Perheystävällinen työyhteisö

Petra craft 2
Anette salonen

Anette Salonen

HR Partner

Heidi talasjoki

Heidi Talasjoki

Markkinointikoordinaattori

Mothers in Business -verkosto haastoi tänä syksynä yritykset miettimään omia perheystävällisiä tekoja. Me Greenstepillä pidämme tärkeänä, että työn ja perhe-elämän yhdistäminen käy mutkattomasti.


Joustava työaika, mahdollisuus lyhennettyyn työaikaan ja yhteiset pelisäännöt etätöistä ovat varmasti niitä perusasioita, jotka helpottavat perheellisen työntekijän elämää. Monet lasten terveydenhoitoa, päivähoitoa ja koulunkäyntiä koskevat asiat, esimerkiksi tapaamiset opettajien kanssa, on hoidettava yleensä päiväsaikaan, ja usein tällaiset menot on helpointa sovitella etätyöpäivän lomaan. Työaikaseurannan kautta työntekijä pysyy perillä siitä, mikä osuus ajankäytöstä on mennyt työasioiden ja mikä omien asioiden hoitamiseen. Perheen ja työn yhteensovittamisesta Greenstepissä voit lukea lisää artikkelistamme Työ mutkattomasti osana elämää.

Työntekijöiden perheeseen voi kuulua toki muitakin kuin lapsia. Esimerkiksi iäkkäiden vanhempien ja lemmikkieläinten asioiden hoitaminen on joskus tarpeellista tehdä päiväsaikaan, johon joustava työaika tuo helpotusta.

Jo ennen korona-aikaa Greenstepissä oli selkeät säännöt etätöiden tekemiselle. Hyvät työvälineet ja prosessit mahdollistivat sujuvan työskentelyn myös kotona. Kun sitten siirryttiin kokonaan etätöihin, valmiit hyvät käytännöt olivat olemassa ja pystyimme jatkamaan asiakkaidemme palvelua yhtä hyvin kuin aiemminkin.

Koronapandemian alettua keväällä myös meillä mietittiin, miten voimme tukea työntekijöitä uudessa tilanteessa. Sisäisen viestinnän järjestelmäämme perustettiin mm. "Vinkkejä kotioloihin"-ryhmä, jossa jaettiin runsaasti ideoita koko perheelle poikkeustilanteeseen: erilaisia puuhatehtäviä lapsille sisällä ja ulkona, jumppavideoita sekä yhteisiä leivontahetkiä kollegoiden ja perheen kesken Teamsin välityksellä.

Erilaiset greenstepiläisten perheille suunnatut tapahtumat ovat mukava tapa tutustua toisiimme paremmin, ja lapsillekin on elämys nähdä, missä vanhempi työskentelee. Espoon toimistolla työntekijöiden lapset on kutsuttu mukaan paketointi-iltaan, jossa paketoidaan työntekijöiden lahjoittamat lahjat Joulupuu-keräykseen. Lapset ovat koristelleet pipareita ja joulukortteja samalla kun aikuiset pakkaavat lahjoja. Ja totta kai Joulupukki on käynyt tuomassa lapsille pienet tervehdykset! Jyväskylän ja Turun toimipisteidemme uusille toimistoille kutsuttiin viime talvena myös perheenjäsenet mukaan tupaantuliaisiin, ja "Lapsi mukaan töihin"-päivää on vietetty innolla eri toimistoissamme.

Greenstepissä arvostetaan työntekijöitä ja heidän perheenjäsenensä nähdään voimavarana. Vauvauutisista iloitaan yhdessä, ja vanhempainvapaalle lähtevä työntekijä saakin mukaansa lämpimät onnittelut sekä muistamisen uudelle perheenjäsenelle.


Lisää julkaisuja aiheesta pääset lukemaan hashtagilla #perheystävällisiätekoja.Espoon toimistomme paketointi-iltaIloisia apulaisia Tampereen toimistollamme "Lapsi mukaan töihin"-päivänäLue lisää Greenstepistä työnantajana sekä kulttuuristamme.