Vinkit esihenkilökoulutuksen hankkimiseen

Paula telling
Heli hayrynen

Heli Häyrynen

Partner, Head of L&D

Esihenkilökoulutus ja johtamistaitojen ja -kulttuurin kehittäminen ovat yksi Greenstep Academyn useiten kysytyimmistä palveluista. Tämä on hienoa, sillä hyvin koulutetut esihenkilöt pystyvät johtamaan tiimejä tehokkaasti ja saavuttamaan tavoitteet.

Esihenkilökoulutus on tärkeä investointi yrityksen menestykselle. Kun etsit sopivaa valmennusta, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

1. Koulutuksen sisältö

Ennen kuin valitset valmennuksen, pohdi sen sisältöä ja niitä asioita joihin toivot saavasi muutosta arjessa. Hyvä esihenkilökoulutus kattaa laajan kirjon aiheita, kuten esihenkilön vastuita ja velvollisuuksia, tiimin johtamista, kommunikointia, päätöksentekoa ja ongelmanratkaisua. On myös tärkeää, että esihenkilöt tutustuvat itseensä johtajina, jotta he pystyvät johtamaan muita. Koulutuksen tulisi olla räätälöity vastaamaan yrityksesi oikeita tarpeita ja tavoitteita.

2. Kouluttajien kokemus

Kouluttajien kokemus on tärkeä tekijä koulutuksen laadun kannalta. Etsi koulutusta, jonka rakenteen taustalla ovat pedagogiikan asiantuntijat. Heillä on keinoja rakentaa toimiva kokonaisuus ja käyttää sellaisia ratkaisuja, jotka auttavat osallistujia oppimaan ja muuttamaan nykyistä käytöstään. Hyvässä tapauksessa kouluttajat ovat myös kokeneita esihenkilöitä tai johtajia, joilla on käytännön kokemusta alalta. Heidän kokemuksensa avulla voit oppia parhaita käytäntöjä ja välttää yleisiä virheitä. Kokemus ja näkemys eri toimialojen yrityksistä antaa myös perspektiiviä ja arvokkaita vinkkejä asiakasyritykselle.

3. Koulutuksen kesto ja aikataulu

Valitse koulutus, joka sopii aikatauluusi ja budjettiisi. On tärkeää, että koulutus antaa riittävästi aikaa oppimiselle ja soveltamiselle käytännössä. Vaikka nykyisin on paljon aktivoivia ja tehokkaita etäkoulutuksen muotoja, parasta yhteisölle tekee yhdessä vietetty aika ja se, että vaikeista ja monimutkaisista johtamisen asioista voidaan keskustella yhdessä ja fyysisesti samassa tilassa. Se edistää myös opittujen asioiden viemistä käytäntöön koulutuksen päätyttyä. Koulutuksiin on mahdollista yhdistää sekä etä- että lähijaksoja, jolloin koulutuksen vaatima aika ei rasita liikaa työn tekemisen arkea.

4. Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on tärkeä tekijä, mutta se ei saisi olla ainoa tekijä päätöksenteossa. Halvin koulutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Vertaile eri koulutusten hintoja ja sisältöä ennen päätöksen tekemistä.

Esihenkilökoulutus on suurenmoinen sijoitus tulevaan

Esihenkilökoulutus on tärkeä investointi yritykselle. Kun valitset sopivaa koulutusta, ota huomioon koulutuksen sisältö, kouluttajien kokemus, koulutuksen kesto ja aikataulu ja koulutuksen hinta. Kun valitset oikean koulutuksen, voit auttaa esihenkilöitäsi kehittymään ja saavuttamaan heidän omat sekä organisaatiosi tavoitteet tehokkaasti. Motivoituneet ja osaavat esihenkilöt antavat arjessa moninkertaisesti koulutukseen käytetyn investoinnin takaisin muun muassa vähentyneiä sairauspoissaoloina tai asetettujen tavoitteiden saavuttamisena.

Greenstep Academyn esihenkilökoulutukset

Tutustu tarkemmin