Innovatiivisia ratkaisuja ja uniikkeja kehittymismahdollisuuksia – tutustu analytiikkatiimiimme!

Analytiikkatiimi Juha ja Antti

Oletko innokas sukeltamaan analytiikan maailmaan ja venyttämään Power BI:n rajoja? Meillä voit kehittää taitojasi monipuolisissa asiakasprojekteissa konsultin roolissa ja työskennellä markkinoiden parhaiden työkalujen parissa. Analytiikkatiimimme on kasvanut jo 60 hengen asiantuntijajoukoksi, ja he palvelevat asiakkaita laajalti eri toimialoilta ja kokoluokista. Tutustutaanpa tiimiin tarkemmin!

Vuonna 2018 haastattelimme analytiikan asiantuntijoitamme Juha Kapasta ja Antti Valtosta, kun analytiikkapalvelut olivat tuore uutuus Greenstepillä, ja tiimi oli vasta perustettu. Vuosien saatossa heidän työnkuvansa ovat muuttuneet käytännön tekemisestä johtavaan asemaan – nykyään kaksikko toimii analytiikkapalveluiden liiketoiminnan vetäjinä, tiimijohdon tehtävissä, kehityshommissa ja myynnissä.

Nyt kysyimme heiltä, mitä kaikkea tällä välillä on ehtinyt tapahtumaan ja millainen Greenstepin analytiikkatiimi on nyt.

– No ensinnäkin tiimi on kasvanut ihan hurjasti! Vuonna 2018 meitä oli tiimissä käytännössä vaan me kaksi. Nykyään meitä on yli 60 henkeä. Meillä on paljon osaavia asiantuntijoita ja sparrausapua löytyy laajasti, Juha aloittaa.

  Myös asiakkaiden määrä on kasvanut huomattavasti, ja asiakkaiden koko- ja toimialahaarukka on laajentunut entisestään. Analytiikkatiimi palvelee yrityksiä ja organisaatioita pienistä yhtiöistä isoihin pörssiyhtiöihin. Projektit voivat olla hyvinkin laajoja, ja töitä voidaan tehdä esimerkiksi interim-konsulttina asiakkaan omissa ympäristöissä. Tiimi tekee myös pienempiä projekteja asiakkaiden täsmätarpeisiin.

  Vuosien varrella analytiikkatiimi on kehittänyt myös omia softia ja työkaluja – kuten esimerkiksi analytiikka- ja raportointijärjestelmän, BI Bookin, jota käyttävät jo sadat yritykset! Tutustu BI Bookiin tarkemmin täällä.

  – BI Bookin tuotekehitys, custom connectorit ja muut omat teknologiat tuovat paljon mielenkiintoisia työtehtäviä meidän tiimiimme, eli meillä työ ei ole enää vain puhdasta konsultointia. Esimerkiksi viimeisimpänä uutuutena BI Bookiin tuli planning-ominaisuus, jolla yritykset voivat muun muassa budjetoida ja ennustaa kätevästi, Juha kertoo.

   Myös tiimin työskentelytavat ovat kehittyneet kasvun ja uusien tarpeiden myötä. Toistuvia rutiinitehtäviä on pystytty automatisoimaan, jotta aikaa säästyy muihin tehtäviin. Tiimin työskentelytavoissa korostuu eri osaajien yhteistyö ja skaalautuvien ratkaisujen tekeminen jokaisessa asiassa.

   – Meidän työmme on vähän erilaista verrattuna ehkä moniin muihin analytiikan konsulttiyrityksiin, joiden liiketoiminnassa ei välttämättä ole sitä skaalautuvaa SaaS-kulmaa. Me teemme skaalautuvia ratkaisuja, joilla saamme tehokkaat implementointiajat asiakkaille. Kun meillä ratkaiset jonkun asian, niin se täytyy ratkaista se siten, että se palvelee seuraavaa sataa asiakasta. Kaiken ratkaiseminen on siis paljon kompleksisempaa, mutta myös paljon palkitsevampaa, koska täytyy miettiä kestävämpiä ratkaisuja, Antti hymyilee, ja jatkaa:

   – Me pyrimme tekemään yhdessä asioita – monesti projekteissa on niin frontti- kuin bäkkipuolenkin tyyppejä. Meillä konsultit pääsevät tekemään monipuolisesti erilaisia projekteja asiakkaillemme. Heillä voi olla myös omia nimettyjä asiakkuuksia, jotka tuovat enemmän jatkuvuutta tekemiseen

    Millaisia rooleja analytiikkatiimistä löytyy?

    Juha ja Antti kertovat, että analytiikkapalveluiden tiimi jakaantuu karkeasti frontti- ja bäkkipuoleen. Tiimissä työskentelee monipuolisesti erilaisia osaajia, kuten Data Engineerejä ja Data Analysteja.

