Analytiikka kansainvälistyvän yrityksen tukena

Juha ja antti 3
Juha kapanen

Juha Kapanen

Analytics Business lead

Liiketoiminnan laajentamiseen ulkomaille liittyy usein erilaisia investointeja ja kustannuksia. Modernit analytiikka- ja Business Intelligence (BI) -työkalut auttavat osaltaan tekemään kansainvälistymis-prosessista sujuvamman. Ne helpottavat mm. raportointia, kun mukaan tulee uusia ulkomailla käytettäviä järjestelmiä, uusien liidien hankkimista sekä datan konsolidointia.

Analysoi liidisi BI:n avulla

Laajentaessasi liiketoimintaasi uusille markkinoille, käytössäsi on jo todennäköisesti liidien generointiin ja myyntisi hallintaan ohjelmistoja kuten Vainu, Leadfeeder tai Salesforce. BI-ratkaisusta on tällöin suuresti hyötyä, oli käytössäsi yksi tai useampi ohjelmisto. Voit yhdistää kaikki myynti- ja liiditietosi yhdelle raportointialustalle ja analysoida, mitkä ovat parhaiten menestyviä tuotteitasi ja kenelle sinun pitäisi myyntiä kohdentaa. BI-ratkaisu myös säästää rahaa – sinun ei tarvitse enää ostaa lisenssejä jokaiseen ohjelmistoon jokaiselle niitä tarvitsevalle työntekijällesi.

Yhdistä talousluvut helposti BI:n avulla

Käyttämäsi kirjanpito-, palkka- ja HR-ohjelmistot ovat usein sovellettavissa vain paikallisen markkinan säädösten mukaisesti, jolloin tarvitset jokaiselle uudelle markkina-alueelle käyttöösi uuden ohjelmiston ja manuaalinen datan viikoittainen ja kuukausittainen raportointi on työlästä.

BI auttaa sinua automatisoimaan kaikki tietovirrat eri ohjelmistoista yhteen paikkaan. Sen avulla pääset eroon manuaalisesta työstä ja Excel-taulukoista. Voit reaaliaikaisesti seurata koko yritystoimintasi kehitystä, ja tarvittaessa myös keskittyä uusien tytäryhtiöidesi yksityiskohtiin. Ulkoasut ovat kustomoitavia ja voit esittää tietoa juuri haluamallasi tavalla ilman kompromisseja. Automatisoidut tietovirrat tarjoavat myös läpinäkyvyyttä ja voit aina luottaa siihen, että saat tietosi käyttöösi muokkaamattomina.

Varmista, että datasi on järjestyksessä

Alusta asti on tärkeää varmistaa, että uusien tytäryhtiöiden ohjelmistot on toteutettu niin, että ne tukevat raportointiasi. Varmista myös, että kirjanpito, toiminnanohjaus, sekä muut ohjelmistot keräävät dataa juuri sillä tavalla kuin haluat niitä mitattavan ja raportoitavan. On esimerkiksi tärkeää, että kirjanpitosi seuraa yrityksen sisäisiä tapahtumia erikseen ja niiden dimensiot ovat juuri ne, joita tahdot seurata. Tärkeää on myös se, että ylläpidät perustietoja kustannuskeskuksista, tuotteista, asiakkaista ja toimittajista läpi eri ohjelmistojen, jotta voit helposti kerätä tietosi yhteen.

Haluaisitko tietää lisää? Lue Business Intelligence –ratkaisu BI Bookista ja varaa ilmainen demo!