Uuden työn aloittaminen Greenstepillä – työntekijät kertovat

Anne Grankvist small

Uuden työn aloittaminen on jännittävää aikaa, ja siihen liittyy paljon uutta. Jotta uusi työntekijä saisi mahdollisimman hyvän startin Greenstep-uralleen, on tärkeää, että hän tuntee itsensä tervetulleeksi heti alusta alkaen ja oppii tuntemaan yrityksen arjen ja toimintatavat sekä perehtymään yrityksen liiketoimintaan. Keskustelimme kahden uuden greenstepiläisen kanssa heidän kokemuksistaan perehdytysprosessistamme ja uuden työn aloittamisesta Greenstepillä.

Perehdytyksen ensimmäinen vaihe tapahtuu jo rekrytointiprosessin yhteydessä. Silloin työnhakija pääsee tutustumaan yritykseen ja tapaamaan useita mahdollisesti uusia kollegoita. Rekrytointiprosessi on Greenstepillä äärimmäisen tärkeä, sillä haluamme jo varhaisessa vaiheessa antaa hakijalle mahdollisimman tarkan kuvan Greenstepistä yrityksenä, kulttuuristamme ja ihmisistä.

Anne Grankvist aloitti tänä syksynä Greenstepin myyntitiimissä Inbound-puolella. Hän oli aiemmin kuullut paljon hyvää Greenstepistä ja hänen mukaansa rekrytointiprosessi varmisti, että Greenstep on hänelle oikea paikka:

- Rekrytointi eteni helposti ja omaan tilanteeseeni nähden nopeasti. Pääsin kahteen haastatteluun ja molemmissa haastatteluissa koin haastattelut mielenkiintoisiksi ja relevanteiksi. Greenstepin henkilöstöstä sai rehellisen ja asiantuntevan kuvan jo tässä vaiheessa, ja arvostin sitä, että HR:n puolelta oltiin usein nopealla aikataululla yhteydessä. Tuntui, että hakijasta todella välitetään, kertoo Anne.

Yhteinen suunnitelmallinen perehdytys

Greenstepillä tarjoamme uramahdollisuuksia niin alalla aloitteleville kuin kokeneillekin osaajille. Kun työsopimus on kirjoitettu, jokainen uusi työntekijä osallistuu kattavaan Greenstep-perehdytykseen, jossa syvennytään yleiseen katsaukseen Greenstepistä sekä tutustutaan tuleviin kollegoihin.

Koska laadukas työn jälki on meille sydämen asia, haluamme kattavalla perehdytyksellä varmistaa, että työntekijällä on parhaat mahdolliset työkalut suoriutua hyvin omissa asiakastöissään. Laadun lisäksi haluamme työskennellä proaktiivisella asenteella ja tunnistaa asiakkaiden uudet tarpeet sekä vastata heidän toiveisiinsa. Laaja palveluvalikoimamme mahdollistaa sen, että jokainen konsulttimme voi hyvinkin löytää asiakkaalla tarpeita, joissa jokin muu tiimi Greenstepillä osaa auttaa. Tämä edellyttää, että kaikki greenstepiläiset tuntevat Greenstepin toiminnan, palvelut sekä työskentelytavat ja tässä on myös perehdytyksellä keskeinen rooli.

- Perehdytyksessä otettiin hyvin huomioon ihmisten eri työtehtävät ja toimenkuvat. Kaikkiin kysymyksiin sain vastaukset, kun niitä kysyin eri tahoilta. Perehdytyksessä sai myös oppia paljon uusia asioita Greenstepin eri palveluista, mikä varmasti tulee auttamaan minua menestymään työtehtävissäni myyntitiimissä, kertoo Anne.

Myös Kati Okkonen aloitti tänä syksynä Greenstepillä. Hän liittyi mukaan Oulun kirjanpitotiimiin ja työskentelee taloushallinnon konsulttina. Kati oli tutustunut ensin Greenstepiin kotisivujen kautta ja oli kiinnittänyt huomiota erityisesti yrityksemme arvoihin, toimintatapoihin ja monipuolisiin työuran kehittymismahdollisuuksiin. Myös Kati oli tyytyväinen perehdytysprosessiin:

- Kokonaisuutena perehdytyspäivistä jäi mieleen lämminhenkiset ja ystävälliset tunnelmat. Greenstepin palveluista ja toimintatavoista kerrottiin avoimesti ja niistä sai rehellisen ja selkeän kuvan. Ohjeistettiin myös hyvin käytännöllisissä asioissa, esimerkiksi miten tunteja kirjataan, mistä saa apua eri asioissa ja käytiin läpi ohjeportaalia, hän kertoo.

Kati nostaa esille Oulun tiimin hyvää yhteishenkeä. Tässä Kati (keskellä) yhdessä kollegoidensa Suvi Tiluksen sekä Sari Huotarin kanssa.

Satoja asiantuntijoita – satoja perehdyttäjiä

Kattavan Greenstep-perehdytyksen jälkeen uusi työntekijä pääsee perehtymään syvemmin omiin työtehtäviinsä. Tämä osa perehdytyksestä räätälöidään aina henkilön taustan ja kokemuksen mukaan. Tiiminvetäjä ja koko tiimi työskentelee läheisesti uuden tiimiläisensä kanssa, ja sen lisäksi jokaisella greenstepiläisillä on tärkeä tehtävä tukea ja auttaa uusia greenstepiläisiä pääsemään yritykseen sisään. Myös sisäinen HR-tiimimme on läsnä uuden greenstepiläisen työarjessa: kaikki uudet työntekijät voivat varata juttutuokion muutaman viikon työskentelyn jälkeen, jossa heillä on mahdollisuus käydä sisäisen HR-tiimin kanssa läpi mieleen tulleita kysymyksiä tai yleisesti fiiliksiä liittyen aloitukseen.

Anne kertoo, että vaikka ensimmäiset viikot ovat alkaneet melko hektisesti, hän on nauttinut siitä, että on päässyt tutustumaan uusiin kollegoihin sekä auttamaan muita tiimiläisiä – ja näiden kautta tuntemaan itsensä erittäin tarpeelliseksi organisaatiossa ja myyntitiimissä. Myös Kati on ollut tyytyväinen ensimmäisiin viikkoihin:

- Kaikki ovat olleet todella ystävällisiä ja avuliaita, ja Oulun toimistolla on hyvä yhteishenki. Greenstep työantajana on ilahduttanut avoimuudellaan, samanarvoisuudellaan sekä mahdollisuuksillaan, joilla voi päästä kehittämään työuraansa eteenpäin, hän summaa.

Oletko sinä miettinyt työpaikan vaihtoa tai kiinnostaisiko sinua tietää, minkälaisia uramahdollisuuksia voisimme tarjota juuri sinulle? Katso kaikki avoimet työpaikkamme täältä!