Sustainability Morning -tapahtuman puheenvuoro; Ella Tanskanen

Tiistaina 24.08.2021
08:30

Greenstepin Sustainability Morning live streamissa 24.8.2021 kuultiin vaikuttavia puheita sekä uusia ajatuksia ja ideoita liiketoiminnan vastuullisuuden ajankohtaisista aiheista. Ella Tanskanen, Greenstepin Head of Sustainability Services, kertoi puheenvuorossaan Greenstepin omista vastuullisuustoimista.

Katso video tästä tai lue tiivistelmä alta:Ella kertoi puheenvuorossaan, että Euroopan unioni on linjannut tavoitteekseen olla ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. Se tarkoittaa kasvihuonepäästöjen vähentämistä niin paljon kuin mahdollista, ja jäljelle jäävien päästöjen kompensointia. Tämä on selkeä siirtymäpolku kohti vastuullista taloutta. Sillä polulla on suuria mahdollisuuksia kasvulle ja menestykselle, ja me Greenstepissä haluamme varmistaa asiakkaidemme olevan tällä polulla.

"Saatat jo tuntea Greenstepin taloushallinnon-, HR-tai CFO-palveluistamme, ja tiedät, että olemme hyviä tilinpäätöksen laatimisessa. Suuri kysymys on kuitenkin se, kuinka ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan tilinpäätökseesi? Miten se vaikuttaa esimerkiksi verotukseen, pääomakustannuksiin, vakuutusten ja materiaalien hintoihin tai liikevaihtoon? Mahdollisuuksia on useita ja ne riippuvat yrityksestäsi", kertoo Ella. Hän jatkaa: "Tämä johtuu siitä, että ilmastonmuutos ei ole trendi. Se ei valitettavasti ole asia, joka menee ohi jossain vaiheessa. Se kontrolloi koko liiketoimintaympäristöä ja asettaa rajoja."

Vastuullisuusraportoinnin vaatimukset tulevat CSRD-direktiivin myötä koskemaan kaikkia EU-alueen yli 250 henkilöä työllistäviä yrityksiä, sekä kaikkia listattuja yhtiöitä, poislukien mikroyritykset, raportointivuodesta 2023 lähtien. Ella muistuttaa, että vastuullisuuden ei kuitenkaan tulisi olla pelkkä pakonalainen velvollisuus, vaan myös liiketoimintamahdollisuus.

Greenstepin vastuullisuuspalvelut vastaavat kysymykseen; mitä vastuulliseen liiketoiminnan kasvuun tarvitaan? Autamme asiakkaitamme ESG-raportoinnissa* ja tarjoamme vastuullisuuskonsultointia. Tarjoamme myös lisäresursseja vastuullisuusasioiden hoitamiseen, ja asiantuntijapalveluihimme kuuluu interim vastuullisuusasiantuntijapalvelut. Hyvä hallintotapa on vastuullisen kasvun kannalta kriittisen tärkeää, jonka vuoksi tarjoamme myös Good Governance - Hyvä Hallinto-, sekä Whistleblowing-kanavan ja käsittelyprosessin palveluita.

Greenstep tukee asiakkaitaan syvällisellä ymmärryksellä liiketoiminnasta ja sen taloudellisista-, sosiaalisista- ja ympäristövaikutuksista. Uskomme, että mikä strategia onkaan voittamassa tulevaisuudessa, vastuullisuuden on kuuluttava siihen.

"Vastuullisuus on voittava strategia", Ella muistuttaa.

*Environmental, Social & Govermental reporting