Saumatonta konsernilaskentaa – Case DNA x AARO

Aaro Ui

Manuaalisen työn automatisointia ja tietojen syöttövirheiden poistoa, kun DNA toteutti group consolidationin ja IFRS-noudattamisen AARO-konsernilaskentajärjestelmä on ollut DNA Oyj:n käytössä jo useita vuosia. Tuloksena automatisointia ja ajansäästöä, mielekkäämpää konsernikirjanpitoa ja raportointia!

DNA on yksi Suomen johtavista telekommunikaatio- ja tietoliikenneyrityksistä. Yhteistyö AAROn ja DNA:n välillä alkoi jo vuonna 2016, kun yhtiössä oli konsernilaskentajärjestelmän vaihtotarpeen ilmettyä aloitettu perusteellinen selvitystyö uuden järjestelmän löytämiseksi ja implementoimiseksi. Harkinnan tuloksena DNA valitsi AAROn ja sen joustavan tuotepaketin.

Kyösti Bergdahl, DNA:n Development Manager, toimi AAROn käyttöönoton projektijohtajana. Hän ja muu DNA:n tiimi työskentelivät läheisesti AAROn henkilöstön kanssa AAROn mukauttamiseksi ja implementoimiseksi (on-premise).

DNA Oyj:n suurimpana tavoitteena järjestelmävaihdosprojektissa oli saavuttaa datan automaattinen päivittyminen. Kun muutoksia tulee, haluttiin niiden valuvan ilman aikaavievää, manuaalista työtä eri sijainteihin. Lisäksi haluttiin mm. automatisoida tasekirjojen laadinta.

Voit kuunnella alla olevalta videolta, miten DNA:lla on AARO käytännön työssä koettu.

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitäTarpeet konsernilaskennan ja raportoinnin saralla täytäntöön

AARO toimii linkkinä järjestelmien välillä, ja data kulkee ja päivittyy tarvittavien järjestelmien välillä.

"Integraatio kirjanpitojärjestelmään on toiminut loistavasti ja päivitykset tapahtuvat automaattisesti", Bergdahl kiittää.

DNA:lla AARO ja AARO Lease IFRS 16:n oppiminen ja käyttäminen on koettu helpoksi. DNA:n talousosaajat käyttävät dynaamista toiminnallisuutta tallentaakseen IFRS 16 -standardin alle lukeutuvat sopimukset, ja siten importata niiden luvut ja luoda raportteja helposti.

AAROn ja AARO Connectorin automatisoinnin ansiosta DNA työskentelee tehokkaammin, kerää ja tuottaa dataa läpinäkyvämmin ja generoi raportteja nopeammin kuin koskaan ennen. Jos luvut muuttuvat, loppukäyttäjät lataavat ne AAROn, jonka jälkeen päivitetyt raportit luodaan automaattisesti ja saumattomasti. Kuukausiraportointi toimii sujuvasti, ja DNA:lla on vahva ja täysin toimiva konsernitilinpäätös- ja vuokrarekisterijärjestelmä. Bergdahlin mukaan tärkeä osa pitkäaikaista menestystä AAROn kanssa on myös AAROn tuen nopea ja laadukas taso.

"AARO toimii hienosti ja on täyttänyt tarpeemme", Bergdahl summaa.

Ollaanko teillä kiinnostuneita AAROsta?

Hieno valinta. AARO tekee konsernilaskennasta sujuvampaa. Me Greenstepillä tuemme AAROn käyttöönottoa ja käyttöä.

Greenstepin osaajillä on laaja kokemus AAROn työkaluista ja teemme läheistä yhteistyötä yhtiön kanssa. Ota meihin yhteyttä ja kerromme lisää! Voit esimerkiksi varata ajan demolle ja/tai keskustelulle kanssamme.