Greenstep rahastojen tukena - case: OpenOcean

OpenOcean halusi tarkentaa ja sujuvoittaa prosessejaan sekä vapauttaa omaa työaikaa muihin asioihin, tässä avuksi tuli Greenstep.

OpeanOceanin COO Niklas Rosenberg kertoo videolla yhteistyöstä Greenstepin kanssa:

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitä


OpenOcean on suomalaislähtöinen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa eurooppalaisiin ohjelmistostartupeihin. Heidän fokuksessaan ovat dataintensiiviset, nuoret ja nopeasti kasvavat ohjelmistoyhtiöt. Euroopassa OpenOcean sijoittaa niin kutsuttuihin A-kierroksiin.

"Mielestäni Greenstep on asiakaslähtöinen asiantuntijaorganisaatio, jonka kanssa on tosi helppoa ja suoraviivaista tehdä yhteistyötä. Yhteistyöhön kuuluu meidän pääomarahasto- ja back office-palvelut. Sinne kuuluu rahastojen kirjanpidot, pääomakutsut ja niiden seuranta, viranomaisraportointi ja sijoittajaraportointi", OpeanOceanin COO Niklas Rosenberg kertoo.

Greenstepin tiimissä rahastoraportoinnin ja rahastohallinnoinnin asiantuntijat toimivat tiiviissä yhteistyössä kirjanpidon kanssa. Näin ollen saadaan paljon hyötyjä ja synergioita.

"Lähtötilanne oli se, että meillä oli jo tietyt toiminnot ulkoistettuna, mutta halusimme vielä tarkentaa sitä ja sujuvoittaa omia prosessejamme sekä vapauttaa omaa työaikaamme muihin asioihin. Meillä oli odotukset aika korkealla yhteistyön osalta. Meillä oli paljon asioita pöydällä ja aika tiukka aikataulu. Näiden osalta päästiin kyllä tosi hyvin käyntiin."

"Tärkein asia yhteistyössä on kuitenkin se luottamus ja yhteistyön avoimuus."

"Meillä yhteistyö jatkuu ja laajenee. OpenOceanilla käynnistyi nyt syksyllä uusi päärahasto. Tulemme tekemään yhteistyötä Greenstepin kanssa myös tämän uuden rahaston osalta.

Lämpimästi voin suositella Greenstepiä myös muille suomalaisille pääomasijoitusyhtiöille. Lähinnä jos ei halua tehdä kaikkea itse ja haluaa luotettavan ja tarkan yhteistyökumppanin", Rosenberg lisää.