Kilpajuoksu tuottavuuden kasvusta on alkanut - tekoäly edellyttää laadukasta dataa

Greenstep9472
Simo parkkali

Simo Parkkali

Sales Director

Kuluva vuosi ja siitä seuraavat tulevat olemaan mullistavia tekoälyn saralla, ja aihe koskettaa meistä jokaista. Yksikään yritys ei voi jättää näitä asioita miettimättä ja on hyvä tiedostaa, että muutos on jo käynnissä. On totta, että osa tekoälyyn liittyvästä puheesta on vielä vailla konkretiaa ja enemmän hypetystä, toisaalta on perusteltua puhua ennennäkemättömästä mullistuksesta ja useita konkreettisia käyttötapauksia syntyy päivittäin lisää. Useat organisaatiot ovat kyllä tietoisia, toisaalta samanaikaisesti useat ovat edelleen lähtökuopissa tai pahimmassa tapauksessa mitään konkreettista suunnitelmaa tekoälyn hyödyntämiselle ei ole ollenkaan tehty.

Tekoälyn hyödyntäminen liiketoiminnan haasteiden ratkomisessa vaatii nyt perustusten kunnostusta, jolloin prosessien toimivuus ja datan laatu ovat nousseet uudestaan kriittisiksi aiheiksi, etenkin pk-yrityksissä. Yhä useampi organisaatio joutuu todella katsomaan peiliin ja miettimään, millaiset omat valmiudet ovat älykkään automaation ja tekoälyn mahdollistaman tuottavuusloikan ottamisessa. Onko prosessinne ja datanne siinä kunnossa, että voitte tietoturvallisesti ja tehokkaasti omaksua ja innovoida uusia käyttökohteita ja sovelluksia?

Analytiikkatiimimme on valmiina auttamaan teitä datamatkalla ja tuottavuusloikan vauhdittamisessa

Olemme kuluvan vuoden aikana auttaneet useita yrityksiä ratkaisemaan kompleksisia liiketoimintahaasteita datan, analytiikan, tekoälyn, automaation, prosessilouhinnan ja muiden teknologiakyvykkyyksien avulla.

Olivatpa yritysten haasteet sitten asiakaskokemuksen parantamista, tehokkuuden lisäämistä, kustannusten karsimista tai perusteellista taloushallinnon automatisointia, yhteisenä nimittäjänä projekteissa nousee esiin yhä uudestaan ja uudestaan laadukas data ja datan hallinta.

Laadukas data luo pohjan tiedolla johtamiselle. Moderneista tietojärjestelmistä dataa on useimmiten saatavilla laajasti, mutta tehokkaalla datan hallinnalla varmistetaan, että eri lähteistä saatavaa dataa pystytään hyödyntämään tehokkaasti ja oikea-aikaisesti liiketoimintahaasteiden ratkaisemisessa ja päätöksenteon apuna. Analytiikkatiimimme auttaa mielellään datan laatuun ja sen hallintaan liittyvissä haasteissa läpi dataputkien, ETL-prosesseista aina datan esittämiseen ja jakamiseen saakka.

Datan hyödyntäminen auttaa ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja käyttäytymistä, sekä tunnistamaan trendejä ja mahdollisuuksia

Yhtenä hyvänä esimerkkinä tästä ovat prosessilouhinnan menetelmät, jotka auttavat tunnistamaan tehottomuutta, manuaalisia lisäarvoa tuottamattomia tehtäviä ja pullonkauloja arjen tekemisessä. Prosessilouhinta perustuu tietojärjestelmien keräämään loki-dataan, jota jokaisella yrityksellä on, mutta usein tuo tieto jää hyödyntämättä syystä tai toisesta.

Jos organisaatiossasi on herännyt tarve saada lisää tietoa näistä asioista, pieni sparrailuhetki aamukahvin lomassa voisi olla oikea ensimmäinen askel. Hetki Greenstepin asiantuntijan kanssa antaa teille konkreettisen näkemyksen siitä, mitä moderni datalla johtaminen tarkoittaa, mitä työkaluja datan hallintaan on käytössä, millainen on moderni data-alusta ja niin edelleen.

Voimme luoda keskustelun ja konkreettisten esimerkkien kautta teille suunnitelman, tai tunnistaa yhdessä ensimmäisen asian, joka edistää teitä ponnistamaan kohti suurempaa tuottavuusloikkaa. Pieni ulkopuolinen näkemys voi inspiroida teitä ja yhdessä voimme ensin maalata vision, muuttaa sen tavoitteeksi asettamalla konkreettiset tavoitteet ja päättää, minkä askeleen otamme seuraavaksi.

Varaa sparraussessio

Haluatko sparrailutuokion kokeneen asiantuntijamme kanssa? Ota yhteyttä Simoon, niin sovitaan yhdessä sopiva hetki!