksen juhlat, tiimiaktiviteetit ja muistamiset ovat hyviä paikkoja tuoda esille yrityksen arvoja ja vastuullisuustavoitteita hyvin konkreettisilla teoilla.

Greenstep Vennerin kasvun kumppanina

Intohimomme on tuottaa mahdollisimman paljon hyvää. Haluamme olla mahdollistamassa Vennerin konseptin ja vaikuttavuuden kasvua. Lähdimme Vennerin matkaan sijoittajana keväällä 2021, ja Venner tulee muuttamaan tiloihimme Espoon Keilarantaan. Sijoittajana voimme tarjota sekä taloudellista kasvun tukea että liiketoiminnan asiantuntemusta ja kokemusta. Vahva arvopohja sekä ympäristö- ja sosiaalisen vastuullisuuden tavoitteemme ovat hyvät lähtökohdat kumppanuudelle.


Artikkelin ovat kirjoittaneet Vennerin perustajat Tuulia Järvinen ja Emilia Järvinen yhdessä Greenstepin Sustainability Officerin Ella Tanskasen kanssa.

Käsittelemme Vennerin matkassa - artikkelisarjassamme Vennerin konseptin kasvua, vaikuttavuuden mittaamista ja raportointia. Sarjan seuraava jakso julkaistaan elokuussa. Voit tutustua Vennerin konseptiin ja lähteä yhteistyökumppaniksi täältä!

Onko yrityksesi kiinnostunut vastuullisuustyön kehittämisestä, vastuullisuuden mittaamisesta ja raportoinnista? Ota yhteyttä Ellaan, niin kerromme mielellämme lisää.


Greenstepin Sustainability Officer Ella Tanskanen