Meru Health -startupin taloushallinto hoituu huolettomasti Greenstepin tuella

Kristian Ranta

Meru Health on kasvava yritys, joka pyrkii kehittämään digitaalisen ratkaisun masennuksen ja ahdistuneisuuden hoitoon. Greenstep on toiminut yrityksen taloushallinnon kumppanina jo vuosien ajan.

– Pyrimme taklaamaan näitä nykymaailman suuria ongelmia, joita esimerkiksi masentuneisuus ja ahdistuneisuus ovat työelämässä. Kehitämme uudenlaista, digitaalista työkalua sekä palvelua, joka mahdollistaa paljon skaalautuvamman hoidon sekä alhaisemman kynnyksen ihmiselle hakeutua hoitoon, Meru Healthin Kristian Ranta kuvailee.

Yrittäjänä toimivalla Kristianilla on kokemusta Greenstepin toiminnasta ja palveluista jo ajalta ennen Meru Healthin olemassaoloa. Greenstep oli mukana myös erään toisen yrityksen toiminnassa, jossa Kristian aiemmin työskenteli yrittäjänä.

– Olimme edellisessä firmassa aina todella tyytyväisiä Greenstepin meininkiin! Valitsimme Greenstepin nyt sen perusteella, että yritys oli tuttu ja porukka loistavaa. Myös kilpailukykyiset hinnat vaikuttivat, Kristian summaa.


Meru Healthin perustaja Kristian Ranta kuvailee videolla yhteistyötä Greenstepin kanssa vuonna 2017:

Käytämme kolmannen osapuolen alustaa verkkosivujemme videoupotuksissa. Voidaksesi katsella videosisältöjä sinun täytyy hyväksyä kolmansien osapuolien evästeet.

Hallinnoi evästeitäApua ja neuvoja startupin tarpeisiin

Greenstep vastaa Meru Healthin kirjanpidosta ja palkanlaskennasta. Yritys on nuori ja kasvava startup. Meru Health on Kristianin mukaan saanut Greenstepiltä hyviä vinkkejä esimerkiksi kassanhallintaan, erilaisiin julkisiin rahoitusinstrumentteihin ja lainsäädännöllisiin seikkoihin liittyen.

– Startupeille tärkeää talouden kannalta on usein kassanhallinta. Kun kassaa ei välttämättä aina ole liiaksi, niin kassanhallinta ja tieto siitä, paljonko sitä on käytettävissä, on tärkeää. Tärkeää on myös yleensä kaikkien mahdollisten kuoppien välttäminen sekä se, että taloushallinnon palveluita tarjoava yritys ymmärtää pienyhtiön luonnetta. Eli esimerkiksi juuri kassanhallintaa ja käyttöpääoman rajallisuutta, Kristian jatkaa.

– Varsinkin edellisen yrityksen osalta tulee mieleen monia tilanteita, joissa saimme Greenstepiltä apua. Greenstep auttoi meitä monessa kohtaa selviämään tiukoista tilanteista. Startupilla on aina kaikenlaisia enemmän ja vähemmän vaarallisia tilanteita. Meidän ulkoistettu CFO oli raudanluja ammattilainen ja auttoi meitä selviämään monessa kohtaa näistä karikoista, joihin olisimme voineet muuten pahasti korahtaa, Kristian kertoo.

“Greenstepin asiakkaana on helppoa ja huoletonta.”

Yhteistyö Greenstepin ja Meru Healthin välillä on Kristianin mukaan toiminut hyvin. Greenstepiä Kristian kuvailee luotettavaksi, tehokkaaksi, täsmälliseksi ja edulliseksi. Isoimpina hyötyinä hän kokee palvelun yleisen pelaamisen sekä sen, että apua ja neuvoja saa nopeasti.

– Yksi iso hyöty on se, että tietää palvelun pelaavan. Minun ei tarvitse itse murehtia tai mitenkään ”tuplatsekata” asioita. Jos joltakin Greenstepin asiantuntijalta tulee esimerkiksi jokin arvio budjettiin, kirjanpitoon tai verotukseen liittyen, niin tietää, että siihen voi luottaa ja se on selkeä.

– Toinen selkeä hyöty on se, että jos Greenstepiläisiltä kysyy jotain neuvoa tai apua, niin vastauksen saa todella nopeasti. Viestintä ja kommunikaatio ovat toimineet aina todella hyvin, Kristian sanoo.

– Greenstepin asiakkaana on helppoa ja huoletonta. Voi luottaa siihen, että hommat toimivat niin kuin on sovittu, ajallaan ja ammattimaisesti.