Tehokasta rekrytointia poikkeusolosuhteista huolimatta

Nina header small
Anette salonen

Anette Salonen

HR Partner

Greenstepin kasvuvauhdissa sopivien uusien greenstepiläisten löytäminen ja tehokas perehdyttäminen ovat yksiä kriittisimpiä prosessejamme. Miten tässä onnistuttiin poikkeusvuonna 2020?


Kun vuosi 2020 muutti tapaamme tehdä töitä muutenkin, muutti se luonnollisesti myös rekrytointia. Teams-haastatteluista ja etäperehdytyksistä tuli nopeasti uusi normaali. Muutoksista huolimatta jatkoimme rekrytointeja suunnitellusti ja meillä aloitti 118 uutta greenstepiläistä vuoden aikana.


Greenstepin rekrytointeihin osallistuu useita henkilöitä ja haluamme yhdessä tiiminä löytää meille parhaiten soveltuvat osaajat kasvamaan ja kehittymään asiantuntijan rooleissa. Myös tapaamamme työnhakijat arvostavat rekrytointiprosessiamme, jossa he pääsevät tutustumaan useampaan greenstepiläiseen ja mahdollisesti tapaamaan tulevia tiimiläisiä. Tapaamisten perusteella hakijan on helpompi arvioida, sopiiko hän osaksi Greenstep-perhettä.

Työpaikan vaihdos on aina jännittävää työnhakijalle ja siksi meille on tärkeää antaa rehellinen kuva yrityksen kulttuurista, henkilöstöstä ja työn sisällöstä. Viime vuosien aikana Greenstep on kasvanut paljon ja kasvuvauhti jatkuu edelleen tasaisena. Haluamme panostaa kasvuun, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kehittää toimintaamme ja investoida itseemme. Haluamme tarjota myös hyvät ja turvalliset työsuhteet kaikille greentepiläisille ja kasvun myötä pystymme tietenkin tarjoamaan loistavia kehittymismahdollisuuksia yrityksen sisällä.

Moni yritys laittoi viime vuonna rekrytoinnit jäihin koronan takia, mikä loi epävarmuutta myös työnhakijoille. Myös virtuaalitapaamiset toivat uutta jännitystä työnhakuun, sillä moni osallistui ensimmäistä kertaa rekrytointiin ja haastatteluihin Teamsin välityksellä. Greenstepillä tähän on totuttu, kun yhteistyötä rekrytoinneissa tehtiin jo aiemmin eri toimipisteidemme välillä, mutta harva oli tottunut tapaamaan hakijoita pelkästään Teamsin välityksellä. Samat asiat korostuvat, oli haastattelu sitten kasvotusten toimistolla tai Teamsin välityksellä, mutta etähaastattelussa rekrytoijan tulee omalla aktiivisuudellaan luoda vielä vahvemmin mukava ja rento ilmapiiri, jossa hakijan on helppo olla.

Miellyttävän ilmapiirin luominen Teamsin välityksellä ei ole itsestään selvää, ja sekin vaatii harjoitusta. Myös tekniset ongelmat saattavat luoda epävarmuutta, kun ei tiedä miten yhteydet toimivat koko haastattelun läpi. Nämäkin asiat taklataan rennosti ja olemmekin usein joutuneet hieman soveltamaan kesken tapaamisen. Myös lemmikkejä ja lapsia on nähty ruudun toisella puolella, mikä tuokin hauskan säväyksen haastatteluun. Tärkeintä on, että hakijalle jää hyvä fiilis tapaamisen jälkeen!Tammikuussa Greenstep Academyn koulutuspalveluissa assistenttina aloittanut Nina Åman kertoo ohessa ajatuksistaan Greenstepin etärekrytointiprosessista ja ensimmäisistä työpäivistään. Tilanne jännitti alkuun, mutta hyvin suunniteltu rekrytointi- ja perehdytysprosessi mahdollistivat ketterän aloituksen:

- Etähaastattelu tuntui alkuun jännittävältä, sillä niistä oli hyvin vähän kokemusta. Ensin täytyy miettiä, että kaikki välineet toimivat. Seuraava huoli on, että saako välitettyä itsestään oikeanlaisen kuvan pelkästään videon ja äänen välityksellä. Toisaalta itselle tutussa ympäristössä oli mukava ja helppo olla, vaikka tilanne olikin uusi ja jännittävä. Greenstepin henkilöistä sai haastattelussa rehellisen ja aidon kuvan. Etänä aloittaminen jännitti myös alkuun! Oman tiimin kesken kaikki on mennyt kivasti. Olen päässyt tapaamaan muutamia greenstepiläisiä ja kaikki ovat saaneet oloni tuntumaan tervetulleeksi. Ihan kuin olisin jo osa Greenstep-perhettä!

Jännityksestä huolimatta Ninalle jäi yleisesti hyvä fiilis rekrytointiprosessista:

- Rekrytointiprosessi tuntui ehjältä kokonaisuudelta. Koin, että hakijana minut huomioitiin hyvin ja sain tarpeeksi tietoa hakuprosessin aikana. Yhteydenpito oli sopivan rentoa ja ammattitaitoista samaan aikaan!

Greenstepin hakijoista edelleen suuri osa tulee greenstepiläisten omien verkostojen kautta. Vuoden 2020 henkilöstökyselyn tuloksista meille vahvistui tieto, että greenstepiläiset viihtyvät hyvin meillä ja siksi suosittelevat meitä mielellään omalle verkostolleen. Suositteluindeksin keskiarvo oli 9,1/10, joka eNPS-indeksiksi muutettuna tarkoittaa huikeaa eNPS-indeksiä 78! Indeksin asteikko on -100 ja 100 välillä, eli mitä isompi positiivinen luku saadaan, sitä todennäköisemmin työnantajaa suositellaan. Jo yli 20 pistettä luokitellaan hyväksi tulokseksi, joten 78 on Greenstepille huipputulos vuodelta 2020 ja siitä kuuluukin kiitos jokaiselle greenstepiläiselle ja meitä suositelleelle!