NetSuite-ERP toi selkeyttä Kyrön kansainvälisiin toimintoihin

Kyrö Distillery Company valmistaa hienointa single malt -ruisviskiä ja ruisginiä vanhalla panimolla Isossakyrössä. Ainutlaatuisen liiketoiminnan laajentuessa yhtiö tarvitsi toimintansa tueksi kattavan toiminnanohjausjärjestelmän ja valitsi Greenstepin käyttöönoton tueksi.

Kyröltä Miika Salmi Lipiäinen ja Linda Hasi kertovat yhteistyöstämme videolla:

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitä


“Kyröllä huomasimme tarvitsevamme tehokkaan toiminnanohjausjärjestelmän ja olemme työskennelleet Greenstepin kanssa sen osalta melkein alusta asti. Greenstepin ansiosta operaatiomme hoituvat sujuvasti aina rukiinostosta alkoholijuomien myymiseen maailmalle. He ovat auttaneet meitä matkan varrella integraatioiden ja itse järjestelmän kanssa", kertoo Miika Salmi Lipiäinen, yksi Kyrön perustajista.

Korkealaatuiset prosessit ja kumppani liiketoiminnan kasvun perustana

Greenstepin ja Kyrön välinen yhteistyö on syventynyt nopeasti, kun Kyrö on laajentanut toimintaansa ulkomaille. Monimutkaiset ja laajentuneet prosessit vaativat tehokasta johtamista, ja NetSuite on osoittautunut tässä elintärkeäksi työvälineeksi.

“Yhteistyömme alkoi ERP-järjestelmän käyttöönotolla ja jatkui logististen toimintojen, tehtävienhallinnan ja varastoon liittyvien toimintojen tehostamisella. Perustimme uusia yrityksiä Saksaan, Iso-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin, ja meidän täytyi integroida ne samaan konserniin. Greenstep on ollut loistava kumppani, sillä he ovat auttaneet meitä asiantuntemuksellaan kehityskohteiden tunnistamisessa ja niistä syntyneiden kehitysprojektien toteutuksessa. Onpa tarpeemme olleet sitten taloushallinnollisia tai operatiivisia, he ovat pystyneet integroimaan kaiken ERP-järjestelmäämme", Miika lisää.

Miikan mukaan he harkitsivat useampia eri kumppaneita ERP:n käyttöönoton tueksi. Lopulta Greenstep kuitenkin valikoitui kumppaniksi asiantuntemuksen ja sopivien henkilöiden ansiosta.

“Greenstepin palvelut ovat olleet todella kokonaisvaltaisia ja lisäksi heiltä löytyy oikeat henkilöt ja prosessit. He ovat auttaneet meitä kaikessa, oli kyseessä sitten uusien yritysten perustaminen tai uusien kirjanpidon prosessien pystyttäminen. Liiketoimintaamme on viskin valmistus, viskin varastointi ja viskin jakelu. Se on monimutkainen operaatio, jossa mennään edestakaisin niin logistisesti kuin taloushallinnon näkökulmasta, joten kustomoidut prosessit ovat meille tärkeitä", Miika kertoo.


Asiantunteva kumppani on sitoutunut rakentamaan Kyrön ainutlaatuista tarinaa

Greenstepin avulla Kyrö on onnistunut laajentamaan NetSuiten käytön menestyksekkäästi koko organisaation tasolle. Uusi ERP-järjestelmä on selkeyttänyt Kyrön operaatioita ja ylittänyt kaikki heidän odotuksensa mukautuvuudellaan ja käyttäjäystävällisyydellään.

“Konkreettisin hyöty on ollut, että NetSuite mahdollistaa ydinliiketoimintaamme keskittymisen. Myös Greenstepin asiantuntijat ovat erittäin joustavia ja sitoutuneita yhteistyöhön", Kyrön henkilöstö- ja talousjohtaja Linda Hasi lisää.

“Kun aloitimme liiketoimintamme vuonna 2012, halusimme luoda ruisviinakulttuurin Suomeen ja maailmalle. Missiomme on tehdä maailman parhaita alkoholijuomia rukiista, sisältäen ginin ja viskin. Tulevaisuudessa laajennamme liiketoimintaamme ulkomailla ja se tarkoittaa myös olemassa olevien prosessien ja järjestelmien laajentamista asiantuntevan kumppanin tuella. Suosittelen Greenstepiä heidän NetSuite-asiantuntemuksensa tason ansiosta. He ovat aina kuunnelleet huoliamme ja toiveitamme ja löytäneet ratkaisut niihin", Miika kiteyttää.