HR Business Partner -valmennusohjelma vie HR:n kohti strategista kehitystä

HR koulutus HR Business Partner HR Valmennus

Ammattimainen HR-tiimi on tärkeä osa yrityksen menestystä. Ideaalitilanteessa HR on mukana koko yrityksen liiketoiminnan strategisessa kehittämisessä eikä omassa siilossaan tai tukifunktiona. Onkin tärkeää, että HR-tiimin osaaminen ja ymmärrys on sillä tasolla, mitä strateginen kehitystyö vaatii.

Greenstepin HR-koulutus vie tiimin osaamisen uudelle tasolle

Usein HR:n vastuulle kuuluvat esimerkiksi operatiiviset asiat (työsopimukset, henkilöstön lomaoikeudet ja työhyvinvointiin liittyvät asiat) ja rekrytointi, mutta HR:n potentiaali ja arvo organisaatiolle nousee aivan uudelle tasolle, kun se voi keskittyä yhä enemmän strategiseen työhön. Lähtökohtaisesti HR-tiimeissä on osaamista, jota tulisi ottaa mukaan yrityksen päätöksentekoon.

Greenstep Academyn HR Business Partner -valmennusohjelma on suunniteltu lukuisten Greenstepin asiakkaiden aitojen tarpeiden ja toiveiden perusteella. Olemme luoneet vaikuttavan ja tehokkaan valmennusohjelman ja HR-koulutuksen, jonka avulla HR-tiimin henkilöstö voidaan nostaa seuraavalle tasolle HR Business Partnerin rooliin. Samalla koko organisaatio hyötyy myös HR-tiimin monialaisemmasta ja strategisemmasta tavasta toimia.

Mistä HR-valmennusohjelma koostuu?

Käytännössä valmennusohjelma koostuu perusmoduuleista, erikoistumisesta ja HR-tiimin henkilökohtaisista sparrauksista. Tarvittaessa Greenstep Academy tukee HR-tiimiä myös toimintamallien dokumentaatiossa, esimerkiksi käytännönläheisen HR Handbookin muotoon. Greenstep Academyn HR-koulutusten vetäjinä toimivat oman alansa erityisasiantuntijat.

Perusmoduulit

Perusmoduuleissa käsitellään yrityksen HR:n perusasiat, kuten lakisääteiset tehtävät ja HR:n rooli yrityksessä. Tämän lisäksi perusmoduuleissa pureudutaan HR Business Partnerina toimimiseen; mitä, miten ja milloin HR Business Partnerina toimiminen HR-tiimin jäsenten näkökulmasta tarkoittaa, ja miten rakentaa vaikuttava ja tehokas HR Business Partnerina toimiva tiimi organisaatioon.

Perusmoduulit tasaavat HR-tiimin tietotasoa sekä avaavat tiimin jäsenten näkökulmia HR:n perusteemoihin. Tämä on tärkeää johdonmukaisen HR-toiminnan varmistamiseksi. Perusmoduulien kautta osallistujat saavat myös hyvän pohjan esimerkiksi sille, miten liiketoimintojen johtajat näkevät työmaailman tai miten hyödyntää tilastotietoa tehokkaammin HR-työssä.

Erikoistumismoduulit

Erikoistumismoduuleissa valmennamme HR-tiiminne huippuiskuun tukemaan liiketoimintojen menestystä mm. raportoinnin, HR-tiedolla johtamisen ja osaamisen johtamisen työkalujen avulla. Asiakas voi valita erikoistumismoduulien sisällöt tarpeensa mukaan. Erikoistumismoduuleissa voidaan pureutua esimerkiksi data-analytiikkaan, sidosryhmäyhteistyöhön tai viestintään. Erikoistumismoduulit tehostavat HR-tiimin toimintaa organisaation liiketoimintojen tukena ja rakentavat HR-tiimille taitoja vahvan organisaatiokulttuurin luomiseen.

Henkilökohtaiset sparraukset

Henkilökohtaiset sparraukset mahdollistavat HR-asiantuntijoiden monialaisen kehittymisen ja rakentavat osaamista tiimin yksittäisten henkilöiden tarpeisiin. Kahdenkeskisten sparrausten aikana HR-asiantuntijat voivat syventää osaamista perusasioissa tai saada apua ja tukea esimerkiksi haasteellisten tilanteiden ratkaisuun. Sparraajat valitaan huolellisesti sparrattavan toiveiden mukaisesti satojen asiantuntijoidemme joukosta.

Jos apua kaivataan erityisesti lakiasioihin, sparraaja voi olla juristi. Mikäli sparrausta tarvitaan talouslukujen analyysiin, voidaan kouluttajaksi valita kokenut CFO. Sparrata voidaan myös operatiivisen HR:n teemoista, jolloin HR-tiimiläisten on mahdollisuus päivittää tietonsa perusasioiden teemoista.

HR-asiakirjojen päivitys osana koulutuskokonaisuutta

Suosittelemme asiakkaitamme myös päivittämään HR-asiakirjat valmennuksen yhteydessä, jolloin rakennamme yhdessä toimintamallit yrityksen strategian mukaisen toiminnan edistämiseen ja liiketoimintojen tavoitteelliseen tukemiseen. Päivitettäviä asiakirjoja voivat olla esimerkiksi henkilöstön tai HR-tiimin sisäiseen käyttöön tarkoitettu HR Handbook tai organisaation koulutussuunnitelma.

Miksi valita Greenstep Academyn toteuttama HR-koulutus?

Greenstep Academy tarjoaa korkealaatuista HR-koulutusta ja valmennusta organisaatioille. Haluamme auttaa HR-asiantuntijoita rakentamaan osaamisellaan kilpailukykyä yritykselle sekä kehittämään nousujohteisia työuria.

Greenstep Academyn tavoitteena on tuottaa asiakkailleen arjen työssä vaikuttavia valmennuksia ja koulutuksia sekä luoda lisäarvoa siitä, että valmennuksessa käsitellyt ja opitut todella muuttuvat luontevaksi osaksi yrityksen arjen toimintaa. Siksi suunnittelemme osana valmennusta aina käytännön toimenpiteitä, joita asiakkaat voivat halutessaan itsenäisesti jatkaa parhaimman vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Greenstep Academyn palvelut rakennetaan aina asiakkaan toiveen mukaisesti ja ne voidaan toteuttaa joustavasti etänä, lähellä, livetilaisuuksina tai tallenteina. Koulutuspalvelumme kehittävät yksilöä, mutta myös organisaatiota. Näin ollen palveluistamme saa aina paremman tuoton kuin lähettämällä yksittäisiä asiantuntijoita organisaation ulkopuolelle.