Automatisoitua päästölaskentaa

0 D1 A9397 2 2

Liikenteen päästöt muodostavat viidesosan Suomen kokonaispäästöistä ja liikenteen päästöistä noin puolet muodostuu henkilöautoilusta. Ihmisten liikkumisella on siis olennainen rooli Suomen päästöjen kokonaisuudessa. Suomen pyrkiessä hiilineutraaliksi maaksi vuoteen 2035 mennessä, jokaisella henkilöautoilukilometrillä on merkitystä, ja auton käyttövoimalla voi vaikuttaa siihen, paljonko päästöjä syntyy.

Haastattelimme vastuullisuuspalveluiden Roosa Jokisuu-Pärnästä yritysten päästölaskennasta:

"Monet yritykset raportoivat jo nyt liikematkustuksensa päästöt, mutta laskenta tehdään usein jälkikäteen ja manuaalisesti, mikä vie aikaa. Bezalassa on mahdollista ottaa käyttöön kululaskujen tarkempi kirjaaminen, missä käyttäjä ilmoittaa laskua tehdessään samalla matkojensa pituudet ja matkustuspaikkakunnat. Tämä tarkentaa ja nopeuttaa päästöjen laskentaa huomattavasti."


Päästölaskenta käyttöön yrityksellesi helposti

Greenstepin vastuullisuuspalveluiden tiimi toteuttaa asiakkaille päästölaskentaa lisäpalveluna. Päästöjen laskenta on myös mahdollista integroida BI Book -raportointiin, jolloin päästöjä voidaan seurata reaaliaikasemmin ja automatisoidummin. Tämä onkin monen yrityksen toive, sillä päästölaskennasta halutaan mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Vuoden 2023 aikana työntekijät näkevät myös matkoistaan aiheutuneet päästöt suoraan kilometrikorvauksia hakiessaan. Päästölaskennassa tullaan hyödyntämään Suomen ilmastopaneelin, Suomen ympäristökeskus SYKKEEN Tampereen ja Helsingin yliopistojen yhdessä laskemia (*2) eri käyttövoimilla olevien autojen keskimääräisiä päästöjä:

Suorat päästötPolttoainetuotannon päästötAuton tuotannon päästöt
Bensiini2.348 kg CO2-ekv/l0.655 kg CO2-ekv/l0.018 kg CO2-ekv/km
Diesel2.689 kg CO2-ekv/l0.75 kg CO2-ekv/l0.018 kg CO2-ekv/km
Sähkö0.096 kg CO2-ekv/kWh0.016 kg CO2-ekv/kWh

0.053 kg CO2-ekv/km


Otathan yhteyttä Roosa Jokisuu-Pärnäseen, ja anna meidän auttaa päästölaskennan automatisoinnissa - näin saat käyttöösi arvokasta tietoa liiketoiminnan johtamiseen.