Osa-aikainen Controller / CFO

Osa-aikainen controller tai CFO on suunniteltu auttamaan yrityksiä, joilla ei ole tarvetta vielä täysipäiväiselle taloushallinnon työntekijälle.

Talouden ammattilainen palvelukseesi joustavalla sopimuksella tarpeesi mukaan

Controller-palveluun kuuluvat controller-työt, kuten talousmallien kehittäminen, ennusteet, budjetointi sekä toteutuneiden talouslukujen raportointi johdolle, hallitukselle ja muille sidosryhmille. Tämän lisäksi autamme myös satunnaisissa projekteissa, kuten yrityksen rahoituskierroksessa sekä neuvomme julkisen rahoituksen hakemisessa.

Talousjohtaja vastaa yrityksen taloushallinnosta halutussa laajuudessa, toimii yrityksen johdon partnerina ja tukee yrityksen liiketoimintaa sekä strategista ohjausta taloudellisesta näkökulmasta. Hän myös analysoi ja raportoi säännöllisesti yrityksen taloudellisen tilanteen yritysjohdolle, osallistuu taloudellisten tavoitteiden asettamiseen, neuvoo yrityksen johtoa taloudellisissa kysymyksissä, sekä vastaa sovitusti myös muista talousjohtajan palveluista. Muita talousjohtajan palveluita voivat olla vaikkapa prosessien kehittäminen, rahoituksesta vastaaminen ja yrityksen yhdistymiseen tai jakautumiseen liittyvissä projekteissa avustaminen.

”Osa-aikainen talousjohtaja” palveluna sopii erityisesti kasvuyhtiöille, joilla ei ole vakiintunutta tarvetta täysiaikaiselle talousjohdon ammattilaiselle. Lisäksi ostopalvelu on resursointimielessä helpompi ja varmempi yrityksen kannalta tyypillisissä start up-/kasvuyhtiön rahoitushaasteiden yhteydessä. Kasvuyhtiöt hyödyntävät usein osa-aikaista talousjohtajaa Seed- ja Series A -vaiheissa, mutta siirtyvät in-house -resursointiin Series B -kierroksen jälkeen.


Hyödyt:

  • Ammattitaitoinen talousjohtaja luo vahvan perustan yrityksen liiketoiminnalle ja kannattavalle kasvulle
  • Yritys saa käyttöönsä talousjohtajan kustannustehokkaasti huomioiden yrityksen tarpeet ja tilanteen
  • Johdon resurssien vapauttaminen tuottavampaan työhön


Videolla
Marine Alutechin toimitusjohtaja Niko Haro kertoo yhteistyöstä Greenstepin kanssa: ”Yrityksen projektilaskentaa kehitettiin, ja laadittiin sekä lyhyen että pitkän tähtäimen tulos-, tase- ja kassavirtaennusteita. Taloushallinnon kehittämisen tuloksena saatiin esimerkiksi selkeyttä maksuvalmiuden seurantaan.”

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitä