Marine Alutechin ja Greenstepin yhteistyö: kuinka taloushallinnon ulkoistaminen toi selkeyttä ja kustannussäästöjä

Marine Alutech

Salolainen perheyritys Marine Alutech valmistaa viranomaisveneitä kotimaisille ja ulkomaisille viranomaisille kuten, poliisille, rajavartiolaitoksille, puolustusvoimille ja satamalaitoksille. Kattava yhteistyö Greenstepin kanssa alkoi jo vuonna 2015.

Marine Alutechin ja Greenstepin yhteistyö alkoi, kun yhtiön aiemmin sisäisesti hoidettu kirjanpito tuli ajankohtaiseksi siirtää aiemmin Greenstepille. Kirjanpitoa saatiin tehostettua erittäin lyhyessä ajassa, joten yrityksen taloushallinnon kehittämistä jatkettiin kattavilla CFO-palveluilla.


Marine Alutechin toimitusjohtaja Niko Hara kuvailee Marine Alutechin yhteistyötä Greenstepin kanssa vuoden 2017 videolla:

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitä


Greenstepin kanssa yhteistyössä kehitettiin Marine Alutechin projektilaskentaa ja laadittiin sekä lyhyen että pitkän tähtäimen tulos-, tase- ja kassavirtaennusteita. Taloushallinnon kehittämisen tuloksena saatiin esimerkiksi selkeyttä maksuvalmiuden seurantaan.

"Olen tyytyväinen muutoksesta, joka kirjanpidossa on varsin lyhyessä ajassa saavutettu. Kuukausikatkot valmistuvat nopeasti, aikataulut pitävät, laatu ja kustannustehokkuus ovat kohdallaan", Haro kertoo. Hän jatkaa: "Greenstep on meille tärkeä kumppani, ja voin suositella heitä myös muille."