KLT-tutkinnon suorittaminen on yksi kirjanpitäjän uran kohokohdista

KLT-tutkinto on monen kirjanpitäjän haaveissa jo uran alkuvaiheista lähtien. Tutkinto suoritetaan läpäisemällä kerran vuodessa järjestettävä KLT-tentti. Tenttiin voi osallistua, kun kokemusta taloushallinnon töistä on kertynyt vähintään kolmen vuoden ajan.

Greenstepin taloushallinnon ammattilaisista yhdeksän suoritti tänä vuonna KLT-tutkinnon. Onnittelut upeasta saavutuksesta Antti Littunen, Elviira Pirttilä, Eveliina Malmivaara, Ida Heikkinen, Kaisa Nykvist, Markus Hagqvist, Sanna Kivilaakso, Timi Leino ja Vaula Metso!

KLT-tenttiin ilmoittaudutaan keväällä. Toukokuusta alkaen Greenstepin kirjanpitäjät ovat osallistuneet Greenstep Academyn järjestämään KLT-valmennukseen. Valmennus päättyi juuri ennen syyskuun lopussa ollutta tenttiä, joten jokainen tenttiin valmistautunut osallistui suureen määrään ohjattua opiskelua. Tämän lisäksi jokainen käytti runsaasti vapaa-aikaansa tenttiin opiskellakseen.

Valmennuksessa mukana ollut Elviira Pirttilä kertoo valmistautumisestaan tenttiin näin:

"Greenstep Academyn koulutuskokonaisuus sopi minulle loistavasti. Viikkoon mahtui kolme Academyn järjestemää koulutusta: Tiistaisin oli aina 1,5-2 h luento kyseisen viikon aiheesta. Keskiviikkona oli tehtäväklinikka, jossa käytiin aikaisempien vuosien tenteistä kyseisen aihealueen kysymyksiä läpi. Lisäksi saimme tehtäviä, joita tehtiin itsenäisesti (tai ryhmän kanssa kommunikoiden). Tehtävien purku oli aina perjantaisin. Teorian ja käytännön yhdistäminen sopii minulle hyvin."

”Kalenteroidut koulutukset olivat työaikaa, joten Greenstep tarjosi runsaasti aikaa valmistautua työajalla. Omaa aikaa on myös opiskeluun laitettava, mutta se on sen arvoista!” Elviira kiteyttää.

Erityiskiitosta tämän vuoden valmennusryhmä saa yhteisöllisyydestään. ”Ryhmä oli todella aktiivinen läpi valmennuksen. Kysymysten ja keskustelun kautta niin tenttiin osallistujat kuin kouluttajatkin saivat valmennuksesta paljon irti. Ilmapiiri ryhmässä oli loistava”, kertoo Greenstep Academyn valmentaja Johanna Vuori.

Valmennuksessa mukana ollut ja KLT-tutkinnon suorittanut Timi Leino kuvailee Greenstep Academyn valmennusta seuraavasti: ”Valmennus oli hyvin rakennettu, ohjattu ja se oli monipuolinen. Koulutuksiin oli helppo keskittyä, koska osallistujia aktivoitiin kysymyksillä ja koulutukset eivät olleet monologeja."

"Opiskelua auttoi myös hyvin aktiiviset kanssaopiskelijat. Ryhmän kanssa oli helppo toimia, koska ilmapiiri oli rento”, Timi kertoo.

Uunituore KLT Antti Littunen puolestaan kertoo yhdistäneensä opiskelun ja liikunnan tenttiin valmistautumisessa:

"Olin tiedostanut etukäteen, että pitää varata työ- ja vapaa-aikaa tenttiin valmistautumiseen. Ei opiskelu silti liian raskaalta tuntunut, ja hyvin pystyin kesälläkin lomailemaan ilman, että tentti oli aina mielessä. Academyn valmennus oli varmasti tärkein osa valmistautumisessa. Vapaa-aikana tein paljon kävelylenkkejä ja kuuntelin samalla koulutuksia. Tenttikirjoja en juurikaan lukenut, mutta vanhoja tenttejä kävin paljon läpi varsinkin viimeisinä viikkoina ennen tenttiä."

Valmennusryhmän "opiskelijoiden" lisäksi oman tiimin kollegoiden tuki oli myös tärkeässä asemassa:

"Sain hyvissä ajoin järjestettyä asiakastöitä siten, että tenttiin osallistuminen oli mahdollista. Asiakastiimeissä myös tuettiin hyvin ja autettiin töiden jakamisessa, jotta opiskelu tentin lähestyessä oli mahdollista. Kiitos Greenstepille ja työkavereille tuesta!", Antti kiittelee.

KLT-tutkinnon suorittaneet saavat todistukset vuosittain tammikuussa Tili- ja Veropäivillä. Silloin on taas syytä juhlia!