Entistä sujuvampaa palkanlaskentaa - 3 syytä palkkayhteyshenkilön hankkimiseen

Blogipostausten kuvat 2
Jaana hagelin

Jaana Hagelin

Senior Manager, HR Business

Tarkkailemme asiakasrajapintaa jatkuvasti ja pyrimme vastaamaan tarpeisiin proaktiivisesti. Yhdistimmekin palkka- ja HR-tiimiemme osaamista konkreettiseksi avuksi asiakkaillemme luomalla palkkayhteyshenkilön roolin.

Payroll & HR Advisor, tuttavallisemmin Greenstepin palkkahteyshenkilö on tarkka tyyppi, joka hallitsee niin yksityiskohdat kuin isommat kokonaisuudet. Tässä roolissa asiantuntija pyrkii olemaan jatkuvasti askeleen edellä sekä kysyy ja ehdottaa rohkeasti asiakkaan toimintaa kehittäviä asioita. Lopputuloksena yhteistyö asiakkaan ja koko asiakastiimin kanssa on kaikin puolin sujuvaa. Nostimme kolme pointtia sujuvan yhteistyön taustalla:

  1. Ulkoistettu palkkahallinto alkaa olla melko tavallista, mutta koko palkkaprosessin ulkoistaminen ei ole välttämättä mahdollista; aina jää tehtäviä organisaation itsensä hoidettavaksi. Palkkayhteyshenkilö tuo HR:n ja palkanlaskennan entistä lähemmäs toisiaan tehden ulkoistetusta palkanlaskennasta entistä sujuvampaa
  2. Hyvin toimiva palkkaprosessi on HR:n ydinprosesseja – sen sujuvuus ja oikeellisuus on tärkeää läpi organisaation niin henkilöstölle, taloushallinnolle kuin johdolle. Tämän lisäksi se rakentaa pohjan toimivalle ja uskottavalle HR-tekemiselle. Greenstepin palkkayhteyshenkilöpalvelu tuo läpinäkyvyyttä ja selkeyttä palkkaprosessiin tehden samalla organisaatiolle näkyväksi prosessin vaiheet kuten työajanseurannan, poissaolojen hallinnan ja vuosilomakäytännöt
  3. Greenstepin palkkayhteyshenkilöt ovat määritelleet itse roolinsa näin: ”Meidän tehtävänämme on helpottaa asiakkaan arkea. Se tapahtuu tarjoamalla asiakaspalvelua yhdestä luukusta ja varmistamalla asiakkaan palkkaprosessin sujuvuus ja aikataulussa pysyminen.” Palkkayhteyshenkilön proaktiivisuus korostuu työotteessa – palkkayhteyshenkilö osaa reagoida asioihin jo etukäteen välttäen mahdolliset sekaannukset ja korjaukset myöhemmin. Palkkayhteyshenkilö osaa myös tarvittaessa tulkata palkanlaskennan kiemurat asiakkaalle helposti ymmärrettävästi.

Kuten muita Greenstepin palveluita, myös palkkaprosessiin saa apua joko tilapäisesti tai pidemmäksi aikaa. Palkkayhteyshenkilömme ovat ketteriä ja palvelu joustaa yrityksesi tarpeen mukaan. Ota yhteyttä Jaanaan tai varaa 30min ilmainen etätapaaminen asiantuntijamme kanssa!