    – Data Engineerin työhön meillä kuuluu datan tarjoaminen kehittäjille. He etsivät oikeista järjestelmistä dataa ja varastoivat sen tietovarastoon, ja sitten Power BI -kehittäjät hyödyntävät sitä mallien rakentamiseen. He myös rakentavat järjestelmien välisiä integraatioita, ja tekevät myös paljon projekteja Greenstepin sisäisiin käyttötarpeisiin.

     Data Analystien työnkuvaan kuuluu taas BI-ratkaisujen kehittäminen asiakkaan tarpeisiin:

     – Meillä Data Analystit kehittävät asiakkaiden kanssa heidän tarpeisiinsa sopivia BI-ratkaisuja. He speksaavat asiakkaiden kanssa, minkälaista raportointia halutaan, sekä millaisia liiketoiminnan asioita halutaan mitata. Sitten he kehittävät tietomalleja ja varsinaisia mittareita raportointia varten. Meillä on jo paljon hyviä valmisratkaisuja, joita voidaan räätälöidä asiakkaan käyttöön, eli kaikkea ei aina tarvitse alusta asti itse kehittää, Juha kertoo ja jatkaa:

     – Data Analystit voivat työskennellä useampien asiakkaiden kanssa tai interim-konsultteina asiakkaan tiloissa. Heidän työhönsä kuuluu myös paljon BI Bookin kanssa tekemistä ja tuotekehitystä.

      Hyvää meininkiä ja uniikkeja urapolkuja

      Juha ja Antti kertovat, että he ovat alusta asti pyrkineet kokoamaan analytiikkatiimiin hyvän porukan, jolla yhteishenki pelaa.

      – Meillä on aina ollut se mentaliteetti rekrytoinneissa, että halutaan tiimiin erilaisia tyyppejä, joita yhdistää innostus ja motivaatio datajuttuja kohtaan. Meillä onkin tosi hyvä yhteishenki, Antti iloitsee, ja Juha jatkaa:

      – Porukka viihtyy paljon toimistolla, ainakin täällä Espoossa. Meillä on aina tosi hyvä meininki siellä, käydään yhdessä lounaalla ja vietetään vapaa-ajallakin aikaa yhdessä eri harrastusten parissa. Sitten meillä on tietty tiimipäiviä tietyin väliajoin, joissa nähdään ihan koko tiimin kanssa.

      Avoimet työpaikat data analyst
      Analytiikkatiimillä on Espoon toimistolla oma pleikkarikulmaus!


       Tiimihenkeä nostattaa myös se, että kehittymiseen kannustetaan jatkuvasti. Analytiikkatiimissä onkin paljon tekijöitä, jotka ovat kasvaneet esimerkiksi Data Analysteistä tiiminvetäjiksi tai Junior-tasolta Senior-tasolle.

       – Meillä pääsee haastamaan itseään! Se on yksi iso syy, miksi jengi täällä viihtyy. Meillä on monipuolisia projekteja ja asiakkaita, ja kokeneetkin konsultit pääsevät oppimaan uusia asioita. Me pyritään siihen, että meillä on koko ajan uusimmat teknologiat käytössä, ja tehdään töitä fiksulla tavalla hyödyntäen kaikkea mitä teknologiasta on irti saatavilla. Myös omaa BI Book -softaamme kehitetään jatkuvasti. Me pyrimme siihen, että kaikki pääsisi kehittymään ja jokainen pääsisi vierailemaan siellä epämukavuusalueella, että oma mukavuusalue kasvaisi, Juha kertoo.

        Tiimissä vallitsee hyvä tiedon ja osaamisen jakamisen meininki, ja kouluttautumaan pääsee usein.

        – Porukkaa koulutetaan jatkuvasti – meillä on aina joka toinen viikko koulutuksia, joissa kaikki pääsee kouluttamaan niissä asioissa mitä he ovat oppineet työssään. Meillä jaetaan tietoa tiimin kesken tosi aktiivisesti, Juha iloitsee.

        Tule mukaan tiimiimme!

         Tiimissämme on paikkoja sekä proaktiivisille data-analyytikoille että datainsinööreille/Python-kehittäjille. Olitpa sitten urapolkusi alussa tai jo kokeneempi analytiikkavelho, pystymme varmasti haastamaan sinua ja kehittämään taitojasi uudelle tasolle monipuolisissa projekteissa.

         Kiinnostaisiko sinua työ kasvavassa analytiikkatiimissämme? Tsekkaa avoimet paikkamme urasivuiltamme ja hae mukaan!

         Rekrytointitarpeemme elävät asiakaskysyntämme mukaan ja käymmekin mieluusti keskusteluja alan osaajien kanssa läpi vuoden ja rekrytoimme aktiivisesti uusia vahvistuksia analytiikkatiimiimme. Kuulisimme siis mielellämme sinusta, vaikka meillä ei juuri tällä hetkellä olisikaan avointa hakua ilmoittelussa.