Tilintarkastuksen jättiyhtiöstä Greenstepille - Taloushallinnon moniosaaja Riian kokemuksia

Riia 6

Haastavat asiakascaset ja kokeneet lämminhenkiset kollegat tekevät Senior Managerina työskentelevän Riia Torkon jokaisesta työpäivästä uniikin Greenstepillä. Seinäjoen tilitiimiämme vetävä Riia iloitsee suuresti siitä, että jokainen työpäivä tarjoaa mahdollisuuden haastaa osaamistaan ja auttaa kollegoja menestymään urallaan. Tässä artikkelissa Riia kertoo, millaisia kasvun mahdollisuuksia Greenstep on pystynyt hänelle tarjoamaan.

Ennen Greenstepille tuloaan Riia työskenteli yli kymmenen vuotta Big Four -yrityksessä tilintarkastuksen parissa. Greenstepille vuonna 2020 vaihtamisessa häntä kiehtoi erityisesti mahdollisuus päästä itse kehittämään ja vaikuttamaan asiakkaiden talouden raportointiin. Kun taloushallinto on ulkoistettu, on ensiarvoista, että raportointi on siitä huolimatta laadittu ajantasaisesti ja luotettavasti, ja prosessit varmistavat yhteistyön toimivuuden. Lisäkannustimena toimi myös mahdollisuus päästä rakentamaan upouutta toimistoa ja paikallista Greenstep-kulttuuria Seinäjoelle.

“Kymmenen tilintarkastuksen, ja vahvasti standardeihin pohjautuvan raportoinnin parissa vietetyn vuoden jälkeen, ajatus työstä, jossa pääsisi hyödyntämään oppejaan ja vaikuttamaan siihen, miten raportointi hoidetaan ihan käytännössä alkoi houkuttelemaan. Halusin tavallaan päästä laittamaan kädet saveen ja kehittämään asiakkaiden haasteisiin ratkaisuja alusta alkaen. Sen lisäksi Greenstepillä lisäporkkanana toimi mahdollisuus päästä rakentamaan Seinäjoen toimistoa ja paikallista kulttuuria alusta asti,” Riia kertoo.

Tiimiläisten onnistumiset ja urakehityksen tukeminen kruunaavat tiiminvetäjän työpäivät

Seinäjoen tilitiimin vetäminen on tärkeä osa Riian työtä ja hän kokeekin sen äärimmäisen palkitsevaksi. Tiiminvetämisen lisäksi hän työskentelee Greenstepille tyypilliseen tapaan myös asiakasprojekteissa. Niissä hän konsultoi Greenstepin asiakkaita talouteen liittyen mm. konsernilaskennan, tilinpäätösten ja raportoinnin tiimoilta. Itse kirjanpitoa hänen työhönsä ei kuitenkaan kuulu.

“Seinäjoen tilitiimin vetäminen on tärkeä osa työtäni. Tiimiini kuuluu kymmenkunta taloushallinnon asiantuntijaa ja- konsulttia, ja he ovat kaikki minulle todella tärkeitä. Heidän onnistumisensa, ja se jos pystyn auttamaan heitä työurallaan kehittymisessä ja eteenpäin menemisessä, on todella palkitsevaa. Heidän työhyvinvoinnistaan ja asiakasprojekteissa loistamisestaan huolehtiminen ovat merkittävässä roolissa päivittäisessä työssäni”, Riia iloitsee.

Greenstepin team leader

Kasvuyritysten uniikit haasteet mahdollistavat jatkuvan osaamisen kehittämisen

Riian kokemuksen mukaan kaksi ehdottomasti parasta asiaa hänen työssään Greenstepillä ovat ihanat ja korkeasti motivoituneet kollegat sekä mielenkiintoiset asiakascaset, joissa pääsee haastamaan osaamistaan päivittäin.

“Greenstepillä asiakkaat ovat hyvin mielenkiintoisia! Kasvuyrityksissä tapahtuu jatkuvasti, eikä tarpeisiin useinkaan riitä pelkkä peruskirjanpito. Heille saattaa tulla esimerkiksi rahoituskierroksia tai pääomasijoittajia, joille pitää raportoida tietyllä tapaa. Monilla asiakkailla tulee vastaan myös yrityskauppoja- tai järjestelyjä. Ne ovat aina jollain tavalla uniikkeja ja mahdollistavat jatkuvan uuden oppimisen. Mielenkiintoiset asiakkaat ovat kyllä ehdottomasti työni suola Greenstepillä,” Riia kuvailee.

Asiakkuuksia ja osaamisen jakamista mutkattomasti kaupunkien rajojen yli

Greenstepillä Riiaa hämmästyttää vieläkin, kuinka vaivattomasti osaamista ja asiantuntemusta jaetaan organisaation 600 asiantuntijan välillä kaupunkien ja maiden rajojen yli. Greenstepillä moni tekee myös joustavasti etätöitä ja samoihin projekteihin osallistuu ihmisiä eri alojen asiantuntijatiimeistä.

“Greenstepillä ei ole väliä, millä toimistolla istut fyysisesti. Asiakasprojekteja tehdään yli paikkakuntien rajojen, ellei asiakas erityisesti toivo, että projektin tekijän tulisi olla lähellä heidän toimipistettään. Osaamisen jakaminen ja projektien toteuttaminen hoituu Greenstepillä sujuvasti linjojen kautta, mikä mahdollistaa jatkuvan kehittymisen ja sen, että meillä voi olla minkälaisia asiakkaita vain. Se mahdollistaa myös sen, että Seinäjoellakin pääsemme työskentelemään isompien kasvuyritysten parissa ja oppimaan toisilta tiimeiltä,” Riia kertoo.

Greenstepillä hänet on yllättänyt myös työn monipuolisuus, se millaisissa projekteissa on päässyt olemaan mukana ja kuinka paljon niistä on oppinut.

Apua on aina lähellä sitä tarvitessa

Riia iloitsee myös siitä, että Greenstepillä kaikkea ei tarvitse tietää itse päästäkseen haastavimpiinkin projekteihin, sillä aina löytyy kollegoita, joiden kanssa sparrailla ja vaihtaa ideoita. Hänen mukaansa koskaan ei ole tullut sellaista hetkeä, ettei hän olisi tiennyt keneltä kysyä neuvoa, tai että hän olisi jäänyt yksin painimaan asioiden kanssa.

“Greenstepillä ammatillista kehittymistä ovat tukeneet vahvasti monipuoliset ja haastavat asiakasprojektit. Täällä on sellainen avoin ilmapiiri, missä kaikkea ei tarvitse aina tietää itse vaan voi kysyä neuvoa ja sparrailla muiden kokeneiden asiantuntijoiden kanssa. Greenstepillä on mielestäni hienoa myös se, että kirjanpitäjiä koulutetaan runsaasti ja varmistetaan, että he pysyvät ajan hermolla. Se on iso satsaus, mutta kun me luvataan asiakkaalle tietty laatu, niin on tärkeää lunastaa ne odotukset”, Riia kertoo.

Etsitkö urallesi uusia haasteita?

Greenstepille haetaan nyt sekä proaktiivisia tilitiimin vetäjiä että Accounting Specialisteja eri kaupunkiemme toimipisteisiin. Lue lisää meillä työskentelystä ja katso avoimet työpaikkamme! Blogistamme pääset lukemaan myös Vaasan tilitiimimme vetäjä Sanna-Mari Kuusiston mietteitä siitä, miten Greenstepillä työskentely eroaa perinteisestä tilitoimistosta.