Koulunpenkiltä data-analytiikan moniottelijaksi

Katariina Data Analyst

Katariina Hiillos aloitti työt Greenstepin analytiikkatiimissä toukokuussa 2020. Tuolloin hän työskenteli osa-aikaisesti viimeistellessään samalla laskentatoimen maisterin opintojaan. Nykyään Katariina työskentelee täysipäiväisesti Greenstepin analytiikkatiimissä.

Greenstep oli Katariinalle hyvin tuttu jo ennen analytiikkatiimiin liittymistä, sillä hän oli työskennellyt kesän 2017 Greenstepillä taloushallinnon assistenttina. Ennen analytiikkatiimiin liittymistä vuonna 2020 hänellä ei ollut kuitenkaan aikaisempaa kokemusta Power BI:n kanssa työskentelystä. Palava halu oppia uutta, jatkuvat koulutukset ja ympärillä olevat asiantuntevat kollegat kuitenkin auttoivat Katariinan pääsemään nopeasti kiinni työhön ilman aikaisempaa kokemusta.

“Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta Power BI:stä kun aloitin työt analytiikkatiimissä. Minut on siis koulutettu tehtävään täällä töissä. Greenstepillä oman osaamisen kehittämistä on tukenut vahvasti se, että ympärillä on tosi osaavia kollegoja, joilta voi jatkuvasti oppia ja kysyä neuvoa. Greenstepillä on myös uskallettu antaa uusia projekteja ja uusia tehtäviä, joita en ole aikaisemmin tehnyt. Niiden parissa oppii todella paljon kun tekee konkreettisesti ja selvittelee asioita”, Katariina kertoo.

Lisää vastuuta osaamisen karttuessa

Suuri osa Katariinan työajasta kuluu asiakkaiden raportoinnin kehittämisen parissa. Työhön kuuluu laajasti erilaisia tehtäviä datan parissa sekä visuaalisen raportoinnin rakentamista. Hänen tyypilliseen työpäiväänsä kuuluu vahvasti itsenäistä raportoinnin suunnittelua ja kehitystä asiakkaille, asiakkailta tulevia ad hoc- tehtäviä raportoinnin hallintaan ja ylläpitoon liittyen sekä asiakaspalavereja.

Katariina kertoo työnkuvansa Greenstepillä kehittyneen paljon sitä mukaa kun osaamisen taso on kasvanut.

“Aluksi aloitettiin helpoista asioista ja auttamisrooleissa ja pikku hiljaa kokemuksen karttuessa on saanut vaikeampia ja isompia projekteja ja koko ajan enemmän vastuuta. Aluksi oli helpompia Power BI -tehtäviä kuten esim. tiedostojen tuontia asiakkaan raportointimalliin, datan visualisointia tai raporttisivujen rakentamista. Aika nopeasti kun Power BI:n toimintalogiikka tuli tutuksi, alkoi saamaan jo omia yksinkertaisempia raportointiprojekteja.”

Monipuoliset projektit kehittymisen kirittäjinä

Katariinan mukaan parasta hänen työssään on, että Greenstepin konsulttina pääsee työskentelemään laidasta laitaan erilaisten yritysten kanssa ja oppimaan, miten eri toimialoilla toimitaan. Hän korostaa myös sitä, kuinka iso merkitys työn mielekkyyden kannalta on, että tiimissä on hyvä ja auttavainen ilmapiiri, jossa osaamista jaetaan.

“Greenstep on oikea paikka, jos haluaa aidosti kehittyä ja oppia. Täällä työnkuva on monipuolinen ja koskaan ei ole samanlaisia projekteja. Aina on jotain uutta ja jokainen projekti on jollakin tavalla uniikki. Siinä kyllä kehittyy osaaminen todella vahvasti. Täällä on myös sellainen ilmapiiri, että kaikkea saa kokeilla ja pääsee kyllä mukaan erilaisiin juttuihin, jos vain haluaa. Ja se on ihan mahtavaa! “

Greenstepin analytiikkatiimissä on tilaa monentasoisille osaajille ja osa aloittaakin meillä suoraan koulunpenkiltä, kun taas osa aloittaa meillä laajalla data-analytiikan osaamisella suoraan Senior Data Analystin roolissa. Olit sitten urataipaleesi alussa oleva dataintoilija tai kokenut data-analytiikan moniottelija, meillä pääset varmasti haastamaan itseäsi ja kehittämään osaamisesi seuraavalle tasolle monipuolisissa projekteissa. Blogistamme pääset lukemaan, millaiset asiat ovat tukeneet Senior Data Analystimme Aleksi Stenbergin kehitystä Greenstepillä.

Kurkkaa myös avoimet työpaikkamme ja kerro meille millainen Data Analyst sinä olisit! Mikäli meillä ei sattuisi olemaan avoinna juuri nyt sinua kiinnostavaa työtehtävää, jätäthän rohkeasti avoimen hakemuksen ja jutellaan lisää.