Jaa kaikki raportit vaivattomasti BI Bookin avulla!

Tuomo ja Filip matala
Filip lindholm

Filip Lindholm

Product Manager

Tökkiikö ikuinen Excel-raporttien naputus- ja jakamisrumba? BI Bookin avulla muokkaat ja jaat kaikki raporttisi helposti erilaisin käyttöoikeuksin.


Yritysten raportointi on usein työläs ja aikaa vievä prosessi, joka on perinteisesti totuttu hoitamaan Excelien avulla. Prosessi alkaa tulostamalla raportti kirjanpito- tai muusta järjestelmästä, jonka jälkeen sen antamia lukuja aletaan manuaalisesti siirtämään Exceliin. Tässä vaiheessa raportin tulostamisesta on saattanut vierähtää jo viikko ja Excelistä olla olemassa useampia eri versioita. Herää kysymys versioidenhallinnasta. Onko käytössä raportin uusin versio? Entä kenellä se on?

Tämän jälkeen valmis raportti julkaistaan ja jaetaan eri tahoille. Organisaation johtoryhmältä saattaa tulla siihen muutosehdotuksia ja raportin eri versioita kertyy entistä enemmän. Mistä tiedät onko sähköpostiisi muutama päivä sitten lähetetty Excel vielä se kaikkein ajantasaisin?

Jaa raportit helposti BI Bookin avulla!

BI Book -raportointityökalu yhdistää kaikkien järjestelmiesi raportoinnin yhteen esitysportaaliin ja säästää sinut tältä Excelien naputus- ja jakamisrumbalta. BI Bookin avulla pääset näkemään aina ajantasaiset raportit helposti selaimen kautta. BI Bookiin kirjautuminen tapahtuu joko Microsoft- tai Google-tilin kautta.

Raporttien katselun lisäksi BI Bookissa on mahdollista luoda, muokata ja poistaa omia raporttejaan helposti muutamalla klikkauksella. Käyttäjä pystyy myös tuomaan itse uusia tietolähteitä halutessaan. Raportissa olevaa tietoa on helppo rajoittaa käyttäjän mukaan, esimerkiksi myyjiä voidaan rajoittaa näkemään vain omat myyntilukunsa.

BI Bookin käytössä on mahdollista antaa esimerkiksi vain katseluoikeudet organisaation tietyille tasoille tai sen ulkopuolelle. Tämä antaa entistä paremmat eväät asiakkaillemme toteuttaa ja kehittää raportointiaan dynaamisemmin ja tuoda sitä lähemmäksi omaa liiketoimintaansa.

BI Bookin eri käyttäjäroolit

Admin: Käyttäjä pystyy hallinnoimaan BI Bookin ympäristöä eli lisäämään käyttäjiä, muokkaamaan käyttäjien oikeuksia ja hyödyntämään integraatio- ominaisuuksia.

Reader: Käyttäjä pystyy selailemaan raportteja ja muokkaamaan niitä, jos admin on antanut niihin oikeudet.

Kuinka jakaminen käytännössä tapahtuu?

      Raporttien jakaminen tapahtuu klikkaamalla BI Bookin näkymän yläpalkista kohtaa "Company management". Tämän jälkeen raportteja voi hallinnoida ja jakaa eri ihmisille klikkaamalla kohdasta "Invite User" ja valitsemalla kutsuttavan henkilön sähköpostin. Pystyt myös antamaan hänelle joko admin -tai reader-oikeudet valintasi mukaan. Kutsumasi käyttäjä saa sähköpostiinsa viestin, että olet jakanut raportin hänen kanssaan.
      Lue lisää BI Bookista ja varaa veloitukseton 30 min demo, jossa pääset miettimään yhdessä data-analyytikkomme kanssa, kuinka tehostaa raportointiprosessianne!