Työkaveruus on arjen voimavara – Greenstep-ystävykset valokeilassa

Töiden tekemiseen ja intoon luoda uutta vaikuttaa usein työyhteisö ja se, millä mielellä töissä ollaan. Onkin erityisen hienoa, jos töistä löytyy samanhenkisiä työkavereita – töissä kun vietetään melkoisen suuri osa päivästä ja viikosta. Hyvä fiilis tuo usein hyviä tuloksia myös työhön.

Töiden kautta voi löytyä uusia ystäviä, ja joskus kaverukset löytävät itsensä samasta työpaikasta. Kysyimme muutamilta greenstepiläisiltä työkaveruksilta, miten he ovat tutustuneet toisiinsa, mikä heitä yhdistää ja mitä heille merkitsee se, että töissä on mukavaa porukkaa.

”On ihanaa, että voi pohtia yhdessä asioihin ratkaisua”

Greenstepin kirjanpitotiimissä työskentelevät Maria Saastamoinen ja Anne-Mari Kuusela tutustuivat toisiinsa vuonna 2019 Anne-Marin eli Anskun aloitettua työt Greenstepillä. Heti perehdytyspäivien jälkeen ensimmäisenä "normaalina" työpäivänä Ansku kysyi Marialta, onko hänellä eväät mukana vai lähteekö hän ulos lounaalle. ”Olemme molemmat lounaalla kävijöitä, joten siitä se ajatus sitten lähti.”

Maria oli aloittanut Greenstepillä kaksi kuukautta ennen Anskua, joten molemmilla oli samanlainen tilanne uuden työtehtävän edessä. ”Meitä yhdistää kiinnostus samoihin asioihin, meillä on suunnilleen saman ikäisiä lapsia ja samanlainen huumorintaju. Meitä yhdistää myös työpäivän tärkein asia eli lounas ja erityisesti jälkiruuat, lisäksi meillä molemmilla on vahvat mielipiteet ja tuomme ne selkeästi esille”, Ansku kertoo nauraen.

Ansku ja Maria matkalla Leville yhdessä muiden greenstepiläisten kanssa viime syksynä

Ansku ja Maria


”Töissä viettää niin paljon aikaa, että on tärkeää saada tehdä töitä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa viihtyy. Välillä tsempataan toisiamme, välillä autetaan ja välillä nauretaan. Työarki on ajoittain todella hektistä ja monta aikataulua painaa yhtä aikaa päälle. On tärkeää, että ympärillä on ihmisiä, jotka ymmärtävät tämän työn vaativuuden ja hektisyyden”, Ansku kertoo, ja Maria lisää: ”Meitä yhdistää samanlainen ”kaveria ei jätetä” -mentaliteetti.” 

”Anskun puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa – liittyi se sitten töihin tai vapaa-aikaan, niin aina saa apua – on ihanaa, että voi pohtia yhdessä asiaan ratkaisua!

On tärkeää löytää töistä samanhenkistä porukkaa, joiden kanssa jakaa työarkea, se auttaa jaksamaan välillä haastavissa ja hektisissäkin tilanteissa sekä tietysti myös niissä ilon ja onnistumisen hetkissä!” Maria kertoo.

”Yhteistyö töissä on helpompaa, kun toisen tuntee hyvin”

Analytiikkatiimissämme työskentelevät Aleksi Huttunen ja Joni Piiparinen tunsivat toisensa jo ennen uraansa Greenstepillä. He opiskelivat molemmat tuotantotaloutta LUT-yliopistossa, ja tutustuivat toisiinsa opiskelijatoiminnan kautta.

Greenstepillä vuonna 2021 työt aloittanut Joni vinkkasi Aleksille avoimesta tehtävästä kasvavassa analytiikkatiimissämme. Nykyään kaverukset viettävät vapaa-ajan lisäksi töissäkin aikaa yhdessä:

”Käymme usein aamuisin yhdessä salilla ennen töitä ja tulemme sieltä samalla kyydillä toimistolle. Muutenkin meillä on paljon yhteisiä kavereita ja aikaa tulee vietettyä yhdessä vapaa-ajalla. Töissä on tietty kiva, että on samanhenkistä porukkaa, jolloin on mukavaa viettää aikaa toimistolla, käydä lounaalla porukalla ja niin edelleen”, Aleksi kertoo.

”Myös yhteistyö töissä on helpompaa, kun toisen tuntee hyvin”, Joni lisää – ”Siten on paljon pienempi kynnys sparrailla työhön liittyvistä asioista. Pystyy myös jakamaan aika pienellä kynnyksellä onnistumisen ja turhautumisen (tapahtuu onneksi harvoin) tunteet, mitä töihin liittyen tulee.”

Joni ja Aleksi tauolla töiden lomassa

Joni ja Aleksi Espoo


”On todella energisoivaa, kun töissä on kivoja kavereita”

Rosa Nykänen ja Anne Grankvist tutustuivat heti ensimmäisenä päivänä Rosan aloittaessa työt Greenstepin markkinointitiimissä syksyllä 2023. Myyntitiimissä työskentelevä Anne otti uusista työntekijöistä valokuvia, jolloin he alkoivat puhua Rosan kanssa valokuvaamisesta, josta syntyikin mielenkiintoinen keskustelu. Nopeasti he huomasivat muidenkin asioiden yhdistävän heitä, kuten samanlaisen huumorintajun.

Vielä paremmin Rosa ja Anne pääsivät tutustumaan Greenstepin viimesyksyisellä Levin matkalla, jonne koko henkilöstö oli kutsuttu mukaan. Yhteiset tapahtumat ja matkat syventävät toiseen tutustumista – silloin pääsee kasvotusten jakamaan arkisia asioita, kuulumisia ja omia ajatuksia työasioiden ulkopuolelta.

Myös Rosasta ja Annesta on tärkeää, että töissä on mukavia työkavereita:

”Tekee paljon mielekkäämmäksi tulla töihin, kun on työkavereita, joihin voi samaistua ja joiden kanssa voi myös työn lisäksi keskustella muustakin – yhteistyö sujuu paremmin sillä tavalla”, Anne kertoo

”Ja on tosi energisoivaa myös, kun töissä on kivoja kavereita!” Rosa lisää.

Anne ja Rosa kahvitauolla Espoon toimistollamme

Anne ja Rosa