Digitaalinen oppimisympäristö tukemassa Greenstepin osaamisen kehittämistä

Greenstep digitaalinen oppimisymparisto learn365
Marjut joentausta marjava

Marjut Joentausta-Marjava

L&D Consultant

Otimme Greenstepissä syyskuussa 2023 käyttöön digitaalisen oppimisympäristön, Learn365:n (aiemmin LMS365), joka luo monia mahdollisuuksia tukea asiantuntijoidemme kehittymistä ja ammatillista kasvua. Työelämässä tapahtuu nopeita muutoksia ja digitaalisen oppimisympäristön avulla voimme vastata niihin ketterästi ja tuottaa L&D-tapahtumia, jotka ovat laadukkaita ja helposti asiantuntijoidemme saatavilla.

Mihin digitaalista oppimisympäristöä tarvitaan?

Yrityksemme on kasvanut nopeaa vauhtia ja osaajajoukon kasvaessa myös L&D (Learning & Development) -tapahtumien hallinnointi monimutkaistui. Oppimisjärjestelmän avulla näemme reaaliajassa henkilöstölle tarjotut L&D-tapahtumat ja jokaisen osallistumisaktiivisuuden. Voimme halutessamme luoda myös hyväksymisketjuja esimerkiksi koulutukseen osallistumisen hyväksymiseksi. Saamme ajantasaiset raportit eri aktiviteettien ja osallistumisen suhteen sekä pystymme myös automatisoimaan tiettyjä hallinnoinnin työvaiheita.

Lue: 4 tapaa, miten LMS auttaa kasvuyrityksiä saavuttamaan tavoitteensa

Digitaalinen oppimisympäristö antaa monia mahdollisuuksia erilaisten oppimisprosessien luomiseen. Olemme luoneet oppimisympäristöön mm. koulutuspolkuja, yksittäisiä live-koulutuksia, joihin osallistutaan joko etänä videon välityksellä tai paikan päällä toimipisteissämme sekä itseopiskeltavia verkkokoulutuksia. Henkilöstö löytää kaiken tarjonnan helposti yhdestä paikasta ja järjestelmää on mahdollista käyttää eri laitteilta.

Miten digitaalinen oppimisympäristö otetaan käyttöön?

Prosessina digitaalisen oppimisympäristön käyttöönotto vaatii asiaan perehtymistä ja aikaa, sillä kaikki markkinoilla tarjolla olevat järjestelmät eivät sovi jokaisen tarpeisiin.

Kartoitimmekin Greenstepillä ensin keskeisimmät kriteerit siihen mitä tarvitsemme, ja sen pohjalta tutustuimme eri järjestelmiin sekä niiden ominaisuuksiin. Järjestelmän valinnan jälkeen opiskelimme oppimisympäristön toimintamahdollisuuksia ja testasimme sitä harjoitusympäristössä. Tämän jälkeen aloimme suunnittelemaan, mitä aiempia tietoja viemme järjestelmään ja miten eri kokonaisuudet kannattaa sinne rakentaa.

Greenstep Learn365 -digitaalisen oppimisympäristön kurssitarjonta on erittäin laaja.
Greenstepin digitaalinen oppimisympäristö tarjoaa greenstepiläisille erilaisia kursseja erittäin laajalla skaalalla.

Oppimista järjestelmän osalta tapahtuu edelleen, ja kehitämmekin jatkuvasti toimintatapojamme sekä luomme monipuolisempaa sisältöä henkilöstömme osaamisen kehittämisen tueksi.

Pystymme auttamaan myös asiakkaitamme digitaalisen oppimisympäristön valinnassa ja käyttöönotossa. Meiltä löytyy myös pedagogista asiantuntemusta siihen, kuinka koulutusten kiinnostavuutta voisi lisätä, miten motivoida oppijoita ja tehostaa oppimista jo asiakkaan olemassa olevassa digitaalisessa oppimisympäristössä.

Tutustu L&D-palveluihimme tarkemmin tästä: Greenstep Academy